MZT ponovo osvojio Kup Makedonije

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.02.2016.
00:08
Izvor: Beta

Skopski košarkaški klub MZT osvojio je večeras osmi put Kup Makedonije.

mkd.md
mkd.md

Povezane vesti

U finalnoj utakmici MZT je savladao Karpoš Sokole sa 68:62 (19:19, 21:19, 10:12, 18:12). Finalni turnir za makedonski kup održan je u Đevdđeliji.

Prema izveštačima, utakmica dva skopska kluba je bila uzbudljiva i maksimalno izjednačena. Rezultat je tokom cele utkmice bio neizvestan, najčešće se igralo u egal situaciji sa minilalnim promenama vođstva u korist jednog ili drugog tima.

MZT je naišao na jak otpor rivala iz skopske opštine Karpoš protiv kojeg je ove godine ekipa iz Aerodroma imala stopostotan učinak. Ipak iskusnija ekipa MZT je iskoristila greške i neiskustvo Karpoš Sokola i ponovo osvojla Kup Makedonije.

Najefikasniji u ekipi MZT je bio Đorđe Drenovac sa 16 poena i šest skokova, a Danilo Mijatović, Marko Ljubičić i Uroš Luković su postigli po 10 poena, dok je najprecizniji kod Karpoš Sokola bio Dušan Knežević sa 14 poena.

ABA ligaš MZT i Karpoš Sokoli su dve prvoplasirane ekipe u makedonskoj košarkaškoj ligi. Pre ovog kupa MZT je bio osvojio sedam nacionalnih kupova, a igrao je u 12 finala, dok je večerašnje finale bilo prvo za Karpoš sokole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke