MZT ne namerava da napusti Evrokup

Autor: Beta Beta
sreda 09.11.2016.
13:00
Izvor: Beta

Košarkaški klub MZT Skoplje saopštio je da neće napustiti Evrokup i pored pretnji Košarkaškog saveza Makedonije (MKF) da će biti kažnjen ako to ne uradi do 25. novembra.

Beta/ABA liga/MTZ Skoplje/Dragan Mitreski/Ds
Beta/ABA liga/MTZ Skoplje/Dragan Mitreski/Ds

Povezane vesti

MZT je rešen da nastavi s takmičenjem u Evrokupu, pre svega zbog činjenice da je to u interesu makedonske košarke u trenutku kada reprezentativne selekcije beleže katastrofalne rezultate na svim poljima, navodi se u saopštenju šampiona Makedonije.

U MZT-u smatraju da upozorenje koje je FIBA poslala nacionalnim federacijama u vezi učestvovanja klubova u takmičenjima koje nije priznala "nije toliko rigorozno" kao što je predsednik MKF Petar Numoski predstavio na Upravnom odboru te organizacije.

"Čitajući poslednji dopis FIBA Evropa ne vidimo toliko rigorozne stavove u vezi eventuanih kazni klubovima koji nastupaju u Evrokupu, kao što je neko želeo da predstavi na Upravnom odboru MKF", naveo je skopski klub.

Kako se ističe, MZT je ozbiljan klub koji svoje planove, a samim tim i budžet pravi mnogo pred početak sezone.

"Već imamo potpisane sponzorske ugovore i preuzete obaveze povezane sa nastupom u Evrokupu, kao i dogovor za televizijska prava, koji su značajna stavka u budžetu", naveo je klub.

Eventualno odustajanje od Evrokupa, kako se ističe, dovelo bi MZT u "neprijatnu situaciju" da plaća penale i da se nađe u situaciji u kojoj bi bila ugrožena egzistencija petostrukog šampiona Makedonije.

"Pitamo se da li u bi nam u jednom ovako crnom scenariju MKF ili FIBA Evropa pokrili gubitke. Ili bismo samo bili kolateralna šteta u ratu velikih košarkaških sila", navodi klub iz skopske opštine Aerodrom.

Učestvanje klubova u takmičenjima koje ne organizuje FIBA globalan je problem koji obuhvata mnogo renomiranijih zemalja, koje su skoro sve učesnice narednog Evropskog prvenstva, a na kojem se neće naći i Makedonija, zašto treba da se utvrdi odgovornost, dodaje se u saopštenju.

"Zato ljudima iz MKF poručujemo da ne brzaju pri donošenju odluka i svoje postupke koordiniraju sa ostalim federacijama, pre svega sa onima sa prostora bivše SFRJ", navodi se u saopštenju MZT-a povodom pretnji predsednika MKF Petra Naumoskog da će taj klub biti kažnjen ako ne napusti Evrokup.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke