MVP 8. runde - Tibor Plajs

Autor: Nikola Miloradović
subota 19.11.2016.
14:47
Izvor: Sportske.net

Najkorisniji igrač osmog kola Evrolige je nemački reprezentativca i košarkaš Galatasaraja.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Centar Galate bio je najzaslužniji za trijumf u istanbulskom derbiju nad Darušafakom.

Nemac se odlično snašao protiv centara ekipe Dejvida Blata, meč je završio sa 22 poena, osam skokova i tri blokade. Iz igre je šutirao 10/14, te je sakupio ukupan indeks od 28, najveći od svih igrača iz ekipa koje su slavile u osmom kolu.

Najveći indeks od svih imao je Paulis Jankunas iz Žalgirisa, ali je litvanska ekipa pretrpela poraza pa laskava nagrada nije mogla da završi u njegovim rukama.

On je upisao 30 poena protiv aktuelnog prvaka Evrope ekipe CSKA iz Moskve. Dodao je tome i osam skokova za indeks 37, drugi najbolji u njegovoj karijeri i drugi najbolji u Evroligi ove sezone.

Da se učinak merio po efektivnosti nastupa, tačnije u skladu sa vremenom provedenim na terenu, nema sumnje da bi nagrada otišla u ruke centra moskovskog CSKA Džefa Ersa, koji je za samo 12 minuta i 34 sekunde provedenih na parketu upisao 13 poena i sedam skokva, Pogodio 11 od 12 slobodnih bacanja i iznudio osam faulova za indeks 26.

Najbolji poenter osmog kola bio je pomenuti Jankunas sa 30 poena, Meli iz Bamberga je bio najbolji skakač sa 12 uhvaćenih lopti, Nik Kalates je imao najviše asistencija, kako ih je u drebiju protiv Olimpijakosa zabeležio devet.

Larkin, Preldžić i Veseli vode u konkurenciji najboljih "kradljivaca" sa po četiri ukradene lopte, Plajs, Rendolf i Tomić imaju po tri blokade i sa tim učinkom su najbolji u osmom kolu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke