NBA zvezda obožava evropsku košarku

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.05.2017.
23:26
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Portland Trejl Blejzersa nedavno je prisustvovao utakmici turskog plej-ofa.

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Si Džej Mekolum je minule sezone proglašen za igrača koji je najviše napredovao u NBA lige (MIP) i može se reći da je sa pravom dobio tu nagradu.

Iskočio je u prvi plan kod Terija Stotsa od kako je tim napustio Lamarkus Oldridž i pokazao da klub može da se uzda u njega da preuzme poene iskusnog krilnog centra na sebe.

Sa Lilardom je činio jedan od najboljih bekovskih tandema u ligi, nije se mnogo promenilo ni ove sezone, često je Mekolum znao da bude i bolji od svog kolege na parketu.

Poznato je i da je njegov stariji brat Erik član turskog Galatasaraja, koji u plej-ofu turske lige deli megdan sa Efesom.

Mekolum je prisustvovao prvom meču u "Abdi Ipekčiju", Efes je slavio, a novinari "Eurohoopsa" su stigli i da porazgovaraju sa sjajnim bekom Trejl Blejzersa.

Mekolum je bio pun reči hvale za evropsku košarku.

"Uživam gledajući evropsku košarku. Odlikuje je efikasnost, a ima i puno talentovanih igrača. Ovde se košarka igra na pravi način i zato obožavam da je gledam", izjavio je Mekolum.

Naravno, razlog njegove posete je bio više nego jasan.

"Obožavam da dođem i podržim svog brata. Kad god mi se ukaže prilika dođem ovde. Uživam u posetama i kada ga gledam na parketu. Pogledaću par utakmica pa se vraćam u SAD", rekao je košarkaš Trejl Blejzersa.

Errick McCollum Erik Mekolum

On je priznao i da u njegovoj i Erikovoj igri ima dosta sličnosti.

"On je moj stariji brat i uvek vodi računa o meni, bio je tu tokom mog odrastanja, pomogao mi je da uspem i postanem to što sam danas. Uvek ga podržavam.

Imamo i puno sličnosti u giri. Igramo na isti način, sa dosta šuteva, igre na poludistanci, sa puno driblinga. Obožavam da radim i provodim vreme sa njim i još uvek imam pun njegovih poteza u svojoj igri
", zaključio je Mekolum.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Wolf
Friday, 26.05.2017
06:35

Како ти утакмице код којих тим са 60 поена побеђује може бити занимљива а и притом се прекида сваки час због безвезе фаулова. И где се напад игра 24 секунде. Евро кошарка и НБА два различита спорта за мене.

avatar
Čeki
Tuesday, 30.05.2017
23:16

Jeste, Nba je dosadniji jer nema odbrana i akcija. Skoro svi timovi samo siluju suteve.