NBA zvezda obožava fudbal i navija za "Rosonere"!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.01.2017.
17:25
Izvor: Sportske.net

Saigrač našeg Nikole Jokića veliki je zaljubljenik u "najvažniju sporednu stvar na svetu".

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Jedan od najboljih evropskih košarkaša i već par godina uzdanica Denver Nagetsa, Danilo Galinari, otkrio je da obožava da gleda fudbal, kao i da navija za ekipu Milana.

Kako će Nagetsi u četvrtak igrati meč sa Indijana Pejsersima u Londonu, u okviru globalizacije NBA lige, Galinari je govorio o svom zemljaku i velikoj nadi evropskog fudbala koji se nalazi na meti nekoliko klubova iz Premijer lige.

"Nadam se da će Donaruma ostati sa nama, uprkos tome što je veliki broj evropskih klubova počeo da ga primećuje. On je sjajan igrač i voleo bih da ga vidim u dresu Milana i narednih godina..

U ovom trenutku, nadam se samo da ćemo uspeti da zadržimo tim ovakav kakav je. Sastavili smo sjajnu ekipu punu mladih i talentovanih igrača i to je tim koji je zabavno gledati, što je sjajno posebno nakon par teških sezona. Zaista se nadam da će nastaviti ovim tempom
", izjavio je Galinari.

On je impresioniran i kako se njegov sunarodnik Antonio Konte, snašao na klupi londonskog Čelsija.

"Znam Kontea i mislim da je uradio neverovatan posao. U Premijer ligi pratim Arsenal ali sam veoma srećan zbog njega. Imao sam priliku da provedem par dana sa njim u Juventusu i mislim da je sjajan trener", dodao je Galinari.

Kings Rockets Basketball

Trener Nagetsa Majk Maloun je takođe oduševljen zbog odlaska u London, kako su vlasnici Nagetsa deo grupe koja ima vlasništvo nad londonskim Arsenalom, te će njegovi igrači imati priliku da posete prostorije "Tobdžija" i upoznaju se sa igračima.

"Sjajna stvar kod ovog putovanja je to što postoji veza između naše franšize i Arsenala, tako da se radujemo što ćemo posetiti njihov stadion i provesti neko vreme sa stručnim štabom i igračima. Mi smo svi deo jedne porodice, tako da je svaki put kada se družimo sa različitim igračima iz raznih liga u sportu, zaista sjajna stvar.

Imamo momke poput Galinarija, Nikole Jokića, Jusufa Nurkića i Huana Ernangomeza, koji su veliki fanovi Premijer lige, a verujem da su neki od njih i odlični fudbaleri, tako da će definitivno gledati da igračima Arsenala pokažu svoj prefinjeni rad nogu
", rekao je Maloun.

Ne propustite