MZT doveo dva Amerikanca

Autor: Beta Beta
petak 18.08.2017.
17:30
Izvor: Beta

Ekipa iz Skoplja angažovala je dva nova šutera.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Povezane vesti

Američki košarkaši Danijel Džensen i Bret Bejli novi su košarkaši MZT Skoplje, objavio je danas makedonski šampion. 

Dvadesetrogodišnji Džensen visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. On ima evropsko iskustvo, jer je prošle sezone nastupao za belgijski prvoligaški Limburg junajted.

Kako je naveo MZT, radi se o snažnom košarkašu koji ima odličan šut iz daljine, a u karijeri je do sada pogađao svaku treću trojku. Pre igranja u Belgiji Džensen je nastupao za Ogastana koledž u NCAA ligi, gde je u poslednjoj godini imao prosek od 20,1 poena i 6,3 skokova po utakmici.

Drugo američko pojačanje skopskog tima, Bret Bejli (23 godine, 200 centrimetara) igra na poziciji niskog krila i za njega će igranje u MZT biti prvo košarkaško iskustvo van SAD. Iza sebe ima četvorogodišnje igranje u NCAA ligi u dresu Univerziteta San Dijego, gde je u prošloj sezoni imao prosek od 15,6 poena, uz prosek od 6,9 skokova po utakmici.  Kako se navodi, najjače oružje Bejlija je šut za tri, pošto ima procenat od 34,7 odsto, a odlikuje ga odlična brzina i atletizam.

U makedonskom košarkaškom šampionu očekuju da se Amerikanci Džensen i Bejli naredne nedelje priključe timu, u kome ih čeka njihov sunarodnik plejmejker Erik Garsija.

Skopski klub je prethodno u letnjem prelaznom roku doveo povratnike Damjana Stojanovskog i Bobana Stajića, a ugovore su potpsali  Bojan Trajkovski i mladi makedonski košarkaški reprezentavci Mihajlo Mitev, Ranko Mamuzić i Andrej Maslinko. U timu su od prošle godine ostali Adem Mekić i Marko Simonovski.

Trener MZT Skoplje Aerodrom Aleksandar Todorov je prvi trening zakazao za utorak 22. avgust u dvorani centra "Jane Sandanski" u Skoplju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke