Najbolje od vikenda - Trojke i zakucavanja!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 15.02.2015.
08:25
Izvor: Sportske.net

Druge večeri Ol-Star vikenda videli smo takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima. Stef Kari oduvao rivale u finalu, ruki iz Minesota sjajnim zakucavanjima stigao do titule.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Takmičenje u trojkama su mnogi proglasili za najjače u istoriji. Kada učestvuju prošlogodišnji MVP Ol Star utakmice Kajri, pa onda igrač koji je nedavno oborio rekord po broju poena po četvrtini, Tompson, jedan od najboljih trojkaša u istoriji Korver, dvojica kandidata za MVP Kari i Harden i prošlogodišnji šampion Belineli, to je zastrašujuća konkurencija.

A opet, niko nije bio ni blizu Karija koji je fantastičnim šutem u odlučujućoj rundi stigao do 27 poena i osvojio prvu titulu u šutiranju trojki.

U kvalifikacijama njegov klupski drugi Tompson je brojao do 24, Irving i Kari su stigli do 23. Otpali su Harden, Belineli, Džej-Džej Redik, Korver i Metjus. Ovaj poslednji je imao jedan poen manje od dvojice finalista 22.



U finalu od 34 moguća, Kari je ubacio 27 poena, Irving svega 18, a Kleju Tompsonu su ruke drhtale, ostao je na 14 poena.

Titula je otišla u prave ruke. Kari vodi u broju ubačenih trojki ove sezone, a isto je bilo i u poslednje dve sezone. Međutim njegov procenat je pao ove sezone, na 40% je, odnosno četiri manje nego u kompletnoj karijeri.

U takmičenju u zakucavanju titulu je odneo 19-godišnji ZakLavin iz Minesote.



Završio je sa 194 poena od 200, dva perfektna "pedesetice", jedno mu je donelo 49, drugo 45 poena. Prvo je dobio Antetokumpa i Mejsona Plamlija,a onda u finalu sjajnog Oladipa iz Orlanda.

Pratila ga je tema iz "Space Jam", taj ga je crtani inspirisao kao klinca, a jasna je bila asocijacija i na Džordana dresom iz tog filma.



Oladipo je praćen zvucima Sinatrinog "Njujorka" zaustavljao takođe dah navijača u "Barklej Centru".

Zanimljivo poslednji igrač Minesote koji je odneo ovu titulu je "divlji" Ajzera Rajder, a Lavin je postao najmlađi pobednik od Kobija Brajanta koji je kao 18-godišnjak odneo titulu 1997.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 15.02.2015
09:52

Realno Kari nije najbolji trojkaš u NBA ne vidim svrhu voditi u broju postignuti trojki kad je procenat veoma mali.Po meni Tompson je bolji šuter.

avatar
maestro
Sunday, 15.02.2015
15:15

Човече, ти проичаш као да Кари погађа 20% а не 40.Притом, узми у обзир да Кари мора сам себи да креира шут, што Клеј не мора.Кари је најбољи шутер тројки у лиги.Тачка.

avatar
maestro
Tuesday, 17.02.2015
20:18

Кари мора да креира свој шут, Корвер не мора, Корвер добија празне шутеве, а Кари мора да победи свог чувара, што не успева увек, тако да је логично да Корвер има веће проценте, кад има лакше шутеве.Да Карију даш улогу коју има Корвер, и он би погађао једно 50% сигурно.

avatar
Mesi G.O.A.T.
Tuesday, 17.02.2015
15:08

Nije najbolji bolji je Korver jer ima bolji procenat suta i tacka.