Nastavak trilera, žestok odgovor Houksa i Voriorsa!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.05.2015.
08:03
Izvor: Sportske.net

Najbolji timovi regularnog dela ustali iz prašine i uzvratili udarac. Dva brejka u noćašnjim mečevima!

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Lider je uzvratio udarac. Pokazali su da pod pritiskom mogu da odigraju sjajan meč, MVP Kari je najbolje sačuvao za ključnu utakmicu protiv "Grizlija".

Podsetićemo, u prva tri meča serije nije postigao više od 23 poena, noćas je gotovo toliko dao za poluvreme. Brojao je na kraju do 33, pa su Voriorsi poravnali na 2:2.

Kod Golden Stejta Drajmond Grin je ubacio 16 poena, imao 10 skokova, Klej Tompson brojao do 15.

Rendolf i Gasol su na drugoj strani iskombinovali 31 poen, uhvatili 21 loptu, ovoga pouta nije bilo dovoljno. Konli se ispromašivao, mnogo toga "Grizlijima" nijhe išlo od ruke na startu utakmice, oni tradicionalno imaju problem u četvrtoj utakmici serije, to kao da je neko prokletstvo.

Warriors Grizzlies Basketball

Ali, nisu uspeli da odigraju odbranu kao u prethodna dva meča, bili su na -17 već na poluvremenu, nisu uspeli da se vrate na jednocifreni minus u nastavku.

Sada su stvari na početku, 2:2, po jedan brejk, serija se seli na Pacifik, naredni meč je u sredu.

Hawks Wizards Basketball

Ista priča u prestonici, brejk je vratila Atlanta. Džef Tig je ubacio 26 poena Vizardsima, Houksi su podsetili na svoja izdanja u regularnoj sezoni, i u ovom polufinalu nas čeka triler.

Dobre mečeve odigrali su Milsap sa 19 poena, Horford je dao 18, uz 10 skokova, tri Atlantina Ol-Star igrača bila su previše za Vizardse kojima je itekako nedostajao Džon Vol. Bez svog lidera Vašington se držao dobro, ali ovoga puta Pol Pirs nije pogodio u finišu za izjednačenje rezultata.

Hawks Wizards Basketball

Kod Vizardsa rekord za Bredlija Bila u plej ofu, ubacio je 34 poena, no bitka je izgubljena u reketu, tu je Atlanta u jednom trenutku vodila sa 16:0, centri domaćina su malo doprineli, Gortat je imao očajno veče, ubacio je samo 3 poena, uz loš šut. Nene bolji sa 12 poena, ali nije mogao sam. Pero Antić je za petnaestak minuta  dao 7 koševa, uhvatio je i 2 lopte.

Serija ponovo ide na jug, utakmica broj 5 na programu je sutra uveče.

Rezultati:

Vašington - Atlanta 101:106 (2:2)
Memfis - Golden Stejt 84:101 (2:2)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke