Musa vratio 'Zmajeve' na pobednički kolosek

Autor: Boban Filipović
sreda 16.08.2017.
20:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija BiH je predvođena sjajnim Džananom Musom veoma ubedljivo slavila na gostovanju u Slovačkoj u okviru pretkvalifikacija za Mundobasket.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U pretposlednjem kolu pretkvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini, Bosna i Hercegovina je zabeležila ubedljvivu pobedu u Bratislavi.

Puleni Duška Vujoševića su trijumfovali nad Slovačkom i drugi put u razmaku od nekoliko dana, danas je rezultat bio 74:92.

Kao i pre nekoliko dana u duelu istih rivala u  Sarajevu, ponovo je briljirao Džanan Musa.  Danas je sjajni tinejdžer ubacio 27 poena i najzaslužniji je za treći trijumf svoje zemlje u pretkvalifikacijama.

'Zmajevi' su sasuli rivalu 30 poena u prvom kvartalu, imali osam poena prednosti posle prvih deset minuta igre, a Slovaci su do odlaska na veliki odmor prišli na minus šest. Međutim, nade domaćina da mogu do preokreta su ugašene u trećem kvartalu, koji BiH dobija sa ubedljivih 25:8, a Slovačkoj ostaje za utehu što su u poslednjoj deonici uspeli da spreče katastrofu i koliko-toliko ublaže poraz.

Ova pobeda je veoma bitna za Vujoševićevu ekipu, jer sada sama odlučuje o svojoj sudbini. U slučaju trijumfa nad Jermenijom u gostima u poslednjem kolu uspeće da se domogne naredne kvalifikacione runde.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke