Na istoku ništa novo, CSKA osvojio VTB ligu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.06.2017.
20:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA osvojili su osmu titulu u regionalnoj VTB ligi. "Armejci" su u finalu "počistili" Himki i tako upisali šestu uzastopnu titulu u VTB ligi.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Moskovski CSKA nastavio je dominaciju u regionalnoj VTB ligi pošto je sa 3:0 u finalnoj seriji sa Himkijem stigao do šeste uzastopne titule, a osme u takmičenju koje je formirano pre devet godina.

"Armejci" su nakon dva trijumfa na domaćem terenu večeras kao gosti savladali Himki rezultatom 95:72 (34:12, 22:22, 23:18, 16:20) i tako potvrdili dominaciju.

Pitanje pobednika na večerašnjoj utakmici rešeno je već u prvoj četvrtini pošto je tim Dimitrisa Itudisa napravio 22 poena razlike čime su igrači Himkija u startu bačeni na konopce.

Jasno je bilo da tim kvaliteta CSKA neće sebi dozvoliti luksuz da ispusti tako veliku prednost što se samo potvrdilo u nastavku meča.

"Armija" je sigurnim korakom marširala ka trećoj pobedi u finalnoj seriji i osmoj tituli u regionalnoj VTB ligi.

Večeras su se u pobedničkom timu izdvojili Nando De Kolo (20 pts, 4 sk, 3 as) i Kori Higins (18 pts, 2 sk, 2 as), dok je našem Milošu Teodosiću 14 minuta na parketu bilo dovoljno da izvede novu magiju o kojoj će pričati Evropa.


Srpski internacionalac je večeras postigao 2 poena i upisao 5 asistencija. Ostaje samo da vidimo da li se Teo ovim nastupom i titulom oprostio od CSKA jer mu uskoro ističe ugovor, a postoje indicije da će se preseliti u NBA.

Ekipu Himkija večeras su predvodili Aleksej Šved (17 pts), Dimitrij Sokolov (13 pts, 7 sk) i Ej-Džej Rouland (13 pts, 3 sk, 7 as).

CSKA je kao klub sa ugovorom siguran što se tiče učešća u Evroligi, a Himkiju kao uteha ostaje to što je plasmanom u finale VTB lige izborio povratak u evropsku elitu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke