Na redu su odlučujuće borbe - "Orlovi" na eliminacionom testu! (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.07.2016.
13:36
Izvor: Sportske.net

Polufinalnim mečevima koji su na programu u petak Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu ulazi u svoju završnu fazu. Reprezentacija Srbije večeras od 21 čas igra protiv Češke, a program će otvoriti Letonci i Portorikanci.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu večeras ulazi u završnu fazu pošto su na programu polufinalni mečevi između Letonije i Portorika, odnosno Srbije i Češke.

Centralni događaj dana na programu je od 21 čas kada reprezentacije Srbije i Češke igraju svoj meč, što će biti repriza četvrtfinala Evropskog prvenstva iz 2015. godine.

Srpski reprezentativci obezbedili su plasman u polufinale turnira kao prvoplasirani u Grupi A zahvaljujući pobedama nad Portorikom i Angolom, dok je Češka kao druga iz Grupe B stigla do završnice turnira.

"Orlovi" su u četvrtak uveče trenirali u "KombankAreni", a danas su u podne izašli na teren kako bi "namestili ruke" i odradili šuterski trening.

Kombank Arena
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Reprezentacija Srbije dobro poznaje svog večerašnjeg rivala, radi se o ekipi koja se u neizmenjenom sastavu sredinom prethodnog septembra suprotstavila "Orlovima" u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Selektor Aleksandar Đorđević, za razliku od svog kolege Ronena Ginzburga ne računa na petoricu igrača koji su nastupili u Lilu, a među njima je i Zoran Erceg koji je sa 20 poena bio najefikasniji pojedinac u prethodnom susretu dve selekcije.

Kombank Arena
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Velika razlika u odnosu na prošlogodišnji duel dve reprezentacije u Lilu leži u činjenici da se večerašnja utakmica igra u "KombankAreni" gde bi Srbija morala da ima veliki vetar u leđa od strane domaće publike.

Na startu turnira kada su rivali "Orlova" bile selekcije Portorika i Angole dvorana na Novom Beogradu nije bila ispunjena, a ne može se reći ni da su prisutni navijači bili na nivou kada je podrška u pitanju.

Kombank Arena
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Zbog toga se očekuje da večeras u "Arenu" dođe 18.000 ljubitelja košarke i da svi zajedno pokušamo da pomognemo "Orlovima" da se domognu poslednjeg stepenika na putu za Rio de Žaneiro, a novi spektakl bi u tom slučaju bio zakazan za subotu od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Friday, 08.07.2016
16:21
avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 08.07.2016
14:53

Cesi nisu problem lagano na olimpijske igre. :)

avatar
Doktor Trax
Friday, 08.07.2016
14:30

Trebalo bi ovo rutinski odraditi, jer smo bez skromnosti daleko jaci tim od svih na ovom turniru, jos da se kockice sloze i u Rio se ide .