Nagetsi prihvatili poklon, Kanađani stvarali istoriju, opet Vestbruk!

Autor: Boris Jovanović
subota 14.03.2015.
09:11
Izvor: Sportske.net

Jusuf Nurkić se vratio na parket, Denver se nije obazirao na tim koji su izveli Voriorsi. Toronto konačno pobedio Majami, a pogađate šta je uradio Rasel Vestbruk?

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Nova moda u NBA, nekada je to radio jedino Greg Popović, sada sve češće treneri pribegavaju izvođenju rezervnih timova kako bi odmorili zvezde.

Pre par dana to je uradila Atlanta, zatim još par timova, sinoć je Stiv Ker, Stefa Karija i Kleja Tompsona ostavio na klupi u Koloradu.

Denver je to iskoristio, uz 24 poena i 17 skokova Keneta Farida su slavili protiv lidera, koji je čas vodio sa sedam poena razlike u poslednjoj četvrtini, ali je finiš pripao Denveru. Tako su Nagetsi posle Atlante, uzeli skalp i Golden Stejtu, dva vodeća tima lige su položila oružje u Koloradu.

Warriors Nuggets Basketball

U tim Nagetsa se vratio Nurkić, još je rovit, dao je četiri poena bez promašaja za desetak minuta. Lovernje je igrao tek nešto više od tri, nije se upisao.

Atlanta se mučila u Arizoni, izgledalo je kao da će pretrpeti drugi poraz u nizu na zapadnoj turneji, ali se onda sve promenilo u poslednjih 12 minuta. Zaigrali su mnogo bolje, stegli odbranu, počeli da pogađaju, taj deo meča su dobili 31:14 i na taj način odneli pobedu iz Feniksa.

Kings Hawks Basketball

Pol Milsap je ubacio 23 poena, njegov tim je u poslednjih šest minuta meča sasuo rafal od pet trojki i postavio stvari na svoje mesto. Houksi su inače na drugom mestu po broju pobeda u gostima (21), tačnije dele tu poziciju sa Memfisom, prvi su Voriorsi sa 23.

Pero Antić je ubacio 6 poena, imao 4 uhvaćene lopte.

Sledeća stanica za lidera Istoka je Pacifik, odnosno Lejkersi u El-Eju.

Pistons Trail Blazers Basketball

Pistonsima ne ide, izgubili su deveti put u nizu, Van Gandi bi kao trener mogao prvi put u karijeri da ostane bez plej ofa. Damijen Lilard je sa 28 poena i 9 asistencija strušio Pistonse, domaćin Portland je stigao u prvom poluvremenu do solidne prednosti koju je održao bez problema u nastavku.

APTOPIX Timberwolves Thunder Basketball

Ponovo tripl-dabl Rasela Vestrbruka i još jedna pobeda Oklahome. Ovo je šesti za Rasa u osam mečeva, ovoga puta nemoćna je bila Minesota, 29 poena, 10 skokova, 12 asistencija. Imao je i osam grešaka, ali sve to pada u vodu pred tripl-dablovima koji se ređaju kao na traci. Ove sezone ima osam, polovinu od onoga što je napravio u karijeri. Minesota je u trećoj četvrtini ostala bez povređenog Rubija, Peković je takođe ponovo van stroja, a i Garnet nije igrao zbog bolova u kolenu.

Clippers Mavericks Basketball

Dalas je rasturio Kliperse koji su platili ceh za razočaravajući poraz Mavsa od Klipersa. Čandler Parsons je ubacio 22 poena, ubacio je 5 trojki iz 6 pokušaja, pa su Teksašani prišli Klipersima na pola pobede u borbi za plej of na Zapadu. Klipsi su peti, Maveriksi sedmi, do kraja ćemo gledati uzbudljivu bitku za doigravanje.

Šarlot je okrenuo stvari u nastavku protiv Čikaga. Hornetsi su gubili sa 19 razlike u prvom delu, ali su uspeli da se vrate, dominirali u nastavku i na kraju iako bez Džefersona stigli do trijumfa.

Džerald Henderson je ubacio 20 poena, Mo Vilijams dodao 18, tim iz Severne Karoline je preskočio Majami i ponovo su na osmom mestu Istoka, poslednjem koje znači plej of.

Kings 76ers Basketball

DeMarkus Kazins je ubacio 39 poena, imao 24 skoka i praznih šaka napustio Filadelfiju. U sudaru timova koji će u aprilu na raspust slavila je Filadelfija, iako su Kingsi bili na +13 na poluvremenu.

Ajvan Turner je ubacio 30 poena za Boston u pobedi protiv Orlanda. Na drugoj strani Vučević je postigao 16, uz 11 skokova, i u ovom meču videli smo preokret. Seltiksi su u poslednjoj četvrtini igrali odlično, a sam Tarner je u tom periodu dao 16, koliko i čitav tim Orlanda. Medžik je katastrofalno izvodio bacanja, promašili su polovinu od 28 i to ih je odvelo u poraz.

Heat Raptors Basketball

Toronto je prekinuo crni niz protiv Majamija, nema više Lebrona da ih teroriše. Naime, nakon 16 poraza, Kanađani su konačno dobili Hit. Kajl Lovri je uz 19 poena, imao po 8 skokova i asistencija, vremenski gledano ovo je prva pobeda Reptorsa protiv tima sa Floride posle više od pet godina. Kod Majamija Vejd 25, Dragić 18, ovim porazom pali su sa mesta koje vodi u plej of. U ponedeljak se u grad vraća Lebron sa Kavsima, biće zanimljivo...

Rezultati:

Filadelfija - Sakramento 114:107
Šarlot - Čikago 101:91
Oklahoma - Minesota 113:99
Toronto - Majami 102:92
Boston - Orlando 95:88
Denver - Golden Stejt 114:103
Dalas - Klipers 129:99
Feniks - Atlanta 87:96
Portland - Detroit - 118:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Saturday, 14.03.2015
12:00

Oklahoma teško može da uradi nešto ove sezone, ako Durant probije projektovani termin povratka na teren (za 10-ak dana), jedostavno neće imati vremena da se uigra sa svim novim saigračima. Oni su u februaru uradili sjajan posao, doveli tačno ono šta im je falilo - ofanzivnog, kvalitetnog centra, bek-ap pleja koji ima šut i glavu, šutersko krilo koje će igrati par minuta dok se KD odmara... Ali njima fale Kevinovi procenti šuta, da malo rastereti Rasela koji ima zaiste niske iste (40ak % iz igre) da bi uzimao konstantno 30+ šuteva.

avatar
Pera Zambula opet
Wednesday, 18.03.2015
13:28

evo mene da ti odgovorim u vezi Hejslipa iz Igokee.....Mislim da si ti gledao samo njegovo izdane protiv CZT....Pogledaj njegov prosek poena u ABA ligi a tek je dosao....pogledaj u istoriji i videces da je vec imao neki ugovor sa Minesotom cini mi se....U prvenstvu BIH u derbiju protiv Sirokog je dao 39 poena....Lukajic je video da mu je ovaj spasio tim sa zacelja pa mu je dao malo vise lsobode da sutira.....ovakav igrac bi u Partizanu bio udarna igla broj 1....ima dobro kretanje, fantastican sut, borben je igrac koji ima jako samopouzdanje. zna da odigra i odbranu kad hoce, asistira solidno.....Sto se tice snage pa ne igraju u NBA iskljucivo bilderi, Stiv Nes nije imao ne znam kakvu snagu koliko se secam?