Na koga je ljut Sale?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.08.2016.
23:32
Izvor: Sportske.net, Beta

Aleksandar Đorđević je izrazio nezadovoljstvo odnosom pojedinih igrača na Olimpijskim igrama.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je neprihvatljivo da tim počinje utakmice kao večeras, kada je izgubila od Francuske na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Žao mi je kako smo počeli utakmicu, jer je to neprihvatljivo. Bio sam kritičan i hoću da budem kritičan. Koncentracija je jedna stvar koja polazi individualno. Individualna odgovornost nam je jako potrebna. Završili smo sa putovanjem, sa slikanjem i ostalo. Došlo je vreme da se uključi svaki mogući čip u glavi i da se bude spreman za svaki minut proveden na terenu", rekao je Đorđević novinarima u Riju.

Srbija je večeras izgubila 76:75 košem 30 sekundi pre kraja.

"Ljut sam na neke mlade igrače, zato što nije prvi put da gube koncentraciju, a to je apsolutno neprihvatljivo na ovom nivou. Prvo, ovo su Olimpijske igre. Drugo, nema vremena za slobodan hod, da dva-tri minuta da pravimo grešku za greškom... To su neke stvari koje dolaze od individualne pripreme. Zadaci su bili postavljeni, dobili ste ih, niste uradili. To su stvari koje moraju pod hitno da izbacuju iz svojih priprema za utakmicu. Bitno je 40 minuta, ma svaki sekund je bitan", rekao je naš selektor.

On je kazao da ne brine da će kritike loše uticati na igrače.

"Izdržaće oni, znaju oni da ja verujem u njih, da volim naše igrače. Mislim da oni sami treba da stave prst na čelo i da shvate na koje su takmičenje došli. Ovo su najbolje ekipe na svetu, ali u četiri godine. Sva ova takmičenja koja smo prethodno radili, Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, tu uvek nema nekih najboljih, a sada su svi najbolji koji nisu povredjeni u svojim ekipama", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Дошао је крај
Thursday, 11.08.2016
11:01

Прво и прво сви ви навијачи велике црвене звезде треба да знате да када се прати репрезентација не постоји навијачка подела! Читам коментаре и не могу да верујем шта људи пишу?! Немамо тим и селектора? Ми имамо најбољег плеја у Европи, Теа! Имамо једног од три најбоља шутера у Европи, Богдана, једног од најперспективнијих центара света, Јокића! Такође имамо једног од талентованијих плејмејкера Европе, Јовића, да не причам о Недовићу који је звер од играча! Стефан Марковић, невероватан играч! Шта је са Калином, и он није довољно добар? Центарска линија мало слабија, али сам сигуран да ће се то од четвртфинала значајно поправити! Тачно је да је Боби тренутно бољи од Штимаре, али је као човек и спортиста једна велика нула! И не треба нам никад у репрезентацији таква особа! Свима вама, навијачима од три године, помућено је стање свести од стране пудле! Али се надам да ће вас бар мало гристи савез кад се ови сјајни момци врате кући са медаљом! Иначе да и мало пратите и познајете кошарку, знали бисте да је наша репрезентација за сада играла са максимум 60%! О томе шта пишете о великом Салету нећу трошити речи, јер би то било вређање инелигеније сваког познаваоца кошарке!

avatar
Thursday, 11.08.2016
15:53

Brate svaka cast. Ali dzabe to pricas. Musli, Velickovic svi neki selektori, a realno samo po imenima znaju igrace. pa Ercega bi zvali koji presedeo ezonu u bolnickom krilu.

avatar
mosala1983
Thursday, 11.08.2016
19:20

Imamo I najboljeg centra, kojeg selektor nije poveo zbog sujete. I ti pises svasta, ispada imamo dream team. Moze I tebe neko da iskritikije I da kaze pises svasta. Pravda za Bobija. To nema veze sa Zvezdom. Ima veze sa Srbijom. Ali to ne shvatas.

avatar
bobar84c
Thursday, 11.08.2016
10:10

Ma nema veze. Bitno da se momci lepo druze i provode. Ipak je bitna atmosfera u ekipi zar ne? Bitno je ucestvovati.....

avatar
valdy
Thursday, 11.08.2016
10:05

a da budes ljut na sebe nekad nepogresivi?ovo je tvoja velika greska,kao i protiv Australije.

avatar
mIadenq
Thursday, 11.08.2016
09:43

covjeku igraju stimac i macvan i on komentarise nesto, ja ne znam kako neko moze doci do prof nivoa a da je onoliko tragican. a osim njih nije ni ostatak mnogo bolji, kad ti imas 2, maksimalno 3 igraca u ekipi koji su sposobni da pogode sa distance, 1/4 je maks domet

avatar
Thursday, 11.08.2016
07:58

Ovaj Djordjevic je jako nadmen tip, pun egoizma. Sam si majstore rekao da je to najbolje sto Srbija ima... Poveo si Bircevica, Stimca, Macvana koji su igracki ograniceni kao terasa. Mogao bi samo da objasnis po kojim parametrima su ti Bircevic, Macvan bolji od Jelovca recimo? Ili Stimac od Muslija? Nisi na siri spisak pozvao nijednog od tih igraca, pa da si recimo na treninzima uvideo da ovi momci ne zasluzuju poziv pa ih izbrisao. A na siri spisak si zvao mnogo otrcanih igraca. I moras da shvatis da ovi igraci pod obrucem nemaju Divca, Tomasevica, Rebracu, Paspalja, Savica pa da im se opusti ruka pri sutu jer znaju da ima neko da pokupi, Vec su tu tvoj Bircevic, Stimac, Macvan, golobradi Jokic i Raduljica koji uz duzno postovanje nije igrac za prvog centra. A ne pozivanje Marjanovica je prica za sebe, kao i svadja sa bar jednim igracem u toku svakih priprema. Nije problem u njima vec u tebi... Nije cudo sto je najuren iz Panathinaikosa.... Ako ne uzmemo medalju najpravednije bi bilo da uruci otkaz ako ima morala.

avatar
valdy
Thursday, 11.08.2016
16:25

Slažem se sa tobom u potpunosti i smatram da je još prošle godine,nakon poraza od Litvanije trebao da ode.Od samog početka nisam bio za njega na klupi.Igračina kakvu ova zemlja neće imati(Teo je najbliži poređenju sa njim),al trener nikakav.

avatar
Friday, 12.08.2016
01:04

pa retko su veliki igraci postajali dobri treneri. Obradovic, Pesic nisu bili posebno dobri igraci. Djordjevic, Slavnic su bili klase a O od trenera...

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 11.08.2016
06:02

on ljut veckrenuo da svaljuje krivicu na mlade igrace a ko li je ovde pa mlad upropasti nas sad vec bivsi

avatar
Toni Kroos
Thursday, 11.08.2016
02:23

Nema on pravo da se zali,sam ih je odabrao iako je imao i boljih izbora! Ako kao argument spominje da su ovo Olimpijske igre onda taj argument vazi i za Bobija! Jeste da je pogresio sto je odustao od kvalifikacija ali bi nam mnogo pomogao da dodjemo do medalje (to bi trebalo da bude cilj,zar ne?)! Po meni Macvan i Bircevic ne zasluzuju da budu u timu! I ne,ne kazem ovo zato sto sam zvezdas! Po meni bi mnogo bolje opcije bili Novica Velickovic i Erceg (daleko iskusniji i uticajniji igraci!)! Uz to,trebalo je da Bobi ide umesto Stimca! Tako bi svih 40 minuta imali dobre igrace na terenu,od pozicije 1 do pozicije 5.. Ovako skoro trecinu meca igramo sa Bircevicem,Macvanom,Stimcem,Simonom i Markovicem (Stefan je sjajan defanzivac ali niti ima sut niti je plejmejker!) Ne moze sada da stavlja krivicu na mlade igrace kada je on odbio da povede iskusnije,starije.. Voleo bih da gresim ali sa ovakvim timom (bez pravog vodje,bez starijeg,iskusnijeg igraca) ne mozemo do finala! Setite se SP-a! Tada smo imali Krstica i Katica (kao i Bjelicu ali je on sada opravdano odsutan) i iako nisu imali mnogo poena,doneli su neki red u tim! Ovo sada se ne zna ko je sta! Svako pokusava da bude lider (Teo, Markovic, Nedovic, Raduljica i,pogotovo,Bogdanovic) a to tako ne ide!

avatar
3x3
Thursday, 11.08.2016
08:44

Da je Erceg igrao kosarku ovih godinu dana, onda da. Ne mozes ici na Olimpijadu, a da ne igras prethodnu sezonu na vrhunskom nivou. Velickovic nikako.

avatar
chaki
Thursday, 11.08.2016
02:06

Na sebe bi trebao da bude...

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 11.08.2016
01:54

Moze da bude ljut samo na sebe jer nije pozvao Bobana, ni na koga vise. Neka ti igra Bircevic sad. Da je Bobi tu, Jokic bi mogao na 4. .

avatar
Elliott Roger
Thursday, 11.08.2016
00:50

Štimac je teška kiksara.

avatar
Aca.J
Thursday, 11.08.2016
00:29

Misli pre svega na Jokica! i u pravu je..

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 11.08.2016
12:59

Sta je u pravu?

avatar
Toni Kroos
Thursday, 11.08.2016
18:00

A ko je tu kriv? Ko je kriv sto Jokic igra iako jos nije dovoljno sazreo?! Ti kazes Jokic?! Ahahahahaha!

avatar
Steffi
Thursday, 11.08.2016
00:19

Nisu trebali da krenu Macvan i Stimac!

avatar
Thursday, 11.08.2016
01:39
avatar
valdy
Thursday, 11.08.2016
13:03
avatar
Steffi
Thursday, 11.08.2016
03:07

Mislis da ja to nisam govorio od samog pocetka?

avatar
Wednesday, 10.08.2016
23:33

Pa da, povredjen mozes da budes i u glavi. Sto ne dodjes malo u FKP, to sto si rekao za slikanje je nesto zbog cega bi mogla da proradi metla kod nas:-D