NBA u novom ruhu - Kako će izgledati nova oprema?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.08.2017.
20:33
Izvor: Sportske.net

Poklonici najjače košarkaške lige na svetu s nestrpljenjem iščekuju početak nove sezone u kojoj ćemo posvedočiti novini vezanoj za "uniformisanost" NBA ekipa.

Povezane vesti

Nešto više od dva meseca ostalo je do početka nove sezone u NBA ligi, a prva nedelja avgusta donela nam je promociju novih dresova koje je za klubove izradio novi tehnički partner najjače lige na svetu.

Upućeni u dešavanja znaju da je NBA liga završila saradnju sa "adidasom" i da je "Nike" preuzeo na sebe posao dizajna i izrade dresova za sezonu 2017/2018.

Nedugo nakon što je NBA liga obelodanila da će "Nike" zameniti "adidas" među navijačima je postepeno počela da se stvara euforija jer su sa nestrpljenjem iščekivali da vide kako će izgledati oprema klubova koje podržavaju ili simpatišu.

Sam dizajn opreme zavisiće od onoga što je "Nike" dogovorio sa klubovima, ali postoje dve stvari koje će važiti za sve ekipe. Radi se o dobro poznatom logu pomenute kompanije koju će na desnoj strani dresa imati sve ekipe izuzev Šarlot Hornetsa koji se nalaze u vlasništvu Majkla Džordana i imaće dobro poznati "Džamp-men" logo firme koja sarađuje sa "Nike-om".

Druga velika promena koja obuhvata sve franšize tiče se broja garnitura koje će svaka od ekipa imati. Umesto dosadašnje dve, za mečeve kod kuće i na strani, "Nike" će izraditi po četiri različite garniture za svaku od ekipa.

Tako će pre početka svake utakmice domaćin birati garnituru u kojoj želi da nastupa, a gosti će morati da igraju u garnituri koja se najviše razlikuje od onoga što izabere domaćin.

Još jedna je novina koju ćemo u novoj sezoni imati prilike da vidimo prvi put u istoriji NBA lige, barem kada su dresovi u pitanju. Reč je o reklamama koje će dobar deo ekipa imati u gornjem levom delu dresa. Biće to male reklame ali svakako nešto to do sada nismo imali prilike da vidimo.

Do prvog avgusta jedanaest klubova je potvrdilo da će na svom dresu imati neku vrstu reklame, a u pitanju su Boston (Dženeral Elektrik), Bruklin (Infor), Klivlend (Gudjir), Denver (Vestern junion), Detroit (Flegstar banka), Milvoki (Harli Dejvidson), Minesota (Fitbit), Orlando (Volt Dizni), Filadelfija (StabHab), Sakramento (Blu Dajmond), Toronto (San Lajf Finansijal) i Juta (Kvaltriks).

Većina klubova počela je da promoviše nove dresove, o nekima smo pisali, a u nastavku se nalaze oni koji su zvanično predstavljeni putem društvenih mreža i zvaničnih sajtova NBA ekipa.

Pogledajte i sami procenite kako izgledaju nove "uniforme" NBA ligaša.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Robert Lewandowski9
Friday, 11.08.2017
16:45
avatar
masimomorati
Friday, 11.08.2017
09:49

krecu potkosulje i pidzame. Nigdje linije.

avatar
mak_juventino
Thursday, 10.08.2017
23:37

LAL all the way :D

avatar
Thursday, 10.08.2017
21:20
avatar
Radenko Đurić
Thursday, 10.08.2017
21:07

NISTA POSEBNO ADIDAS JE BIO INOVATIVNIJI

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 10.08.2017
20:41

Meni se sviđaju, standardan neki dizajn,uglavnom su lijepi. Mada me oduševio Šarlot, jedino oni imaju Džordan logo na dresu :))))))