NBA - Povratak otpisanih!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.04.2015.
09:01
Izvor: Sportske.net

Nije gotovo dok nije gotovo! Pitajte Čikago, Atlantu i Memfis!

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Konačno Deron Vilijams iz najboljih dana. Plej Netsa je odigrao možda i svoju najbolju partiju od dolaska iz Jute, ubacio 35 poena Atlanti, Bruklin je poravnao na 2:2.

Prva dva meča odigrao je očajno, ali je sada izjednačio svoj rekord u doigravanju. Očigledno Netsi će biti tvrd orah, ako dobiju ovu seriju postaće tek četvrti tim u istoriji koji je na startu nokautirao prvog nosioca.

Odluka je pala u produžetku, Bojan Bogdanović je pogodio trojku u finišu, ali dotle domaćin ne bi stigao da nije bilo Vilijamsa. On je igrao simultanku u poslednjoj četvrtini, ubacio je 16 poena u tom delu igre, u prva tri meča serije je dao samo koš više.

Hawks Nets Basketball

Odličan kod domaćih bio je i Bruk Lopez sa 26 poena i 10 skokova, kod gostiju je Tig ubacio 20 poena, uz 11 asistencija, Kajl Korver je dao 16 poena, ali je najbolji trojkaš lige promašio tri šuta za poravnanje u finišu produžetka.

Bruklin je posle te serije promašaja nekako uhvatio loptu, Džo Džonson je sa bacanja dotukao bivši klub.

Pero Antić je ubacio 6 poena, imao 4 skoka, posle dva izgubljena meča u Njujorku, njegov tim će probati u sredu uveče da stigne do nove prednosti u Džordžiji.

Bucks Bulls Basketball

Nije gotovo u seriji Čikaga i Milvokija. Baksi su ponovo sprečili Bulse da stignu do polufinala, dobili su u "Junajted Centru" i smanjili na 3:2.

Podsetimo, četvrti meč kada je bilo 0:3 dobili su uz sirenu, sada stvari postaju ozbiljne, iako se niko nikada nije vratio posle 0:3 i dobio seriju.

Noćas je Karter-Vilijams bio odličan sa 22 poena, 9 asistencija i 8 skokova, na drugoj strani Gasol 25 poena, 10 skokova. Čikago je pretio u finišu, ali mladi tim Baksa je uspeo da sačuva pobedu. Karter-Vilijams je nadigrao Rouza koji je povredio članak, ali se vratio u igru posle nekoliko minuta.

Bucks Bulls Basketball

Rouz je ubacio 13 poena, izgubio čak 6 lopti, gotovo polovinu za svoj tim. Džimi Batler se ispromašivao, uostalom, Čikago je šutirao noćas ispod 35%, jasno da se sa takvim brojevima ne dobija ovakav meč.

Serija se vraća u Milvoki, ako Baksi dobiju, u majstorici u Čikagu će sve biti otvoreno, ko zna možda prisustvujemo novoj istoriji NBA lige.

Sve to posmatraju i Kavsi, koji se odmaraju i priželjkuju da Bulsi (ili Milvoki) izgube što više energije u borbi za polufinale.

Grizzlies Trail Blazers Basketball

Ne da se ni Portland, vratili su seriju u Tenesi. Blejzersi su na krilima Damijena Lilarda dobili četvrti meč u seriju sa Memfisom, smanjili su na 3:1.

Plej domaćih je brojao do 32, Portland se nije predavao ni kada su "Grizliji" imali +10 u poslednjoj četvrtini. Gosti bez Majka Konlija, dobio je udarac u lice, juče je operisan, videćemo kada će se vratiti na parket. Mark Gasol je ubacio 21 poen, imao 7 skokova i 6 asistencija za Memfis, nije bilo dovoljno, nisu umeli da dotuku rivala.

Portland je prekinuo seriju od sedam poraza, računajući i završnicu regularne sezone. Oni su prekinuli i crni niz poraza od Memfisa koji ih je počistio u sezoni dobivši sva četiri meča.

Peta utakmica je na programu u Memfisu u sredu.

Rezultati:

Portland - Memfis 99:92 (1:3)
Čikago - Milvoki 88:94 (3:2)
Bruklin - Atlanta 120:115 pr. (2:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke