Muta objasnio šta je Teu potrebno da bi uspeo u NBA

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.01.2017.
10:32
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića ne sumnja da je Miloš Teodosić kalibar za najjaču ligu na svetu, ali pojašnjava na šta bi kapiten "Orlova" trebalo da obrati pažnju.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Proslavljeni košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić govorio je za "Blic" o Milošu Teodosiću i činjenici da je jučerašnjim priznanjem "Gazzete" dobio još jednu potvrdu da mu je mesto u NBA ligi.

"Miloš je potpuno zaslužio to priznanje. Ono je samo po sebi očekivano pošto je Teodosić bio najbolji u 2016. On je u najboljim godinama a istorija nam govori da su nagrade za najbolje košarkaše dobijali igrači koji imaju po 28, 29 godina" objasnio je Nikolić.

Miloš Teodosić je u ponedeljak proglašen za najboljeg igrača Evrope za 2016. godinu u izboru italijanskog lista "Gazzeta dello Sport". Prvi put posle 16 godina ovo priznanje odlazi u ruke igraču koji ne nastupa u NBA ligi što samo potvrđuje da je Teo spreman da se otisne "preko bare".

"Nije to nikakav problem, igraće on sledeće sezone u NBA. Teodosić je pokazao da može da igra u najjačoj ligi na svetu, pa ne igraju tamo mostrumi" objašnjava Muta.

Zamenik selektora dodaje da Teovo košarkaško umeće niko ne dovodi u pitanje, ali objašnjava šta je ključ za uspeh u NBA ligi.

"Da bi otišao u Ameriku, samo treba da bude fizički spreman kako bi mogao da izdrži naporan ritam. Ako posmatramo košarkaško umeće i način na koji asistira i organizuje igru, nema sumnje da je on spreman i za taj nivo" zaključuje Nikolić.

Miloš Teodosić je u 2016. godini na klupskom nivou osvojio titulu Evrope, dok je sa reprezentacijom stigao do srebra na Olimpijskim igrama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Tuesday, 17.01.2017
17:17

Daj vise muto pa ti se u sve razumes....ti znas ko sta dobija lo pitanju love..lupetaš. ...ovdr video nba nisi a palamudis...vec i tvog dosta...da se ne slepas u repki ne bi u zivotu nista uzeo

avatar
Merseysade Red
Tuesday, 17.01.2017
12:57

Tacno. Svi to znamo. I nasi fudbaleri samo im je potrebno da imaju snage da bi igrali u najjace timove. Nasi glumci, samo im je potrebno da skinu 20kg ili dodaju za ulogu da bi bili medju najjacim u Holivudu, a ovako jedan isti glumac, jedna ista uloga cijeli zivot sa pivskim stomakom. Pjevaci recimo nasi da skoce 5 puta na bini ne bi mogli tri tona da pogode itd... Eto tako nama fali da se malo pomucimo i treniramo, a imamo talenat :)

avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 17.01.2017
12:30

Ne može on da igra u nba pa nikako. Jer čim ga čuva neki dobar defanzivac crnac i vrši presing po celom terenu teo se gubi. Tako su radili jenkins i bobi dikson i nista nije mogao da uradi.

avatar
Djole Djokic
Tuesday, 17.01.2017
12:02

Dodji bre Teo u Zvezdu, kakav nba.

avatar
Tuesday, 17.01.2017
11:46

Ove sezone u Evropi s igra vise uakmica tako da je to neki prelaz, akoizdrzi celu sezonu u kontinuitetu pa kos EP to je dokaz da realno moze da igra i NBA ritam. Prosle godien je imao samo 4 dana slobodna. Ko je imao manje slobodnih dana u toku jedne godine?