NBA se pita – Da li je Teo novi Bodiroga?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 15.09.2014.
10:00
Izvor: Sportske.net

Šta je to što spaja Dejana Bodirogu i Miloša Teodosića, osim crte genija, vanserijskog kvaliteta i neverovatnog talenta?

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Miloš Teodosić je na upravo završenom Svetskom prvenstvu u Španiji definitivno dokazao klasu i kvalitet.

Član idealne petorke, iako često osporavan, pokazao je izuzetnu psihičku stabilnost, hrabrost i sve karakteristike vođe svog srebrnog, ma zlatnog tima. Protiv Amerikanaca je bio najhrabriji na terenu, nije se libio duela, nastavio je sa sjajnim partijama koje je pokazivao i u ranijim fazama takmičenja.

U centru je košarkaške pažnje srpski reprezentativac, iznova se postavilo pitanje – zbog čega ovaj 27-godišnjak nije u NBA ligi?

Upravo tu se i dolazi do komparacije sa Dejanom Bodirogom. Kao košarkaš svetske klase, Bodiroga je u svoje vreme uporno odbijao da pređe u najjaču ligu na svetu, svoje ime je gradio i izgradio igrajući u Evropi, gde je i zaslužio legendarni status.

Njegovu veličinu prepoznaju i Amerikanci koga opisuju kao 'najbolji košarkaš u polsednjih 20 godina koji nije igrao NBA ligu', ali izražavaju nadu da će njegov 'naslednik' Teo ipak odlučiti drugačije.

Naime, neposredno po završetku finala, američki mediji su počeli da se bave 'slučajem Miloša Teodosića', te je tako jedan od respektabilnih novinara ESPN-a, Mark Štajn, direktno Tea uporedio sa Bodirogom.

„Prošlog leta su Grizliji uložili velike napore da ga dovedu u NBA, ali Teodosić, poput legendarnog Bodiroge pre njega, nije se dao pokolebati.“, rekao je Šptajn.

Ipak, pomenuti novinar tvrdi da postoje uslovi pod kojima bi srpski košarkaš pristao da se preseli 'preko bare', jednostavno, Teodosić želi garancije kako bi se opredelio na ovaj korak. Kao bitan igrač ruskog CSKA, srpski reprezentativac bi zahtevao, navodno, 3 miliona po sezoni uz višegodišnji ugovor.

U ovom trenutku postoji, navode Amerikanci, šest NBA klubova koji ozbiljno razmatraju mogućnost dovođenja Miloša Teodosića, koji je u direktnom okršaju sa NBA zvezdama pokazao da je itekako sposoban da se nosi sa najboljima na svetu.

U pitanju su Detroit Pistons, Milvoki Baks, Altanta Hoks, Juta Džez, Finiks Sans i Filadelfija 76ers.

Dakle, hoće li Teo biti novi Bodiroga?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke