Naši neprimetni, Lebron ispratio Kobija, Sparsi tesno, šampion "široko"...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 11.02.2016.
09:13
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrano čak 12 mečeva, vodeći timovi slavili, Lebronov omaž Brajantu. Loše veče za naše, od Balkanaca po običaju sjajan Vučević, razigrao se i Nurkić...

BETA/AP Photo/Andy Manis
BETA/AP Photo/Andy Manis

Povezane vesti

Denver nije propustio priliku u Detroitu. Slavili su protiv oslabljenih Pistonsa, u poslednjoj četvrtini je Vil Barton ubacio 15 od svojih 20 poena i prelomio meč. Odličan je bio i Jusuf Nukrić, Bosanac je odigrao najbolju partiju u sezoni, 16 poena i 11 skokova. Naš Jokić je počeo u petorci, za njegove standarde skromnih 5 poena i 6 skokova, Lovernj je ubacio 4 poena. Detroitu su nedostajali Koldvel-Poup, Iljasova i Redži Džekson u poslednjem meču pred Ol-Star pauzu. Recimo i to da je klupa Nagetsa ubacila 46 poena, 21 više od rivala, to je odlučilo.

Sparsi su isčupali pobedu na Floridi, Kavi Leonard je rešio meč u finišu, praktično u poslednjoj sekundi. On je i dominirao sa 29 poena u večeri u kojoj je Orlando pokazao zube. Marjanović je odigrao samo 3 minuta, nije se upisao, kod domaćih odličan Nikola Vučević sa 20 poena, 13 skokova i 5 asistencija. Francuz Furnije je brojao do 28, imali su šansu za pobedu, Elfrid Pejton je promašio sa sirenom.



Minesota je iznenandila Toronto, Karl Entoni Tauns je ubacio 35 poena koliko i DeRozan na drugoj strani. Možda su Reptorsi već razmišljali o povratku kući i Ol-Star žurci za vikend, tek u poslednjoj četvrtini "zemljak" Kanašanin Endrju Vigins je sa 13 poena od ukupno 26, prelomio meč. Bjelica neprimetan, za 12 minuta u igri nije ni šutnuo na koš.

Portland je na krilima 31 poena sjajnog Lilarda slavio protiv Hjustona. Tajno oružje Blejzersa bio je bivši igrač Orlanda Harkls koji je odigrao partiju sezonu sa 19 poena i 13 skokova. Zvuči neverovatno s obzirom na prognoze sa početka sezone, ali je ovim trijumfom tim iz Oregona preskočio Roketse na tabeli. Teksašanima nisu vredela ništa 34 poena Džejmsa Hardena. "Bradonja" je ima 11 asistencija, a za tripl-dabl mu je falio jedan skok.

Za tri četvrtine Stef Kari je stigao blizu tripl-dabla, 26 poena, po 9 skokova i asistencija, odsedeo je poslednji deo igre, a Golden Stejt je lako slavio u Arizoni. Ovo je njihova 11. pobeda u nizu, i na Ol-Star pauzu odlaze sa skorom 48-4. Sansi su se dobro borili, u poslednjoj četvrtini par put sišli na -10, ali jasno nisu imali nikakvu šansu protiv šampiona.



Zaustavljena je i Juta posle sedam pobeda u nizu. Entoni Dejvis koji nije imao baš impresivno veče sa 19 poena se pobrinuo za završnu reč, ubacio je pet poena u poslednjem minutu i rešio pitanje pobednika. Na drugoj strani je Fejvors ubacio 29 poena, Hejvard 21, ali su promašivali slobodna bacanja u finišu kada se lomilo. Juta je loše šutirala trojke, izgubila 17 lopti i to je bio ključ poraza.

Kobi je poslednji put gostovao u Klivlendu, u martu će poslednji put igrati kod kuće protiv Lebrona. Pozdravljen je ovacijama u Ohaju, ubacio je 17 poena, ali je šou ukrao Kajri Irving sa 35. Kavsi su ostali bez povređenog Lova, ali nije ništa ozbiljno i on će posle pauze za vikend biti brzo na parketu. Lebron je brojao do 29, odao je priznanje Brajantu i rekao da se divi njegovom takmičarskom duhu, što je nešto na čemu mu svi ostali zavide. Inače, novi trener Klivlend, Tajron Lu je bio Brajantov saigrač u Lejkersima, osvojio je u Kobijevoj senci dva šampionska prstena.



Bulsi su u velikoj krizi, za njih pauza dolazi u pravo vreme. Atlanta je lako dobila u Čikagu, Horford sa 16 i Tig sa 17 poena i 8 asistencija su predvodili Houkse, ovo je Čikagu 13. poraz u 18. mečeva. Bili su bez Batlera koji će odsustovati sigurno do marta, povređeni su Mirotić i Noa.

Šarlot je neočekivaono rasturio Indijanu, Kemba Voker je ubacio 25 poena, a za Hornetse je ovo prva pobeda u Indijanapolisu u poslednjih 7 i po godina!

Vlade Divac je prelomio, Džordž Karl je ostao na klupi Kingsa, olakšanje za Sakramento je pobeda u Filadelfiji. DeMarkus Kazins je ubacio 28 poena, imao 12 skokova, Daren Kolison posle odmora postigao 21 od svojih ukupno 25 poena. Rondo je imao uz 14 poena, 15 asistencija i 8 skokova. Filadelfija je pružila dobar otpor, Džahil Okafor je imao 26 poena, 10 skokova, 5 asistencija, ali je pobeda otišla u Kaliforniju. Ovacije navijača doživeo je legendarni Alen Ajverson koji je pratio meč svojih Siksersa pored terena.

U prvom meču posle povrede Marka Gasola. Memfis je lako slavio protiv slabih Netsa. Majk Konli je ubacio 20 poena, Rendolf 15. Kod Netsa prekinuta serija Džoa Džonsona. Nekadašnji Ol-Star igrač je posle 937 mečeva završio utakmicu bez poena.

Poplava poena u Bostonu, Klipersi su pali u produžetku. Ajsija Tomas je ubacio 36 poena, imao 11 asistencija, na drugoj strani Kris Pol 35 poena, 13 asistencija. Očigledno da su se "Kelti" raspucali u poslednjih osam mečeva u svom Gardenu postižu u proseku 115 poena. Ovacije domaćih navijača dobio je Pol Pirs, on je verovatno poslednji put gostovao u Gardenu protiv tima čija je legenda i kome je doneo titulu 2008. godine.

Rezultati:

Detroit - Denver 92:103
Boston - Klipersi 139:104 pr.
Bruklin - Memfis 90:109
Filadelfija - Sakramento 110:114
Orlando- San Antonio 96:98
Indijana - Šarlot 95:117
Čikago - Atlanta 90:113
Klivlend - Lejkersi 120:111
Nju Orleans - Juta 100:96
Minesota - Toronto 117:112
Feniks - Golden Stejt 104:112
Portland - Hjuston 116:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke