NBA zvezde u kampanji za veća prava žena

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.03.2015.
13:07
Izvor: Beta

Najveće NBA zvezde uključuju se u akciju od velikog značaja.

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Operativna direktorka društvene mreže Fejsbuk Šeril Sandeberg će u svoju borbu za prava žena uključiti neke od najvećih zvezda američke košarkaške NBA lige, među kojima su Lebron Džejms i Stiven Kari.

Igrači će snimiti video poruke koje će tokom narednih nekoliko meseci biti emitovane tokom utakmica NBA lige na velikim televizijskim mrežama, a čiji je cilj da se što više muškaraca pridruži borbi za prava žena kod kuće i na poslu.

Sandebergova se nada da će ubediti muškarce da će im finansijski i emotivno biti bolje ako preuzmu više odgovornosti u obavljanju kućnih poslova i čuvanju dece, istovremeno zagovarajući ravnopravnost žena na poslu.

"Jednakost polova nije samo korisna za žene, nego i za muškarce, na mnogo načina",
izjavila je Šeril Sandeberg u intervjuu za Asošiejted pres, dodajući i da veruje da će većina žena imati češće seksualne odnose s muževima kada dobijaju veću pomoć u kući.

Akciju će sprovesti neprofitna organizacija LeanIn.org, koju je ona osnovala pre dve godine, kada je objavila i knjigu u kojoj savetuje žene šta da urade da bi dobile jednake mogućnosti kao muškarci, a muškarce pozvala da više pomognu ženama.

Šeril Sandberg računa da će se preko NBA igrača povezati s milionima muškaraca zaljubljenim u sport, a koji nisu pročitali njenu knjigu.

U oblasti internet tehnologije na najplaćenijim radnim mestima u kompanijama kao što su Gugl, Epl, Fejsbuk i Jahu zaposleno je samo 15 do 20 odsto žena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Thursday, 05.03.2015
15:18

Gluposti do gluposti kao i 8.mart e koja je to propaganda kao hoće da žene imaju veća prava treba im i ukinuti i ovo što imaju.Molim da mi odobrite komentar samo sam izneo svoje mišljenje. :-D