NBA draft - Srbin draftovao Srbina!

Autor: Miloš Marković
petak 26.06.2015.
08:33
Izvor: Sportske.net

Srpskoj javnosti najbitnija informacija sa sinoćnog drafta, Nikola Milutinov je 26. pik. Radičević 57. Luka Mitrović 60.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Kasno noćas u Bruklinu je održan NBA draft, koji je obeležio prvi pik Karl Entoni Tauns, novi košarkaš Minesote, ali i jedini Srbin na draftu, Nikola Milutinov.

Bez većih iznenađenja na sinoćnom NBA draftu, najveću pažnju naše javnosti izazvao je svakako Nikola Milutinov koga su kao 26. pika odabrali Sparsi.

'Ludi Srbin' Greg Popović je tako dobio sunarodnika!

U situaciji kada im je neophodno da sačuvaju svaki dolar, San Antonio Sparsi su odlučili da na svoja pleća prihvate Nikolu Milutinova, za koga je gotovo sigurno da će i naredne sezone ostati u Evropi kako bi se razvijao.

Da li u redovima Partizana u čijem dresu je i skrenuo pažnju na sebe, saznaće se vrlo brzo.

Američki mediji su puni reči hvale na račun srpskog centra, za koga kažu da će se definitivno naći u NBA ligi ukoliko poradi na svojim fizičkim karakteristikama.

U prvi plan se svakako ističe raznovrsna igra u odbrani, kao i činjenica da sa svojih 20 godina ima veliki potencijal i prostor za napredak.

Još dvojica Srba si bili na draftu, Radičević je 57. pik, uzeli su ga Nagetsi, dok je Luka Mitrović 60. i pripao je Siksersima.

Govoreći o samom draftu, pobednici su Lejkersi koji su propustili priliku da izaberu Džahlila Okafora i umesto njega kao drugog pika odabrali Danđela Rasela iza koga je izuzetno uspešna sezona u Kolmabusu.

Predviđa se da će Rasel naredne sezone zameniti Klarksona na poziciji pleja, te da će uz tutorstvo Kobija Brajanta, ovaj ruki ostvariti veliki, očekivani napredak u ligi.

Prvi pik sinoćnog drafta je Karl Entoni Tauns, centar iz Kentakija koga su pikirali Minesota Timbervulvsi.

Iza pomenutog Rasela je takođe pomenuti Okafor kao treći pik koga su zgrabili Filadelfija Seventisiksersi. U pitanju je izuzetno dinamičan plej iz Ohajo Stejta.

Četvrti pik je pripao Njujork Niksima, na opšte razočaranje njihovih navijača, koji su loše reagovali na ime Kristapsa Porzingisa, koji stiže iz Sevilje.

Na petom mestu je još jedno nama jako dobro poznato ime - Mario Hezonja, koji iz Barselone stiže u Orlando Medžik.

Vili Koli Stajn, sjajni defanzivac sa Kentakija je šesti pik, mogao bi u Kingsima da bude prirodna zamena za Kazinsa koji izgleda napušta Sakramento. Sedmi pik je Emanuel Mudiaj iz Konga koji bi u Denveru mogao da oživi sećanje na Mutoba. U top 10 su Džonson snažno krilo koje ide u Detroit, dok je Šarlot uzeo odličnog Kaminskog iz Viskonsina momka koji je blistao prošle sezone. Deseti je Džastis Vinslou, završio je u Majamiju, ima sjajan pedigre sa Djuka.

Kako rekosmo, Milutinov je 26. Turčin Osman je prvi pik druge runde drafta, pripao je Minesoti. Hernan Gomez iz Španije 35. završio je u Niksima,



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Friday, 26.06.2015
12:32

Dajte Milutinova u Zvezdu,lik je ubica..Dosta su oni nama krali igrace,sad je vreme da im malo vratimo..Dolazi Jokic pa bi to bila medju najboljim centarskim linijama u evropi

avatar
England
Friday, 26.06.2015
15:23

Mislis u klub Mega Crvena Zvezda u kojem igra Luka Mitrovic? :D

avatar
kosingas
Friday, 26.06.2015
17:55

Nastavi da sanjaš Nikola vad je odbio par puta!A kladim se da će Fenerbahče da posalje ponudu koja će biti nešto manje od 1m €¡

avatar
Doktor ijopet
Friday, 26.06.2015
09:27

Partizan moze da se pozdravi sa MIlutinovim. Ako Sparsi sada polazu pravo na njega sigurno nece dozvoliti da decko igra KLS nego mu trebaju jace utakmice.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 26.06.2015
12:05

U prevodu, hteo bi da predje kod vas. Nemate vi te pare, zaboravi na to...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 26.06.2015
13:17

Zakuni se da nisi to mislio:-D Evo ti ovaj sa komentarom iznad tebe, taj se bar ne pretvara kao ti:-D Salu na stranu (a u sali je pola istine), ako i nisi zaista to mislio, on bi vam odlicno dosao, ali nema teoretske sanse da ce to da se dogodi.

avatar
Doktor ijopet
Friday, 26.06.2015
13:07

Nisam uopste to mislio, sta ce nam on?

avatar
D.Green4 Black&White
Friday, 26.06.2015
09:00

Tacno Milutinov rodjen za San Antonio....Zna Greg Popovich najbolji trener Nba svih vremena da prepozna kvalitet ....Strasno moze da napreduje..decko ima samo 20 godina ....Taman da odmeni Dankana a i i de ces veceg mentora od tog coveka :)Crno Belo je u modi.... :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 26.06.2015
12:05

E, sad, najbolji svih vremena. Fantastican strucnjak, ali ima i vecih imena.

avatar
сочинитељ
Friday, 26.06.2015
16:13

пази кад сам твоју реченицу да милутинов замени данкана прочитао 5 пута!...ти си цар...па кад је један весели,кога сте поредили са грифином,није могао да добије ништа више од дизача пешкира шта очекивати од ксл просека

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 26.06.2015
08:48

Zar nije bilo jos nasih igraca na draftu ?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 26.06.2015
12:06

Bilo je, ali nikako da isprave to u tekstu na jednom mestu.