Mutino peckanje Hrvata ima predistoriju!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.09.2017.
11:06
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Muta objasnio!

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Veliku pažnju i u Srbiji, ali i u Hrvatskoj, izazvala je izajava Miroslava Mute Nikolića da će Hrvati osvojiti medalju tek kada budu imali selektora Srbina i plejmejkera Srbina, navodeći primer splitske Jugoplastike, koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih harala Evropom sa Božom Maljkovićem na klupi i Zoranom Sretenovićem kao plejmejkerom.

Evrobasket je završen, a nekoliko dana po povratku iz Istanbula, popularni Muta je u izjavi za ''Informer'' objasnio zbog čega je rekao to što je rekao.

Bio je to njegov način da uzvrati na pojedine provokacije iz Hrvatske na račun našeg nacionalnog tima tokom grupne faze takmičenja.

''Prvo su oni govorili kako žele Srbiju u osmini finala, jer smo došli sa 'trećim timom', pa će lako da nas izbace. Mi smo sa tim takozvanim trećim timom došli do finala, a oni su otišli kući mnogo ranije.

Dopala mi se ona fotomontaža na kojoj su dva Bogdanovića. Naš Bogdan u dresu ide u finale, a njihov Bojan je u odelu i sa torbom na ramenu za dom spreman'', poručio je Muta.

On je tom prilikom govorio i o još jednoj zanimljivoj temi. S obzirom da već ima šest odličja kao pomoćnik selektora, upitan je da li ima želju da jednog dana preuzme i glavnu ulogu u našem nacionalnom timu.

''Bilo je priče posle odlaska Željka Obradovića, ali nije se realizovalo. Sad više nemam tu želju'', naglasio je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke