NBA pijaca - Ko bi mogao da bude sledeći Čendler Parsons?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 11.05.2017.
20:26
Izvor: Sportske.net

Momak rodom sa Floride je minulog leta dobio ogroman ugovor od Memfisa, a odigrao je skoro trećinu utakmica ove sezone.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Polako se približava kraj još jedne NBA sezone.

Kavalirsi i Voriorsi čekaju svoje rivala u finalima konferencija, kako su prve dve runde okončali bez poraza, a kako stvari stoje izgleda da ćemo ih ponovo gledati i u velikom finalu.

No, ostavimo prognoze NBA doigravanja za neku drugu priliku, sada ćemo se pozabaviti predsezonom 2017/18.

Ono što će u tom periodu biti uz Draft daleko najbitnije, to su slobodni igrači, kao i njihove naredne destinacije.

Spekulacija je dosta, nekoliko igrača je već potvrdilo da će potražiti nove ugovore ovog leta, poput Laurija iz Toronta i Redika iz Klipersa, a ono što ih vezuje je da obojica traže znatna povećanja plate.

Seleri kep ponovo raste, naredne sezone će iznostiti 101 milion američkih dolara, pa su apetiti i očekivanja pojedinih igrača porasli.

U nastavku pogledajte ko će sve ovog leta postati slobodan u izboru sredine i ko bi od njih mogao da bude "bomba koja otkucava".

Minulog leta to je bio Čendler Parsons, dobio je maltene maksimalan ugovor od Grizlisa (22 miliona po godini), a odigrao je 34 utakmice ove sezone, u proseku je davao 6.2 poena po meču, što je duplo gore od njegovog proseka tokom karijere.

Pa da počnemo...

Danilo Galinari - Denver Nagetsi


Warriors Nuggets Basketball

Italijan ima opciju da zatraži novi ugovor ovog leta, bilo u Nagetsima ili negde drugde, ono što je jasno mogao bi da zatraži i povišicu.

Iako je svakako izuzetan šuter, ima problema sa povredama, te bi timovi koji su spremni da mu plate veliki novac, morali da prihvate taj rizik.

Ove sezone je propustio 19 utakmica, godinu dana pre toga na terenu ga nije bilo u 29 navarta, oba puta samo u regularnom delu, kako Nagetsi nisu igrali plej-of.

Sve se više šuška da će ga se Denver odreći, kako kuju plan da u svoje redove dovedu neku veću zvezdu.

Rudi Gej - Sakramento Kings

Timberwolves Kings Basketball

Gej je sličan primer kao Galinari, ali ima i većih problema od Italijana.

Zbog kidanja Ahilove tetive je propustio skoro pola sezone koja je za nama, a činilo se da će nastaviti saradnju sa Kingsima, koji su se odrekli Kazinsa i počeli da osvežavaju tim angažovanjem mladih igrača.

Nadaju se Divac i ostatak uprave tima iz Kalifornije da bi mogao da ostane, ali izgleda da će i on do 10. juna (rok za donošenje odluka igrača koji imaju opciju da odu iz kluba) odlučiti da potraži novi ugovor.

Mogao bi i pored toga da ostane u Kingsima, oni imaju mogućnost da mu ponude novu saradnju, ali je pitanje da li su spremni da mu daju najveću ponudu.

Problem za Geja je i to što nije preterano dobar šuter, iako je vrstan atleta polako ulazi u godine, povrede ga samo čine ranjivijim, čini se da bi mogao da bude "novi Parsons" ovog leta.

Blejk Grifin - Los Anđeles Klipersi

Timberwolves Clippers Basketball

Možda i najbolja opcija na predstojećoj pijaci, ali i on ima svoje mane.

Nije više atleta kakav je bio pre par godina, a ne stiže ni da pokaže da možda jeste, kako sve češće muči muku sa povredama.

I on će verovatno potražiti pojačan ugovor, Klipersi će gledati da ga zadrže, ali nema sumnje da im je preče da zadrže Krisa Pola, o njemu ćemo kasnije.

Boston je spreman da ga dovede, imaju prostora i izgleda da su spremni za rizik od povreda koji Grifin sa sobom izvesno donosi. Klipersi teško da imaju taj luksuz, kako zbog povreda košarkaša nikako ne mogu da pokažu svoj potencijal u plej-ofu.

Džordž Hil - Juta Džez

George Hill Dzordz Hil Deandre Jordan Deandre Dzordan

Kada je igrao, Džezeri su bili nezaustavljivi. Sa njim u ekipi imaju 67% pobeda, ali je problem što ga često nije bilo u postavi.

Kada je bio na parketu, uspeli su da dobiju Kliperse, čim se povredio počišćeni su od strane Voriorsa.

On je tokom sezone imao ponudu od Jute da produži saradnju, nudili su mu 25 miliona dolara, ali je on to odbio, kako veruje da ovog leta može da dobije i više, makar na višegodišnjem planu.

Povrede su uzele maha, pitanje je i da li su Džezeri spremni da mu ponovo daju tako unosnu ponudu, ali i bilo koja druga ekipa.

Sa sobom nosi veliki rizik, ali ako bi nekako prebrodio probleme sa povredama, nema sumnje da bi za svaku franšizu bio ogromno pojačanje.

Serž Ibaka - Toronto Reptrosi


Toronto Milvoki Ibaka Monro

Od minule sezone je promenio dva kluba, trejdovan je u Orlando, da bi potom, takođe u trejdu, završio u Reptorsima.

Igrao je solidno, ali je svima jasno da to više nije onaj stari Ibaka. Danas je daleko od elitnog defanzivca kakav je nekad bio, a kako američki novinar Zek Lou piše, "kada njemu date loptu, muzika staje". Mislio je naravno na njegove sposobnosti organizacije igre.

Postao je solidan šuter, ali ga timovi i dalje puštaju da šutira, te je pitanje da li može da se nada nekoj povišici.

Mogao bi da ostane u Torontu, ali samo u slučaju da Reptorsi zadrže i zvezdu franšize.

Kajl Lauri - Toronto Reptorsi

Lowry Lauri

O njemu se prethodnih dana mnogo piše. Manje od 24 sata nakon poraza od Kavsa u polufinalu Istoka, izjavio je da će iskoristiti opciju i potražiti unosniji ugovor.

Nema sumnje da će tražiti maksimalnu platu, Toronto hoće da mu je ponudi, ali da li bi to bilo pametno?

Ima 10 godina iskustva, povrede su sve češće, a ako bi i njemu dali maksimalan ugovor imali bi najplaćeniji tandem bekova u ligi.

Pol Milsap - Atlanta Hoksi


Hawks Cavaliers Basketball

Problem je jasan, njegove godine. Iskusni krilni centar ima 32 godine, iako je u sezoni iza nama imao najbolju poentersku godinu, imao je i najslabije procente šuta u svojoj karijeri, što dovoljno govori koliko se sve u Hoksima vrtelo oko njega.

On će definitivni potražiti bogat angažman, Hoksi navodno čine sve u svojoj moći da ga zadrže, ali bi tako mogli i sebi da naprave problem.

Ukoliko ispune njegove zahteve, imali bi jedan od plaćenijih tandema na centarskim pozicijama u ligi, kako Hauard ima 23 miliona po godini.

Problem bi bio i u tome što bi tako umanjili svoje mogućnosti da tim grade oko perspektivnog Denisa Šrudera, kako ne bi imali dovoljno sredstava da angažuju mlađe igrače koji bi sa Nemcem činili budućnost ekipe.

Kris Pol - Los Anđeles Klipersi

Clippers Lakers Klipersi Lejkersi Chris Paul Kris Pol

Slično kao sa Milsapom i kod Pola je problem što neće biti mlađi. Kao i centar Hoksa ima 32 godine, nema sumnje da je i dalje jedan od najboljih plejeva u ligi, ali je pitanja vremena kada će mu ponestati snage.

U sezoni za nama je propustio 21 meč zbog povreda, što je najveći rizik sa njim. Iako više nije atleta kakav je bio, popravio je šut, te je kao što rekosmo jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji, samo je pitanje još koliko će biti na tom mestu.

Klipersi hoće da ga zadrže, žele ga i Sparsi, jasno je da bi u San Antoniju imao veće šanse za prsten, videćemo kako će se sve odigrati.

Ukoliko ga zadrže, mogu puno da dobiju, pod uslovom da ostane zdrav. Ukoliko ne ispadne sve kako treba, mogli bi da se zakopaju u dubok kanal, kako će ostati bez velikog dela budžet, te će im eventualna rekonstrukcija ekipe i angažovanje kvalitetnih pojačanja na ostalim mestima u timu biti značajno otežani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Thursday, 11.05.2017
20:47

Boston da dovede Dzordza ili Grifina i cepanjee

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 11.05.2017
23:21

Pol Džordž bi im bio idealan. Uz Tomasa i Horforda to je dobra trojka u prvih 5. I od Žižića dosta očekujem, možda ne odmah prve sezone, ali one tamo definitivno..