Ne kačite se sa Džordanom!

Autor: Miloš Marković
nedelja 23.08.2015.
13:22
Izvor: Sportske.net

Pobeđivao je na terenu, pobeđuje i van njega.

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Svakog ko bespravno pokuša da se okoristi na račun njegovog imena čeka sudbina Dominiksa, lanca restorana koji će morati da isplati 8.9 miliona dolara zbog nedozvoljenog korišćenja njegovog imena.

Sud je juče presudio o slučaju od pre šest godina, kada je sada već bankrotirani Dominiks Fajner Fuds zakupio reklamu u magazinu “Sports Ilustrejtid”.

Restoran je čestitao Džordanu na ulasku u “Kuću slavnih”, a na njoj je bio i kupon koji je kupcima omogućavao dva dolara popusta na određeni proizvod.

Džordan je istakao da tužba nije bila zbog novca i da će odštetu proslediti humanitarnim organizacijama u Čikagu.

"Navikao sam da igram na drugačijem terenu.Ovo samo pokazuje da ću do kraja štititi svoje ime. To je moje ime i vredno sam radio da bih se izborio da budem to što jesam. Neću nikome dozvoliti da mi to oduzme.", rekao je Džordan.

Inače, zastupnik Dominiksa je istakao da su Džordanovi advokati precenili ime svog klijenta i naglasio da legendarni košarkaš ne bi trebalo da dobije odštetu veću od 126.900 dolara.

Ipak, ako znamo da je Džordan samo od Najkija od 2000. do 2012. godine dobio 480 miliona dolara, ovaj restoran će ipak na kraju utakmice morati da isplati 70 puta veću sumu od procenjene.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke