NBA draft lutrija - Minesota je pobednik!

Autor: Miloš Marković
sreda 20.05.2015.
08:13
Izvor: Sportske.net

Kasno sinoć je održana lutrija za NBA draft, prvog pika na predstojećoj raspodeli igrača imaće Minesota Timbervulvs.

Beta/AP Photo/Julie Jacobson
Beta/AP Photo/Julie Jacobson

Povezane vesti

Minesota iza sebe ima gubitničku sezonu u kojoj je zabeleženo 66 poraza.

Ali, Vulvsi su sinoć ostvarili veliku pobedu. Po prvi put u klupskoj istoriji prvi pik biće njihov, Minesota je na osnovu rezultata imala 25% šanse da ostvari prvo mesto na lutriji i obezbedi prvo biranje. Podsetimo, Minesota u timu ima Viginsa, prvog pika sa drafta iz 2014. godine, koga su u ekipu doveli u paketu sa Entonijem Benetom, u sklopu trejda sa Klivlendom.

Ukoliko zadrže i ne trejduju ovogodišnjeg prvog pika, Vulvsi će po prvi put u istoriji NBA lige biti tim koji će imati u ekipi tri vezana prva pika sa drafta.

Vulvsi će najverovatnije birati između trojice igrača - Karl Entoni Taunsa sa Kentaki univerziteta, Džejhila Okafora sa Djuka i Danđela Rasela sa Ohajo Stejta.

Sva trojica košarkaša doneće Vulvsima različite kvalitete, pred njima je težak zadatak. Svakako se ističe Okafor koji je na svojoj prvoj godini u Djuku ovaj univerzitet vodio do nacionalnog šampionata. Istaknut u napadu, atletski dominantan u odnosu na rivale, Okaforu se jedino zamera igra u odbrani.

Na sinoćnoj lutriji drugi pik su zaradili LA Lejkersi, podjednako loše sezone iza sebe, dok je na trećem mestu Filadelfija 76. Priča koja je izazvala veliku pažnju jeste činjenica da su Niksi i ove godine imali lošu lutriju, završili su na 4. mestu, dok je Orlando na petoj poziciji.

Niksi su imali 19.9% procenata šansi da na lutriji ostvare prvi pik, tretiraju se kao najveći gubitnici ovogodišnjeg izvlačenja. Tim iz Njujorka je poslednji put imao pika koji je dospeo do Ol-star tima davne 1985. godine i Patrika Juinga.

Rezultati vogodišnje lutrije su:

1. Minesota
2.LA Lejkersi
3. Filadelfija
4.Njujork
5.Orlando
6. Sakramento
7. Denver
8. Detroit
9. Šarlot
10. Majami
11. Indijana
12. Juta
13. Finiks
14. Oklahoma

Ovogodišnji draft biće održan 25. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke