Muta Nikolić: "Da uporedim Divca i Jokića? Vlade je bio lenj"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.01.2017.
10:15
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Rešenja za Nikolu Jokića nema u januaru, nije ga pronašao čak ni Greg Popovič. Šta pomoćni trener reprezentacije Srbije, Miroslav Nikolić, kaže o sjajnoj igri našeg centra?

Sportske.net/BojanBrezovac
Sportske.net/BojanBrezovac

Povezane vesti

Poznati srpski trener i čovek koji je trenutno pomoćni trener Aleksandru Đorđeviću u reprezentaciji Srbije, Miroslav Muta Nikolić, istakao je da je oduševljen partijama koje pruža Nikola Jokić u najjačoj ligi na svetu.

Nikola ima skoro redovan dabl-dabl učinak ovog meseca, prosečno beleži 26 poena i 11 skokova, a ima čak i 4,6 asistencija po meču.

Impresivno, složićete se, a još impresivnije zvuči podatak da je jedan od četvorice u najjačoj ligi na svetu koji u ovom mesecu imaju prosek od preko 20 poena i 10 skokova (ostali su Vestbruk, Dejvis i Tauns).

"Jokić je zapalio Ameriku! Jednostavno je eksplodirao, veliki je talenat. Ne bi ni bio u reprezentaciji Srbije da nije kvalitetan. Iskren da budem, nisam verovao da će Nikola biti ovakav igrač. Ima dobre fizičke predispozicije, ali njegova najveća prednost je što razume košarku.

Veoma je stabilan momak. Ma lutka od čoveka. S njim se razumem pogledom, a znam da ceni moje mišljenje. Nekoliko saveta koje sam mu dao bez pogovora je prihvatio. Amerikanci obožavaju bele igrače, a Nikola je sličan Divcu. Obojica imaju košarkašku pamet, a razlika je u tome što je Vlade bio lenj. Srbi imaju foru za košarku i to Ameri vole.

Biće Jokić veliki igrač, možda i veći od Divca. Očekujem da u dogledno vreme postane novi kapiten Srbije, veoma je mlad. Brzo je sazreo, a kako bude dobijao na iskustvu, biće sve bolji. Predstoji nam lepa košarkaška budućnost sa ovim momkom
", rekao je Miroslav Nikolić za "Alo.rs".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke