Musli i dalje igra za Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.02.2015.
19:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa priredili su iznenađenje na startu 23. kola ABA lige, pošto su u Zagrebu savladali Cedevitu, omogućivši tako Partizanu da se preseli na treću poziciju na tabeli a srpskoj košarci da u narednoj sezoni ponovo ima četiri predstavnika na

Mega Leks/Jovan Azdejković
Mega Leks/Jovan Azdejković

Povezane vesti

Sjajnu košarkašku predstavu imali smo prilike da gledamo u zagrebačkom "Domu športova" gde su Cedevita i Mega Leks igrali prvu utakmicu 23. kola ABA lige.

Pitanje pobednika rešeno je tek nakon produžetka iako je Mega mogla do pobede u regularnom delu meča da je neko od izabranika Dejana Milojevića faulirao Nemanju Gordića pre šuta za tri poena koji je uputio sa pola terena.

Mega Leks je slavio rezultatom 103:107 (21:15, 19:23, 16:30, 32:20, 15:19) čime je učinjena velika usluga srpskoj košarci i ekipi Partizana koja bi pobedom nad Crvenom zvezdom Telekom mogla da preskoči Cedevitu i zauzme treću poziciju na tabeli.

Domaćin je u današnju utakmicu ušao kao favorit, pre svega zbog činjenice da je u tekučoj sezoni igrao veliki broj evropskih mečeva što u okršajima sa timovima kakav je Mega Leks ima ogroman značaj.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu, imala šest poena prednosti posle prvih deset minuta igre, ali je Mega Leks već u drugoj deonici najavio žestok otpor trećeplasiranoj ekipi regionalne lige.

Treća deonica donela je totalni preokret i nagovestila veliko iznenađenje. Mega je spakovala 30 poena ekipi Cedevite pa je u završnicu ušla sa 12 poena prednosti.

Kako je vreme odmicalo prednost ekipe Dejana Milojevića se topila a Cedevita je trojkama uspela da se vrati u meč i da se spasi poraza u regularnom toku susreta na isti način kako je prošle godine savladala Partizan u polufinalu fajnal-fora.

Pri rezultatu 85:88 Cedevita je imala tri sekunde za napad a niko od igrača Mega Leksa nije faulirao Nemanju Gordića koji je sa pola terena obezbedio produžetak timu Jasmina Repeše.

Uprkos činjenici da je Gordićeva trojka predstavljala veliki psihološki udarac za mladu ekipu Mega Leksa, finalista "Kupa Radivoja Koraća" uspeo je da stavi tačku na trijumf u uzbudljivom produžetku.

Minut pre krala produžetka Mega je stigla do prednosti od šest poena 95:101 ali ni taj rezultat nije bio garant za trijumf pošto se Cedevita posle 40 sekundi vratila u meč i smanjila prednost gostiju na "pola koša" razlike (100:101).

Tačka na trijumf Mega Leksa stavljena je nakon greške u napadu koju su napravili košarkaši Cedevite posle čega su Zagorac i Kešelj sa penala potavili konačan rezultat.

Najbolji pojedinci u ekipi Mega Leksa bili su Marko Kešelj (23 pts) i Nikola Jokić (21 pts, 12 sk) ali je najbolji u najvažnijim situacijama bio bivši centar Partizana Dejan Musli (20 pts, 15 sk) koji je dominirao pod koševima i pogađao kada je Cedevita pretila da slomi Megu u poslednjoj deonici.

Ne treba zaboraviti ni mladog Ognjena Jaramaza koji je utakmicu završio sa 19 poena, 7 skokova i 6 asistencija iako je propustio priliku da faulom nad Nemanjom Gordićem spreči dramu u Zagrebu.

Pobedom nad Cedevitom Milojevićeva ekipa je stigla do desete pobede u sezoni a ujedno je dala šansu Partizanu da preskoči Zagrepčane na tabeli u slučaju pobede nad Crvenom zvezdom Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Spasic
Friday, 27.02.2015
20:57

BRAVO ZA MEGU.SJAJNA EKIPA SA NAJBOLJIM OFANZIVNIM TRENEROM IZ MLADJE GARDE.RADE ZA PARTIZAN I ZA DOBROBIT SRPSKE KOSARKE...SVAKA CAST NA USPEHU.

avatar
Ivancz
Friday, 27.02.2015
22:58

Jedan normalan komentar.

avatar
predrag3
Saturday, 28.02.2015
15:38

Za Zvezdu nije niko mogao svih ovih godina da radi kada nikada nije bila u opciji za nesto ozbiljno. Ako uspete da odete u Evro ligu bice to prvi put zasluzeno jer imate ekipu i rezultate za to. Nece vam se ovaj put nista pokloniti. Na svu srecu po vas igra se na vise utakmica gde ste u prednosti zbog igrackog kvaliteta. Ali...videcemo