NBA - Počelo sukobom Kobija i "Supermena", Sparsima pobeda uz prstenje, Vučević sjajan u porazu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.10.2014.
09:11
Izvor: Sportske.net

Čekanje je završeno, opet se igra najbolja košarka na svetu. Brajant nasrnuo, ma koliko to smešno zvučalo na Hauarda, Hjuston lako dobio u "Stejpls centru". Parker, Đinobili i Dankan kao vino, Crnogorac Vučević impresivan, ali njegov tim bez nade protiv P

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Kobi nije zaboravio Hauardovu izdaju i odlazak u Hjuston. Razmenili su nekoliko uvreda, pozivao je  "Supermena" na obračun, ali je i to ostalo u senci povrede Džulijusa Rendla.

Naime, sedmi pik koji je stigao u Los Anđeles sa Kentakija je polomio nogu, tada je već bilo gotovo, Hjuston je prejak, a Brajant je povratak nakon povrede počeo ubedljivim porazom.

"Hajde kreni", vikao je Brajant posle jednog duela sa "Supermenom" koji ga je udario prethodno laktom u lice. Hauard se nasmejao, rekao kasnije da tome ne pridaje nikakav značaj i da je jedino što ga je zanimalo protiv bivšeg kluba pobeda.



Za Lejkerse je debitovao Karlos Buzer sa 17 poena, najefikasniji Harden sa 32, gotovo polovinu je postigao sa penala.

Na parketu je od početka bio Džeremi Lin, samo 7 poena, posle povrede Neša, on je startni plej. Imao je dosta problema protiv Patrika Beverlija. Rokitsi su bili na +18 još u prvom poluvremenu i lako stigli do trijumfa.

Derbi Teksasa završio je tesnim trijumfom šampionsa. Toni Parker je uz 23 pogodio ključni šut u poslednjem periodu, Đinobili ubacio 20 poena, Dankan dodao dabl-dabl, kao da se ništa nije promenilo, velika trojka je godinu dana starija, ali nosi tim.

Zanimljivo da je Dankan ovim dabl-dablom postao čovek koji je najviše puta u istoriji napravio dvocifreni broj poena i skokova (14,13) u istoriji lige.

Kod Dalasa, Monta Elis 26 poena, Novicki je pogodio za vođstvo Mavsa 100-nak sekundi pre kraja, ali je Toni Parker uzvratio trojkom što je bio i konačan rezultat meča. Čandler Parsons je promašio šut za pobedu Dalasa. Inače, Parker je ubacio sve četiri trojke i bez sumnje bio najzaslužniji za pobedu.

San Antonio je bio bez Splitera, Leonarda i Patija Milsa, meč je naravno otvorila ceremonija dodele prstena, peta za Sparse i Grega Popovića, prva od 2007. Svih pet utakmica, kada im uručuju prstenje, Sparsi su dobili.

U trećem meču večeri, Nju Orleans je lako savladao Orlando. Pelikansi su bili enigma za goste sa Floride, Dejvis i Ašik su kombinovali 40 poena, 34 skoka i 14 blokada, pa dileme nije bilo. Kod gostiju sjajni Vučević, 15 poena i 23 uhvaćene lopte. Tobijas Haris je ubacio 25 poena, ali njih dvojica nisu dovoljni.

Rezultati:

Nju Orleans - Orlando 101:84
San Antonio - Dalas 101:100
Lejkersi - Hjuston 90:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke