Napeto na Pacifiku, ustali Atlanta i Memfis!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 30.10.2015.
08:26
Izvor: Sportske.net

Dileme oko krajnjeg rezultata nije bilo, ali je DeAndre Džordan bio u centru pažnje u duelu Klipersa i Mavsa. "Grizliji" se probudili u Indijani na vreme, Atlanta spustila Nikse na zemlju.

BETA/AP Photo/Jae C. Hong
BETA/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Malo je nedostajalo da DeAndre Džordan sinoć bude na drugoj strani, u poslednji čas se letos predomislio i ostao veran Klipersima.

Njegov nesuđeni tim je gostovao sinoć na Pacifiku, centar domaćih je ubacio 6  poena i imao 15 skokova i 4 blokade u pobedi domaćina.

Mark Kjuban, kontroverzni vlasnik Dalas je zakuvao situaciju rečima da su Klipersi i pored promene vlasnika i igrača, isti onaj tim koji postoji 30 godina i nema nikakve uspehe.

Tenzija je bila prisutna videli smo dosta verbalnih sukoba, četiri tehničke, težak faul Novickog na Džordanu...

Mavericks Clippers Basketball

Nemac je ubacio 16 poena, ali Dalas je bio bez Derona Vilijamsa i Vesa Metjusa. Klupa Klipersa je završila najveći deo posla u drugom poluvremenu. Najefikasniji Blejk Grifin sa 26 poena i 10 skokova.

Dalas ostaje u gradu, u nedelju ih čekaju Lejkersi, dok će u subotu Klipersi ugostiti Kingse u malom derbiju Kalifornije.

Pogledajte sukob nesuđenih klupskih drugova!

 
Atlanta je uzvratila nakon iznenađujućeg startnog poraza protiv Detroita. Odneli su pobedu iz Medison Skver Gardena, uz odličnu igru velike trojke, Tiga, Horforda i Milsapa. Bek Atlante, Tig je bio najefikasniji sa 23 poena, dodao je 8 asistencija, već posle prvog perioda je bilo jasno da će Niksi teško parirati.

APTOPIX Hawks Knicks Basketball

Melo je ubacio 25 poena za domaćina, uz ne baš impresivan šut, Robin Lopez dodao 18 poena.

Klupa Njujorka je odigrala mnogo slabiji meč nego veče pre toga u iznenađujućoj pobedi u Milvokiju pa Fišerov tim nije imao nikakvu šansu.

Saša Vujačić je ubacio 6 poena za domaće, ruki Porginzis jedan od boljih sa 10 poena i 8 skokova kod domaćih.

Grizzlies Pacers Basketball

I Memfis se rehabilitovao za težak poraz u sredu od Kavsa. Slavili su protiv Indijane nanevši Pejsersima drugi poraz u sezoni. Odlučičila je poslednja četvrtina u kojoj su gosti uspeli da okrenu rezultat i stignu do pobede.

"Grizliji" su bili na +15 u ranoj fazi, ali su gubili sa 9 razlike u finišu treće četvrtine. Onda su se razigrali Gasol i Džef Grin, pa je na kraju favorit stigao do prvog trijumfa.

Gasol je ubacio 20 poena, Majk Konli 13, uz 10 asistencija. Memfis je šutirao bolje nego obično, ubacili su 7 od 16 trojki, za njih je to odličan rezultat.

Kod Pejsersa, Džordž Hil 20 poena, Pol Džordž 18, uz 8 skokova i 5 asistencija.

Prvi put u poslednjih šest sezona je Indijana izgubila dva meča na startu šampionata.

Indijana - Memfis 103:112
Njujork - Atlanta 101:112
Klipersi - Dalas 104:88

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke