NBA - I noćas bez brejka!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 21.04.2015.
07:47
Izvor: Sportske.net

Domaćini opet sigurni, Bulsi i Voriorsi nose prednost u Milvoki, odnosno Nju Orleans.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Džimi Batler je samo slušao naređenja Noe i Derika Rouza. Nastavio je da šutira, izgleda da će biti glavno oružje Bulsa u seriji protiv Milvokija.

Batler je ubacio 31 poen, oborio sopstveni rekord u plej ofu postignut u prvoj utakmici kada je brojao do 25. Čikago je dobio i drugi meč protiv Milvokija i sa maksimalnom prednošću ide u Viskonsin.

Derik Rouz je ubacio 15 poena, sve u drugom poluvremenu, Gasol je uz 11 poena imao 16 skokova i 4 blokade. Noa i Gasol su bili ključ za dominaciju Bulsa pod obručima, a Baksi su šutirali samo 36%, što ih je odvelo u poraz. Imali su prednost od 74:71, ali je onda usledila serija Čikaga od 13:0 posle koje se domaćin nije osvrtao. Kod Milvokija najefikasniji Midlton sa 22 poena.

Bucks Bulls Basketball

Bilo je napetom, videli smo dva sukoba Zaza Pačulija je isključen posle "frke" sa Mirotićem koji je povredio ruku i neizvestan je za treći meč u četvrtak.

Takođe, stvorila se gužva u drugoj četvrtini, Henson i Bruks u centru pažnje, uključili su se Noa, Batler i O-Džej Mejo, ali su ovakve stvari normalne u plej ofu.

Pelicans Warriors Basketball

Sa 2:0 vodi i Golden Stejt. Klej Tompson je ubacio 26 poena, Stef Kari dodao 22, uz 6 asistencija, najbolji tim regularne sezone nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Doduše, Pelikansi su bili bolji nego na otvaranju serije, Entoni Dejvis je ubacio 26 poena, Erik Gordon dodao 23, međutim iako su bili u egalu, nisu uspeli da prelome u poslednjoj četvrtini. Umesto toga objektivno kvalitetniji domaćin je uspeo serijom 10:2 da se odlepi, ni tu se Pelikansi nisu predali, međutim uz buku krcate "Orakl Arene" Grin i Bogut su odigrali važnu rolu u finišu, pa je pobeda ostala u Ouklendu.

Malo istorije, poslednji put su Voriorsi protiv nekoga vodili u plej ofu još 1989. tada su dobili seriju protiv Jute, prvo kolo se igralo na tri dobijena meča.

Serija se seli u Nju Orleans, sledeći meč je na programu u četvrtak.

Rezultati:

Čikago - Milvoki 91:82 (2:0)
Golden Stejt - Nju Orleans 97:87 (2:0)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke