Muta Nikolić u novoj misiji - Da Srbija dobije novog Tea!

Autor: Beta Beta
sreda 04.01.2017.
17:09
Izvor: Beta

Cilj košarkaškog kluba Dinamik je da izbori plasman u Superligu Srbije i da stvori nove, mlade igrače, rekao je danas trener tog kluba Miroslav Nikolić.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaški klub Dinamik postoji tek dve godine, a predvodjen Nikolićem izborio je plasman na Kup Radivoja Koraća i trenutno sa Vršcem deli prvo mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije sa devet pobeda i dva poraza.

Nikolić kao prvi cilj kluba navodi plasman u Superligu, ali je istakao da je njegova lična ambicija i plasman u Jadransku ligu.

"Želimo da uđemo u Superligu, da promovišemo klub. U Superligi ćemo se takmičiti da ne izgubimo sve utakmice. Da se ne zaludjujemo, to su kvalitetnije ekipe od nas, i Crvena zvezda i Partizan, Mega Leks, FMP... Nerealno je očekivati neke rezultate, ali mi ćemo se takmičiti da im se ove godine približimo, a već sledeće...", rekao je Nikolić novinarima na novogodišnjem koktelu u klupskoj dvorani na Dorćolu.

"Ja imam ambicije kao trener i profesionalac da se plasiramo u ABA ligu. Kao klub nemamo taj koncept, nije nam to bilo u glavi. Mi ćemo se takmičiti, normalno. Ja ću sve da napravim da imamo šanse da udjemo u ABA ligu. Ovde je koncept da se razvijaju mladi igrači kroz našu ligu. Bitno nam je da afirmišemo klub i kroz Kup i kroz našu ligu", dodao je Nikolić.

Trener reprezentacije Srbije je pred sebe postavio još jedan zadatak.  

"Napravili smo mlađe kategorije kako ti klinci ne bi išli da se gube po Rumuniji, Mađarskoj, da imaju klub da mogu kad navrše 18 godina da pređu u prvi tim i pokažu svoj talenat. A, onda da iz Dinamika odlaze dalje i prave svoje karijere", rekao je Nikolić.

"Moje razmišljanje je da napravimo plejmejkera, da ovo bude škola košarke za plejmejkere. Nema plejmejkera u Srbiji, želimo da pravimo igrače koji će doći posle Miloša Teodosića i Stefana Markovića. To mesto je deficitarno i mislim da će iz ove škole izaći bar dva-tri reprezentativca za jedno tri-četiri godine", istakao je Nikolić.

I predsednik Dinamika Velibor Jojić je naveo da su sportski rezultati prioritet, ali i stvaranje novih nada, budućnosti srpske košarke.
 
"Što se tiče prvog tima, on deli trenutno prvo mesto u KLS ligi i izborili smo plasman na finalni turnir Kupa Srbije u Nišu. Cilj je plasman u Superligu, da se tamo oprobamo sa jačima od nas. Imamo i junioru ekipu koja je trenutno prva u prvenstvu Srbije i velika nam je želja da ta juniorska ekipa za koju godinu udje u ABA ligu", rekaoje Jojić.

"Prepoznali smo mlade igrače, oni su prepoznali nas, imamo sjajan trenerski kadar i mislim da ćemo iz svega toga napraviti dobro i za srpsku košarku i za Dinamik, za Beograd", dodao je predsednik Dinamika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vonko Normalni
Wednesday, 04.01.2017
20:25

Na pleju imamo Stefana Jovića za narednih nekoliko godina, nije ni Teodosić pred penzijom, Stefan Peno ima potencijal... Više me brine pozicija bek-šuter, Bogdanović i Nedović (pa i Gudurić) nisu ni blizu onoga što se očekivalo od njih. Možda je za Bogdana vreme za Nba, u feneru stagnira...

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 04.01.2017
20:58

Bogdan trenutno izlazi iz teške povrede od 2 meseca, a pre je bio vođa Fenera. Igrao veoma zrelo i nije više samo šuter.

avatar
Vonko Normalni
Thursday, 05.01.2017
17:20

Dobar je, ali od vanserijskog talenta nije se baš razvio u vanserijskog igrača. Slab prosek poena za nekog ko bi trebalo da bude prva napadačka opcija. U reprezentaciji jos uvek nije ništa pokazao. U feleru nemam utisak da je bolji nego što je bio u partizanu, a nije vise klinac.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Wednesday, 04.01.2017
20:02

Jel vidite koliko ima vode na stolu, na slici? :D

avatar
HEJ PJANO21
Wednesday, 04.01.2017
20:40
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Wednesday, 04.01.2017
21:32

Znam to nego ima ih mnogo...

avatar
Miloš Pajkan Mihajlović
Wednesday, 04.01.2017
18:44

Sve pohvale za Mutu, veoma ga cenim kao uglednog sportskog radnika.

avatar
Peđa3
Wednesday, 04.01.2017
18:29