''Muta'' Nikolić objasnio - Ovo je razlika između vrhunskih i ''polovnih'' igrača!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.02.2017.
17:44
Izvor: Sportske.net, glassrpske.com

Pomoćnik selektora reprezentacije Srbije i trener Dinamika Miroslav ''Muta'' Nikolić otkriio je za ''Glas Srpske'' šta to izdvaja vrhunske igrače od onih prosečnih, ili ''polovnih'', kako ih je nazvao.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Govoreći o činjenici da nekolicina današnjih vrhunskih igrača ne može da se pohvali visokim procentom ubačenih šuteva sa linije slobodnih bacanja, poput Veselog, Kalatesa, Đentilea... Nikolić je naglasio da je problem u tome što košarku danas igraju samo atlete.

''Pažnju najviše posvećuju fizičkoj spremi i mišićima, pa centri od 215 cm trče kao bekovi. Pre je u svakoj ekipi bio igrač koji je mogao da ubaci 50 poena i nije se dešavalo da promaši otvoren šut. Sada imate situacije kada je igrač sam u korneru i pogodi tablu, a isti problem imaju i kada šutiraju slobodna bacanja'', istakao je Nikolić, a prenosi ''Glas Srpske''.

On je kao primer naveo našeg nekadašnjeg asa Radmila Mišovića, za koga je rekao da ''nikada nije promašivao'', pa je uveren da bi on dominirao i u današnjoj košarci, bez obzira na snažnije odbrane.

Popularni ''Muta'' smatra da se baš kod slobodnih bacanja vidi ko je ''pravi'' igrač.

''Penali često prave razliku između vrhunskih i polovnih igrača. Većina ih pogađa na treningu, ali nije isto u praznoj i punoj dvorani kada se lomi utakmica. Tu se vidi ko je kakav igrač ili šuter. Veliki igrači preuzmu odgovornost i kada je najvažnije ubace dva penala ili koliko je potrebno'', objašnjava Nikolić.

S tim u vezi, iskusni stručnjak otkriva da se posle ''milion'' ponavljanja na treninzima, kasnije na utakmicama ''mehanički'' pogađa, po automatizmu. Međutim, Nikolić smatra i da mnogi današnji igrači to ne shvataju ozbljno, pa na treninzima ''nonšalantno'' rade takve vežbe.

''Svi znaju da Dražen Petrović nije ništa mogao da pogodi, pa je napornim radom postao vrhunski šuter'', naveo je Nikolić još jedan upečatljiv primer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Tuesday, 28.02.2017
18:59

Ovo je super sto je rekao za bacanja jer ni meni nije bilo jasno kako je to moguće a kad sam ranije kao klinac gledao retko ko je masio. Danas plejmejker moze da omasi oba i da to bude normalno. A to je meni suludo.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 28.02.2017
18:51

Ocajan suter jako napornim radom moze postati ok suter,ok suter napornim radom moze postati dobar suter,ali vrhunski suter moze biti samo neko ko se sa tim rodio!

avatar
Tuesday, 28.02.2017
21:58

kad su Lazic i Simonovic postali igraci koji pogadjaju , sve mi je postalo jasno da se vezbanjem moze nadomestiti

avatar
Guner25
Thursday, 16.03.2017
13:25

Ne znam,da li si igrao nekad,ali Dzordanov recept za uspeh je 10 000 suteva dnevno,odradi to pa tako 5 godina,pa da vidis. Talenat je do 10% po meni.