Narode, opusti se, samo su Ameri bolji od nas

Autor: Boban Filipović
petak 27.05.2016.
17:56
Izvor: Sportske.net

Skraćivanje Đorđevićevog spiska izazvalo je dosta reakcija u javnosti, dokoni Srbi su po običaju krenuli da 'ispravljaju krive drine' po komentarima na portalima i na društvernim mrežama, ali realno gledano ovo je najbolje što Srbija ima u ovom trenutku a

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Iako Srbija tek treba da se plasira na Olimpisjke igre, sa kapacitetom kojim raspolaže nije nerealno nadati se finalu protiv 'Drim tima' u Rio De Žaneiru.

Ako nekom ova teza zvuči isuviše optimistično, ovo su argumenti koji bi trebalo da razuvere 'neverne tome'.

Jako bitna stvar je što je Miloš Teodosić konačno osvojio Evroligu sa CSKA. Teo je dugo vukao taj teret opterećenja uz sebe, na reprezentativna okupljanja je dolazio kao "gubitnik" budući da je svaka sezona 'Armije' bez trofeja Evrolige proglašavana kao neuspeh. Kapiten reprezentacije Srbije je 'alfa i omega' tima, a nakon ovako blistave sezone na klupskom planu, u kojoj je između ostalog oborio rekord po broju ubačenih trojki u najjačem evropskom takmičenju u Evropi, imamo sva prava ovog sveta da verujemo da će biti pravi vođa na parketu.

Za razliku od prošle sezone, inače svoje debitanstske u Fenerbahčeu, Bogdan Bogdanović je u ovoj 'pravi'. Jedan od razloga je odlazak iz Žocovog tima velikog trošadžije Gaudloka, Bogdan je vraćao samopouzdanje sa velikim brojem lopti na portošnju i vratio nivo svoje igre na onaj iz vremena kada je žario u palio u Partizanu. Preuzimao je odgovornost kada se lomilo u neizvesnim utakmicama, pogađao bitne šuteve, jednostavno, potvrdio klasu. Osim navedenog, na ove pripreme će stići zdrav, podsetimo da je prošlog leta imao problem sa bolovima u leđima što je i te kako odrazilo na njegovu igru na Evrobasketu, a samim tim i na igru celog tima.

Bogdan Bogdanovic Milos Teodosic

Nikola Jokić će biti novina koja će dati još jedan ton igri reprezentacije. Ovaj 21-godišnji debiitant je prerastao zvanje velikog talenta jer je 'pokidao' u svojoj ruki sezoni u NBA ligi. Njegove brojke govore za sebe, bolje su npr. nego one koje je imao jedan Dirk Novicki u svojoj prvoj sezoni preko bare, izabran je u prvu petorku novajlija u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Jokićeva košarkaška inteligencija, polivalentnost i sposobnost da pokriva pozicije četiri i pet donosi mogućnost da Đorđević forisra tzv. 'small ball' postavu, tj. brzu i napadački orjentisanu košarku, kojoj je više puta isticao da teži.

Nikola Jokic

Kad već pomenusmo 'small ball' postavku, ko je pratio malo pomnije Fener ove sezone u Evroligi, nije mogao da ne primeti kako je Nikola Kalinić, kao 'lažna četvroka' u četvrtfinalu u čišćenju tada aktulenog vladara Evrope Real Madrida, uticao da se odsustvo tada povređenog Jana Veselog i ne oseti. Kalina je u svojoj debitanstskoj sezoni u pečalbi uglavnom bio epizodista, ali na to možemo gledati i kao na dobru 'šok terepiju' jer je malo "poleteo" nakon sjajnih igara u Zvezdi prošle sezone što je rezultiralo slabiijim partijama na prošlogodišnjem Evrobasketu. Njemu je suđeno da bude čovek zadatka i da grize u odbrani, vidi se da je kod Željka Obradovića to shvatio.

kalinic

Petorica igrača sa 'Jadrana' su preživela prvu seču, verovatno neće svi i drugu, odlučiće nijanse.

Stevan Jović je oborio rekord po broju asistencija na jednom meču u Evroligi ove sezone u kojoj je u potpunosti igrački sazreo, maesteralno dirigovao Zvezdinom igrom u sezoni u kojoj je odbranjena titula u ABA ligi i gde je u četvrtfinalu Evrolige pružen ozbiljan otpor budućem šampionu. Propustio je prošli Evrobasket zbog povrede, sa ove tačke gledišta može se konstatovati da je to bio veliki hendikep.

Stefan Jovic

Jedan od najzaslužnijih što je Zvezda onoliko namučila CSKA je Nemanja Dangubić. Ovaj atleta je najbolje čuvao MVP-ja Evrlige Nanda de Koloa od svih igrača ove sezone, da 'ljudi u crnom' nisu krenuli da sviraju nepostojeće faulove 'na ime' Francuzu, pitanje je šta bi se dešavalo. Dangine fizikalije, mladost i sposobnost da se spusti u stav protiv znatno nižeg igrača i da odigra jaku odbranu su osnovni razlog zbog čega je bivši kapiten Parizana Dragan Milosavljević otpao sa spiska. Ovde stajemo u odbranu Đorđevića, iako su mnogi, naročito pristalice crno-belih teško preživele otpisivanje Gagija.

dangubic

Marko Simonović se već pokazao kao 'džoker' na prethodna dva velika takmičenja, kao epizodista za 'specijalne operacije' kada zagusti, kao npr. u 1/4 finalu Evrobasketa protiv Češke kada je trebalo zaustaviti Blejka Šilba. Simonova meka ruka i sposobnost da pogodi nekoliko trojki u seriji tokom utakmice i da direktno utiče da promeni njen tok, skočnost i sposobnost da kvalitetno odigra odbranu i spolja i unutra su nešto što ga apsolutno kvalifikuju da se nađe u najjužem izboru.

CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR

Marko Gudurić i Rade Zagorac su otkrovenja srpske košarke u ovoj sezoni. Njih dvojica su bili nosioci igre mlade reprezentacije koja je prošlog leta u italijanskom gradu Linjanu osvojila zlatnu medalju, krunisani tom titulom su na klupskom planu podigli igru na još viši nivo ove sezone, uz to pokazali liderske sposbnosti, odličnu igru '1 na 1', spsobnost da reše utakmicu i shodno svemu pobrojanom zaslužili da budu na spisku. Teško je očekivati da obojica 'prežive' sledeću seču, možda je Guduruć u blagoj prednosti zbog evroligaškog iskustva, kao i zbog toga što je 'Zagor' propustio dobar deo sezone zbog loma ruke.

Zagorac

Miroslav Raduljica iza sebe ima najbolju evroligašku sezonu u karijeri, bio je jedna od glavnih uzdanica Saleta Đorđevića u napadu Panatinaikosa, ali odlaskom srpskog selektora s kormila upao u nemilost novog trenera Pedulakisa. Međutim, mala minutaža u finišu sezone ne bi trebalo da predstavlja naročit problem jer setimo se da je Radulja prošle godine na Evrobasketu bio sasvim solidan iako šest meseci pre početka istog nije odigrao ozbiljnu utakmicu.

Miroslav Raduljica

Kako se sezona bliži kraju Nemanja Nedović igra sve bolje za Unikahu. Posebno raduje što je veoma efikasan za relativno malo minuta provedenih u igri, zbog svoje eksplozivnosti poseduje osobinu da napravi 'one man show', njegova uloga u reprezentaciji bi trebalo da bude dopunjavanje Bogdanovića, tako da je ovo veoma pozitivna stavka.

Nemanja Nedovic

Milan Mačvan je u Armaniju pronašao sebe i Đorđević stoga računa na njega. Nije ga bilo na prethodna dva velika takmičenja kada od kako je Sale selektor, i ta odluka je izazivala dosta reakcija javnosti, ali s obzirom na stil igre, nije nemoguće da Mačvan ponovo otpadne. Ipak, to će u mnogome zavisiti od situacije sa Bobijem.

Milan Macvan

Kako stoje stvari, Boban Marjanović najverovatnije neće igrati na kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali to znači da ga neće biti u timu za Olimpijske igre. Njegova ruki sezona u NBA ligi ne može se okarakterisati kao naročito uspešna, ali neke brojke su za poštovanje. Sa Marjanovićem u ekipi, zbog njegove dominacije pod obručima, Srbija je jača od svih osim SAD-a.

Pistons Spurs Basketball

Osim Bobija, postoje još dva, tri, ne tako mala problema.

Prvi je to što je Stefan Marković zbog gadne povrede propustio veći deo sezone i upitno je da li u ovom trenutku reprezentaciji može da da onoliko koliko u prethonih šest-sedam godina. Marković je duša 'nacionalnog tima', za njega nema izgubljene lopte, a svoju šutersku limitiranost u napadu, fenoemnalno kompenzuje sjajnom odbranom. Unikaha je bez njega delovala kao prosečan tim, vratio se pred plej-of ACB lige i možda će njegovi nastupi protiv Valensije u 1/4 finalu biti pravi pokazatelj koliko može u ovom trenutku.

Spain Basketball World Cup

Drugi problem je što se Nemanja Bjelica nije baš snašao u svojoj ruki sezoni u NBA ligi. Otišao je preko bare kao MVP Evrolige, ali nije se baš najbolje adaptirao na novu sredinu. Kumovale su tome i povrede i to što je Minesota prilično 'divljačka' ekipa, gde svako gleda lični interes isped timskog, a uz to valja podsetiti da 'Beli' ima i nešto 'sporije paljenje' u novom klubu, setimo se samo da nije odmag pronašao sebe u Laboralu kada je došao iz Zvezde, a potom i u Feneru kad je doveden iz Vitorije. Ipak, kao i u slučaju Stefana Markovića, reprezentacija za njega nije novina i očekujemo da bude na svom nivou.

Nemanja Bjelica

Ni Nikola Milutinov ne može da se pohvali 'bog zna kakvom' debitanstkom sezonom u inostranstvu, budući da je njegova uloga u timu Olimpijakosa prilično epizodna. Možda je Dejan Musli, kao igrač sa najboljim prosečnim indeksom korisnosti u ACB ligi više zaslužio poziv od njega, ali šta je tu je, možda mladost ima prednost, kao i "iskustvo" sa prošlog Evrobasketa. Sudbina mladog centra sigurno zavisi od novog slučaja 'Bobi Marjanović', tako da je još uvek sve otvoreno.

milutinov

Za kraj, konstatacija da imamo razloga da budemo optimisti. Ukoliko ne bude probelma sa povredama, prošetaćemo se kroz kvalifikacioni turnir u Beogradu jer smo bar za klasu jači od svih takmaca. Realno gledano, samo su Ameri jači od nas u ovom trenutku na svetu. Kod Francuza izgleda da nešto ne štima posle izneverenih očekivanja na prošlom Evrobasketu, gde su bili sigurni da će uzeti zlato. Španci se, kao evropski prvaci, možda bolje kotiraju od 'Orlova', ali iako su iskusniji nisu jači on nas ako smo kompletni. Litvanci ako budu u Riju bez Jonasa Valančijunasa nemaju čemu da se nadaju, a domaćinima Brazilcima smo pre dve godine na Mundobasketu u Španiji u 1/4 finalu pokazali gde im je mesto, plus su tada imali Tijaga Splitera, koji zbog povrede preskače OI.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peđa3
Saturday, 28.05.2016
14:45

Apsolutna podrška reprezentaciji! Ko god igrao, neće tu biti slučajno. Ipak smo mi Srbija! Živeli!

avatar
Saturday, 28.05.2016
10:44

Igrace Bobi na Igrama bio on na ovom turniru ili ne...

avatar
United_forever
Saturday, 28.05.2016
00:19

Pa i ta SAD nije nepobediva, neka ostave srce na terenu i dobijamo ih! IPAK SMO MI SRBIJAAAA!

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 10.06.2016
09:31

Vidi,nije nepobediva,ali jeste.... Bilo koja od da kazem boljih reprezentacija,teoretski moze da ih pobedi,ali BUKVALNO,treba da se desi,ae da uzmem nas kao primer,da i startnoj petorcu i izmenama,bude to utakmica zivota,da nemamo igraca koji ce sutirati ispod nekih 60%,a posto se to nikada nije desilo,ne vidim ko moze da ih dobije,jednostavno su na svakoj poziciji za 3 klase kvalitetniji od bilo koje druge reprezentacije,msm ko moze sacuvati Durenta,LBJ,Karija?

avatar
M_85
Saturday, 28.05.2016
00:07

Nisu amerikanci nepobedivi...

avatar
Kurshlus
Friday, 27.05.2016
23:03

Narode,opusti se,nece Simon ostati na glavnom spisku..

avatar
Saturday, 28.05.2016
05:33
avatar
Monday, 30.05.2016
17:14
avatar
Kurshlus
Monday, 30.05.2016
15:14

Bez ikakvih navijackih opredeljenja to je realno..

avatar
Vekson
Friday, 27.05.2016
21:39

Musli je morao umjesto Milutinova! A i ja sam mišljenja da je Gagi morao biti na spisku..ali šta da se radi, podrška Saletu I neka nas ućutka plasmanom u finale, sam je kriv, nije nas trebao navikavati na odličja razna. :))

avatar
Boki Rokic
Friday, 27.05.2016
21:28

Sve dok budete odvajali po sistemu partizan -zvezda, nema nama sreće. Ne treba nam treća strana da nas zavadi. Svaki spisak ima svoje zašto, i zato, i trener je taj koji odgovara i boli ga uvo ko šta misli o tome. Svi smo jedno i navijaj te tako, podržite sve igrače koji su pozvani. Ispascemo pred svojim navijačima ako nastavite ovako..

avatar
Can Demir
Friday, 27.05.2016
21:04

Amerika pa deset mjesta prazno

avatar
djomla djomla
Friday, 27.05.2016
21:01

Sve extra samo da marijanovic dodje

avatar
Maximovic
Friday, 27.05.2016
20:22

Za vecinu se slazem ali za konkretno Simonovica ne. Da mu je u pitanju forma od pre 2-3 sezone nebi imao nista protiv ali vise nije ni u odbrani bog zna sta. On nije ni D od Divca pa da ide i bude na klupi da bi odigrao svojih 2-4 min igre,a ostalo vreme da bodri i daje moralnu podrsku ostalima. Sa druge strane te njegove 3 su dosta rizicne u zadnje vreme i vidise da mu i koncentracija popusta sa godinama. Iskreno ja bi ako mi treba takav igrac za trojke pre zvao Savanovica pa cak i u kranjoj liniji Keselja. Sa druge strane Milosavljevic je jaci u odbrani a i on zna poput Simona da resi par trojki ako mu je dan. U svakom slucaju pola trenutnih imena na spisku ima dobar sut za 3 i ako ocekujemo bas od njega taj sut u kriticnim momentima onda nam se crno pise vec sada. Dalje sto se tice Milutinova,Zagorca i Gudurica pa i to je smesno jer ipak mi idemo na OI a ne na evropsko pa da vodi mlade nade koj mozda nece odigrati ni 20 min svi zajedno. Imamo mi mnogo bolje igrace koji bi vise doprineli smirenoj igri jer i ovako imamo dosta mladih u reprezentaciji.

avatar
Friday, 27.05.2016
21:35

Savanovic nece vise da igra. Inace, odlican komentar, ali mislim da ipak treba i Zagorca da povede pored Gagija. Teodosic, Markovic (Jovic ako imenjak ne bude mogao), Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Zagorac, Kalinic, Bjelica, Macvan, Jokic, Raduljica, Marjanovic. Ako ovo nije jedno kompromisno resenje kojim bi svi bili zadovoljni, odlicno ukomponovan tim kojim resavas sve goruce probleme i zahteve, stvarno ne znam sta je i kojih bi to 12 bili dobri...

avatar
Saturday, 28.05.2016
09:16

E, sad vec nikako ne mogu da se slozim:-) Jovic da ide pre Milosavljevica, shvatam argumentaciju, ali ne mogu to da prihvatim, a tek da Dangubic putuje, to nikako...

avatar
Maximovic
Saturday, 28.05.2016
03:18

Slazem se sa tobom samo po meni ja bi pre poveo Jovica nego nekog od (Milosavljevica ili Zagorca). Jovic i Markovic su odlicni u defanzivi a Teo i Jovic znaju da odigra i na sut. U modernoj kosarci se dosta dobro pokazalo kad imas i dva vrhunska pleja u napadu u odredjenim delovima utakmice pogotovo kad imas pod kosem strvine od Bobija i Raduljice koji znaju da razgrnu igrace pod obrucom, kao sto mi imamo. A izmedju Zagorca i MIlosavljevica bi ostavio treneru da odabere jer Milosavljevic je bolji u odbrani a Zagorac u napadu pa sta mu je potrebnije. Sve u svemu mislim da ce bas ovi igraci i ici stim sto se otpisuje Milosavljevic koji i nije na spisku. A Zagorac i Kalina mozda nekog zameniti sa Dangubicem. A iskreno nebi voleo da Simonovic ide jer kao sto sam rekao nije on vise onaj igrac od pre 2-3 godine a nije ni Divac pa da ide za moralnu podrsku.

avatar
stevanstevan
Friday, 27.05.2016
19:25

Da, samo Ameri.. na papiru su od nas, kada se vide igraci, bolji Spanci, a mozda i Francuzi i Grci. Ali to nista ne mora da znaci

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 27.05.2016
18:57

Da imamo selektora pa ajde ali Sale nije za ovog posla, nećemo mi Ria ni videti, ja vam kažem... Lupajte - koliko hoćete!

avatar
kizito
Friday, 27.05.2016
20:24

Prebaci se na vesti o kriketu i golfu.Sa kosarkom ti bas ne ide.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 28.05.2016
00:27

Da si gledao njegove promašene taktike u PAO-u znao bi o čemu pričam... Sale pojma nema o taktici... Bio je legenda kao igrač ali kao trener nikad ništa od njega...

avatar
Friday, 27.05.2016
21:35

Videcemo, ali veliko je pitanje sta cemo tamo uraditi ako nesto ne promeni.

avatar
сочинитељ
Friday, 27.05.2016
18:46

тео,марковић,јовке,недовић,богдан,загорац,калина,бјелица,мачван,јокић,радуљица и боби,бољих немамо,полуфинале ће бити успех,подршка до неба ...

avatar
kizito
Friday, 27.05.2016
18:39

I da, jos nesto.Gospodine autore,posebno mi je drago sto ste objasnili zasto Simonovic igra za reprezentaciju.To je nemoguce objasniti ucesnicima foruma,i to ne samo navijacima Partizana,nego cak i C.Zvezde.Ne shvataju da je Sale napravio bazu iz koje crpi igrace i menja iskljucivo kad mora iz nekog prirodnog razloga-povreda,losa sezona..

avatar
mosala1983
Friday, 27.05.2016
18:57

Ti si ekspert.? Fijsako sledi.

avatar
kizito
Friday, 27.05.2016
20:29

Za tebe hiper-ekspert.Sobzirom da prizeljkujes fijasko Srbije pretpostavljam koja ti je klupska obojenost i za koju bi reprezentaciju navijao ako se nekim cudom prodje kvalifikacije i ode u Rio.

avatar
Friday, 27.05.2016
18:30

Jeste svi smo treneri sad.I ja mislim da ima na spisku igraca koji mozda ne zasluzuju poziv ali pustite coveka da radi svoj posao.Drugi smo bili na SP,na EP cetvrti moglo je i bolje.Treba verovati u ove momke i podrzati ih i ostaviti se navijacke podeljenosti.

avatar
kizito
Friday, 27.05.2016
18:30

Lepa analiza Bobane.Vidi se kad je neko sportski novinar,kad pise stalozeno i realno.U mladosti sam se i sam bavio tim poslom ali nisam mogao da prihvatim cinjenicu da iole ozbiljnija finansijska sredstva stizu od medjunarodnih dnevnica.Gospodine autore,posle ovog teksta ne osecam potrebu za odgovor bilo kome na forumu po pitanju sastava reprezentacije.Napisali ste sve sto treba a posebno mi bode oci prica o Kalinicu i spustanju na zemlju te analize Dangubica,Macvana Macvana i iznosenja cinjenice da mu status dosta zavisi od Bobija.Jedino bi mozda ispravio vezano za Bjelicu,koji je ipak u poslednjih 5-6 utakmica popravio kompletan utisak o debitantskoj NBA sezoni.Veliki pozdrav za Bobana Filipovica.

avatar
MladoKolonac
Friday, 27.05.2016
20:32

Sportski otpozdrav :)

avatar
Markо Đorđević
Friday, 27.05.2016
18:07

Ako neko zna, zna Sale. Nema ovde klubastva. Evo ja kao okoreli Zvezdas kazem da bi Gagi morao da ima mesta bar na ovom spisku. Simon je cudo od kosarkasa. Covek koji moze da pogodi 10 trojki bez koske zaredom, ali isto tako da promasi 10 otvorenih. Igrao dobru odbranu, ima svoju ulogu u ovoj repki i to je sigurno tok misli kojim se vodio Sale. Danguba ce tek biti zivotinja sledece sezone. Od igraca koji nema nista osim fizikalija, Radonjic je napravio masinu. Odlican u odbrani, popravio je sut enormno, sledece sezone ce uz strance biti glavni igrac u Zvezdi. Jovic takodje Radonjin produkt. Od 2. pleja Radnickog do najboljeg asistenta Evrolige, vidi se Radonjin pecat. Zagorac i Gudura. buducnost srpske kosarke. O bekovima ne treba da razmisljamo uopste. Tu je vec i dokazani Bogdan. Guduric ima taj pobednicki mentalitet, ono do poda sto razdvaja dobre igrace od odlicnih. Takodje ce biti vodja Zvezde sledece sezone. Stimac je izgubio mesto dolaskom Jokica i to je skroz opravdano. Stimara igra na dusu, srce. Nema talenat, ali ima srce kao Srbija cela. Milutinov moze da bude 3. centar, valjda je napredovao u Olimpijakosu, ali ozbiljnu minutazu ne bi trebalo da ima. Macvan je igrao dobro u Armaniju, pratio sam ih zbog Dzenkinsa, uvek je bio na nivou. Jaki smo kao zemlja ljudi. Sa amerima nema kosarke, oni da posalju 10. selekciju iz NBA lige, opet bi lagano osvojili, nemaju konkurenciju. Ali jos jedno finale sa njima, da skupo prodamo kozu. To bi bilo bas lepo.

avatar
Friday, 27.05.2016
19:10

Jedino ovde da ti odgovorim jer tamo ne mogu. Macvanov izostanak mozda ne bi upropastio nas tim, ali ne vidim razlog da njega ne povede ako vec nije zvao neke igrace ni na siri spisak, a znas da je takvih dosta... P.S. Ne mogu odgovorno da tvrdim, ali mislim da nisi ovako pohvalno pisao o Djordjevicu kao selektoru i prosle godine, ali dobro, razumem...

avatar
Saturday, 28.05.2016
05:35

Ako ne pristane, onda nikad vise necu ni rec reci za njega isto kao sto uvek pisem da ni Velicka vise ne treba da poziva. Sigurno je svestan nase jacine.

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 28.05.2016
00:10

Kritikovao sam ga kad je napravio onu secu Zvezdinih igraca, ali kako neko moze da mu kaze bilo sta posle ovih rezultata ? Ako igraju svi, Macvan bi bio 3. cetvorka u timu, imao bi ulogu Bircevica. Mozda ne bi pristao na to.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 27.05.2016
22:47

Zašto su svi protiv Mačvana, pa on je jedan od naših najboljih četvrorka, sećam se ga još na ep 2009 kako je pokidao pa na sp 2010

avatar
Friday, 27.05.2016
18:03

P.S. I ako O5 budemo onako potcenili Spance, a ovoga puta i Francuze i Litvance, ima da se opecemo samo tako, jesmo mi najbolja ili jedna od dve najbolje evropske selekcije, ali nista nam se tamo nece dati samo:-)

avatar
kizito
Friday, 27.05.2016
19:37

Kada smo mi to u poslednjih deset godina potcenili Spance?

avatar
Friday, 27.05.2016
21:27

Ne mi kao reprezentacija nego neki komentatori ovde prosle godine.

avatar
Friday, 27.05.2016
18:01

BIli mi jako dokoni ili ne, kako mozete da napisete da je ovo najbolje sto imamo kad su Milosavljevic (i Lucic s obzirom na konkurenciju) otpisani, a Jelovac i Musli se nisu nasli cak ni na prvobitnom spisku od 24 imena?! Dajte, molim vas, Dangubic i Simonovic nemaju ovde vise sta da traze, a pre toga ni Micic, Bircevic i Kuzmic, mozda cak i Keselj pa cak i Jaramaz...

avatar
kizito
Friday, 27.05.2016
19:35

Auu,sta ti ovde napisa.Pa koju si ti kosarku gledao ove sezone-neku virtuelnu?Treba da potrazis nekog skolovanog kosarkaskog trenera da ti objasni po kom principu se sastavlja jedna kosarkaska reprezentacija.Onako skolski,pa ce ti mozda nesto biti jasnije.

avatar
MladoKolonac
Friday, 27.05.2016
20:35

http://www.sportske.net/vest/kosarka/apsolutna-podrska-saletu-ima-boljih-od-gagija-i-lucica-263888.html