Muta Nikolić: ''Ne mogu da postoje samo Crvena zvezda i Partizan''

Autor: Beta Beta
subota 07.01.2017.
14:21
Izvor: Beta

Trener košarkaša Dinamika Miroslav Nikolić rekao je danas da u Srbiji ne mogu da postoje samo Crvena zvezda i Partizan, i istakao da je potrebno razvijati i košarku u unutrašnjosti, ne samo u Beogradu.

aba liga
aba liga

Povezane vesti

Nikolić je na klupi Dinamika, kluba koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije, od prošle sezone, a u razgovoru za agenciju Beta se dotakao raznih tema - govorio je o Crvenoj zvezdi, Partizanu, nacionalnoj selekciji, a glavno pitanje koje je postavio bilo je: "Šta ćemo sa košarkom u unutrašnjosti Srbije"?

Nikolić je naveo da Zvezda ove sezone igra odlično u Evroligi i da je pokazala da je dobra ekipa.

"Sigurno će ući do osam u Evroligi, ali meni je važan rezultat fajnal-for. Ako se udje na fajnal-for onda je uspešna sezona. Ovo od 16 do osam što pričaju, to smo u principu svi radili. Meni je važno da Zvezda udje na fajnal-for zbog naše košarke", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da Partizan "dobro deluje" i da ima dobru ekipu.

"Oni guraju svoju priču. Medjutim, stalno jedna ista priča - nemaju para. Imaju! Ja to ne priznajem. Imaju para čim funkcionišu. Verovatno nemaju više para od Zvezde... Partizan je 10-15 godina harao po Evropi, Zvezde nigde nije bilo. Sad su se ovi malo konsolidovali, pa smo ljubomorni na Zvezdu. Ja sve ovo gledam kao trener reprezentacije, treba gurati klubove koji su sposobni, koji mogu da idu dalje. Partizan se takmiči, ima dobru ekipu, odličnu u stvari. Imaju finansijske probleme, ali imaju ih svi", rekao je Nikolić.

Nekadašnji trener i Zvezde i Partizana je istakao da je neophodno ojačati domaću ligu.

"Šta ćemo sa unutrašnjošću? Pa, ne mogu da postoje samo Zvezda i Partizan. Sve smo klubove pogasili, treba ojačati našu ligu. Da napravimo našu kao ABA ligu, da onaj iz Kruševca dodje da se takmiči u Beograd, da može da ima popodnevni odmor, da odigra utakmicu i da se vrati kući. Da mu bude plaćeno, da imamo sponzora, da ti igrači više ne idu po Rumuniji i nekim klubovima gde ne znamo ni gde igraju", rekao je Nikolić.

muta nikolic

"Ali, ne vredi, svi navijamo za Partizan ili Zvezdu i to je normalno, radi se o dve institucije. A ko navija za Megu i FMP? Samo roditelji. Gde su tu Kragujevac, Novi Sad, Leskovac, Čačak, Valjevo, Kraljevo", upitao je Nikolić.

On je naveo da "nema talenta bez unutrašnjosti".

"Samo su dva vrhunska igrača iz Beograda - Moka Slavnić i Saša Djordjević. Ostali su došli odnekud da prave karijeru. Istina je u tome, unazad 45 godina koliko pratim košarku, svi došli iz unutrašnjosti, tu treba praviti škole košarke", rekao je Nikolić.

Govoreći o reprezentaciji, Nikolić je naveo da je nacionalni tim došao do nivoa "gde nema nazad" i naveo da je selektor Aleksandar Djordjević pobio teoriju da vrhunski igrač ne može da bude vrhunski trener.

"Bili smo drugi na svetu, pa četvrti u Evropi i sada drugi na Olimpijskim igrama. Zahvaljujem se i vlasti što nam je ovde napravila kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Pitanje je da li bismo se kvalifikovali za Rio da smo igrali negde drugde... Sad smo došli do nivoa gde nema nazad. Moramo da uzmemo jednu od medalja, da idemo na zlato, neuspeh bi bio da ne osvojimo medalju, što se mene tiče", kazao je on.

Nikolić je rekao da je i njega, kao i većinu ljubitelja košarke u Srbiji, iznenadila ostavka selektorke ženske reprezentacije Marine Maljković.

"Jako mi je žao. Marina je vrhunski trener i sad kad treba da nastavi, ona se već umorila. Rano si se umorila. Trebalo je da nastavi. Ko će sad da bude selektor?
", upitao je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Sunday, 08.01.2017
13:26

Rece trener koji je napustio Radnicki cim je nestalo para i presao u Beograd?!nInace Partizanovi navijaci nemaju nista protiv da se procesljaju finansije od 2000-te pa na ovamo i ne razumem zasto se sve gleda od 2011 pa na ovamo,a sta je bilo pre 2011 svi zele da stave pod tepih?!nTakodje bi voleo da neko napise ko je sve bio u upravama ova dva kluba i Hemofarma i da se neko seti da je Canak kapiten Partizana svojevremeno presao u Vojvodinu Nis jer su imali veci budzet,a Vesa Petrovic,kapiten Partizana u Fmp jer je imao veci budzet i imali Askrabica,Nikolica,Frimena,Grenda,Wasingtone...ukratko,pozajmili su sleper od zvezde kojim je ona pravila projekte evropska zvezda..

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 08.01.2017
19:06

Neka vam je sa srecom ako vas se docepaju takve uprave sa takvim ljudima kao sto su bili u Zvezdi....mogu oni da pricaju da je to bio najveci i najbogatiji velicanstveni projekat na kugli zemaljskoj, a zna se da je sve uglavnom to bilo nestalo i veoma sitno nesto ulozeno u klub. Upotrebite mozak malo i bice vam jasnije. Slucajno se saznalo za neke igrace koliko ste ih placali, pogotovo strance poput Ejsi Loa i slicnih...tada se shvatilo da vi ste masno i bolesno placali neke igrace, mnoge i prosek igrace pretplacivali....bolje je da vasi cute, kao sto tako i rade, jer vama najmanje odgovara da se sazna kako ste funkcionisali dugi niz godina. A kada jednog dana ovde bude sistem otvorenog poslovanja, da se javno vide plate i ugovori igraca, i budzeta timova kao sto je to u NBA zastupljeno, e tada ce se staviti tacka na sve vase price.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Sunday, 08.01.2017
22:37

Neka vam je sa srecom ako vas se docepaju takve uprave sa takvim ljudima kao sto su bili u Zvezdi....Pa ne mozemo da budemo te srece jer je Mirko Pavlovic u Crvenoj zvezdi divi,Zika pauk je opet predsednik skupstine dive,vesic je gradski menadzer,ilija kovacic je na sport klubu i ima neku vezu cim onoliko njisti tokom utakmice,jedan od brace bliznaka petrovic je u upravnom odboru dunav osiguranja i fk zvezda,a drugog bliznaka sam cuo da vrbuje sns stranka,pa i on je zauzet.Branko radujko je valjda jos u telekomu,a drakulic je i dalje tajkun zajedno sa vucicevicem..Skundric vise nije ministar energetike,vec je to sada antic,a i on je u upravnom odboru fk zvezda..Tako da stvarno nemamo srece ..nSto se tice ejsi loa,mislim da je bio treci plej indijane i to je bio prvi stranac koji je dosao u Partizan a da nije iz razvojne lige..nE sad ti meni kazi,kako to da je on masno placen za CELIH mesec dana (jer je otisao iz kluba u olimpijakos zbog kasnjenja plate) od dzenkinsa koji je isto bio 13-14 igrac u nba ekipi?!

avatar
Patrick Bateman
Saturday, 07.01.2017
19:55

Svaka mu je na mestu.

avatar
i.sarajevo
Saturday, 07.01.2017
18:51

Sta je covjek htio reci ,mislim ni on nezna .Samo zna da mrzi zvezdu ,i ovi zvezdini uspjesi tesko mu padaju

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 07.01.2017
17:13

crvena zvezda postoji još samo na papiru inače na terenu je nema od sezone 2010/11. Za preimenovani FMP navijaju skoro svi nekadašnji zvezdini navijači.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 07.01.2017
19:57

Adresa mali kalemegdan pozz

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 07.01.2017
16:11

"Oni guraju svoju priču. Medjutim, stalno jedna ista priča - nemaju para. Imaju! Ja to ne priznajem. Imaju para čim funkcionišu." -savrseno receno, odlicno rekao covek. Kkp ima 4 najveci budzet Jadranske lige, bune se samo sto uvek zele vise.... za plate igraca imaju 800k sigurno, Futura kao treci najbogatiji tim ima manje od 1.2m, pricao Scepan njihov bivsi trener o tome... partizan u odnosu na Zvezdu nema EL i igra trecerazredno takmicenje, to je najveca razlika, jer nemaju nikakve benefite osim od jakih drzavnih sponzora Nisa i Telekoma. Nemaju 200k od EL od ucesca samo, 40k za svaku pobedu tamo, nemaju rasprodate Arene, prodat veliki broj sezonskih po dobrim cenama, nemaju od grada subvenciju za igranje u eliti itd itd....nemaju nista osim drzavnih spnzora i to je razlika koja iznosi upravo toliko, da Crvena Zvezda ima 2.8m za plate igraca, to jest nesto jace od 3 puta vise u odnosu na tim iz trecerazredng takmicenja. Zvezda i zasluzuje da ima vise zbog cudesnih rezultata koje vec duze vreme pravi. Narosto je tuzno kad se pogleda koliko su samo bogatiji od Zvezde Bamberg i Zalgiris, a oni vaze za najsiromasnije tamo u EL, sto ukazuje da smo mi ubedljivo najsiromasniji tim elite. U potpunosti je u pravu Muta kada govori o situaciji sa ostalim klubovima u zemlji, oni sto se bune stalno na budzet su pricali da nije spas za srpsku kosarku spasiti takve i da su to licemerne price. Dok su oni cvetali, svi su grcali u bedi i propadali svi redom, Vojvodina, Hemofarm, Radnicki i mnogi drugi.....srecom srpska kosarka ce se oporaviti, Mega, Dinamik, FMP napreduju, Zvezda belezi strasne uspehe, nasa reprezentacija je bolja nego ikad u proteklih 10 god itd....ima nade i bice bolje za srpsku kosarku i nas ponos nacije u elitnoj EL.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 07.01.2017
15:23

Jos jedan zahvaljivac...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 07.01.2017
17:21

Iskren covek samo kukate i placete,nema udaranja sudija vise pa nema ni uspeha

avatar
Pic.usti zamugljao!
Sunday, 08.01.2017
13:27

Udaranjem sudija je izboren plasman na f4 u Parizu?!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 07.01.2017
18:09

Mogao je samo da kaze, nastavak sledi...

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 07.01.2017
17:41

Od svega sto je rekao ti si se uhvatio za to kome se zahvalio.