NBA draft - Zagorac 35. pik, Kingsi imaju prava na Bogdanovića!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.06.2016.
09:28
Izvor: Sportske.net

Veoma uzbudljiv draft ove godine u NBA ligi.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Kao prvi pik na draftu izabran je Ben Simons koji je izabran od strane Filadelfije, radi se o krilnom košarkašu koji ima sjajne fizičke predispozicije, ali i nešto slabiji šut. Dolazi sa univerziteta LSU.

Znate vrlo dobro da su čak trojica košarkaša Mega Leksa ove godine izašla na draft.

Reprezentativac Srbije Rade Zagorac našao se na 35. mestu i biran je od strane Seltiksa, ali će završiti u Memfisu, Siksersi su birali Timotija Luvavua sa 24. pozicije, dok je Ivica Zubac na 32. mestu i izabran je od strane Lejkersa.

Najzanimljivije za nas je bilo sve u vezi Sakramento Kingsa, Kazins je "poludeo" nakon odluke Vlada Divca da trejduje osmog pika sa ovogodišnjeg drafta u Finiks Sanse za Bogdana Bogdanovića i pravo na 13. i 28. pika na draftu, nakon čega je Divac odlučio da uzme Jorgosa Papajanisa, 13. pika iz Grčke i momka koji ima samo 18 godina.

Tada je Kazins na Tviteru napisao: "Bože, daj mi snage".

Dakle, Sansi su trejdovali Bogdana nakon njegove odluke da im se ne pridruži ove godine, očigledno je da su bili poprilično ljuti na njega.

Kompletnu listu draftovanih košarkaša pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Friday, 24.06.2016
10:07

Zanimljivi potezi, jedva cekam da pocne sezona. :)

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 24.06.2016
09:36

Jeste da ide kod Divca, ali ne svidja mi se novi Bogdanov klub.

avatar
Nikola Nikola
Friday, 24.06.2016
11:20

Nema Bogdan veze sa njima više. On definitivno ostaje u Feneru i sledeću sezonu, a ovo je bilo poslednje leto gde je Finiks (Sakremento) mogao da iskoristi prava na njega. Od sledećeg leta slobodan je da pregovara sa bilo kojim klubom, a da ne bude ograničen na ruki ugovor. Sve u svemu, preveslali su Sansi Divca i Kingse samo tako. Markiz Kris je jedan od najvećih talenata ovogodišnjeg drafta, a oni su njega poslali u Ariznu u razmenu sa Bogdana (odnosno ništa, jer gube prava na njega), 13. pik - Papajanisa (koji je zalutao u prvu rundu) i 28. pik - Skala Labisjera (koji je korektan prospekt bio prošle godine, ali su mu u prošloj sezoni sve mane isplivali na površinu, a retko koja vrlina).

avatar
Nikola Nikola
Friday, 24.06.2016
21:39

@Mare, Madridista - Prenosim reči koje su izgovorili ljudi sa ESPN-a, nikada ne govorim napamet - makar što se NBA lige tiče. Uvek postoji mogućnost da sam neki deo loše čuo ili razumeo, svakako, ali sam 99% siguran da su rekli da od sledećeg leta Bogdan može da pregovara sa ostalim timovima. Damjan89 nije dostojan odgovora, jer zaista ne vidim kakve veze ima moja ili Divčeva pamet sa time što su se Kingsi zeznuli na draftu!? Možda oni smatraju da je Papajanis bolji igrač od Krisa? Možda im se fantastično pokazao na vorkautu? Možda Vlade na kraju ispadne genije? Moj komentar je bio iz ugla analitičara koji su sastavljali ''mokove'' pre drafta. Po tebi ne postoji loš GM u ligi koji pokušava da radi dobro za tim, a to ispada loše, naročito kada nema iskustva kao što je to slučaj sa našom legendom? Ukoliko misliš da takvih GM-ova pogledaj ''radove'' prošlog GM-a Seventisiksersa, sadašnjeg GM-a Čikaga, prošlog Bruklinovog koji je Bostonu poklonio sve pikove u 5 uzaspotnih godina kako bi doveo Garneta i Pirsa, obojicu sa 36+ godina na leđima... misliš da su to glupi ljudi?

avatar
damjan89
Friday, 24.06.2016
18:06

Vidim pametniji si i od Divca i od Stojakovica i od Kingsa i njihovih ljudi...Svaka cast! :)

avatar
Madridista
Friday, 24.06.2016
12:56

Ja mislim da nisi u pravu, ne gube oni pravo nego ne mogu potpisati vise ugovor na 4 godine za samo 5 miliona nego moraju dati mnogo vise, ne vode Kingse djeca pa da ga dovode ako postoji takva opcija.

avatar
Mare93
Friday, 24.06.2016
11:43

Ne gube pravo na Bogdana, već ne mogu da ga potpisu na cetvorogodisnji ugovor za 5 miliona, vec sada moze da dobije mnogo vise. Isto tako je Minesota imala pravo na Bjelicu pa ga je pokupila posle 5 godina...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 24.06.2016
11:26

A da, posle ide pregovaranje bez ikakvih obaveza, na to sam skroz zaboravio. Vidi se da ne pratim NBA. Znam da sad ostaje u Feneru, ali ovo sam skroz smetnuo sa uma, hvala ti:-D