Murič i Milutinović blizu crno-belima, ostanak Milosavljevića neizvestan?

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 31.07.2014.
15:43
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Partizan će posle više od decenije konstantnih učešća u Evroligi morati da se zadovolji Evrokupom. Tim je napustilo nekoliko nosilaca, mogući su novi odlasci, a naslućuju se i prva pojačanja.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Andreja Milutinović, bivši košarkaš FMP-a i Crvene zvezde Telekom, navodno je na korak od potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Partizanom.

U intervjuu za portal košarka24, ovaj košarkaš koji je posle Crvene zvezde imao teškoće da nađe stalni angažman u inostranstvu, potvrdio je da postoji interesovanje Partizana i da "svaki igrač ima želju da igra za Partizan".

Novo-staro ime koje se povezuje sa crno-belima je Edo Murič, slovenački reprezentativac, kojem je istekao ugovor sa Krkom. Još sredinom prošle sezone se pričalo da bi Slovenac mogao da pojača Partizan, ali se crno-beli nisu plasirali u Evroligu, situacija se promenila, ali kako je nagovestio izraelski sportski novinar Dejvid Pik na svom tviteru, postoji kontakt između Muriča i Partizana i moguć je dogovor u narednim danima.

Murič je inače i u intervjuu za slovenački portal Siol potvrdio da je i dalje njegova želja da sarađuje sa Duškom Vujoševićem, ali je njegov novi menadžer, Miodrag Ražnatović, u izjavi za Mondo bio zakonetan, rekavši da još uvek nije pričao sa Partizanom.

Što se tiče njegovog drugog klijenta, Dragana Milosavljevića, iako se očekivalo da on ostane u redovima crno-belih, moguć je i drugi scenario. Naime, Alba je pokazala interesovanje za bivšeg košarkaša Radničkog iz Kragujevca, a pošto najavljeno potpisivanje novog ugovora nije potvrđeno, Milosavljević bi naredne sezone mogao da igra pod trenerskom palicom Saše Obradovića.

Ipak, ova informacija je i dalje u domenu potpunih spekulacija košarkaških agenata i novinara, a više bi trebalo da se sazna kada se svi koji su uključeni u pregovore vrate sa godišnjih odmora.

Status Saše Pavlovića je i dalje nepoznat. Njemu je istekao ugovor sa Partizanom, trenutno nema indicija o njegovom budućem klubu, pa tinja nada da bi ovaj sjajni košarkaš i naredne sezone mogao da nosi dres Partizana.
Još jedno potencijalno pojačanje Partizana moglo bi da dođe iz Grčke, u vidu 19-ogodišnjeg Janisa Kuzeloglua.

Mladi Kuzeloglu je visok 205 centimetara, može igrati na poziciji četiri i tri, dosta je brz i vižljast za svoju visinu, pa se nameće poređenje sa Janom Veselim. Ipak, Kuzeloglu je imao jako loš nastup na prvenstvu za mlade koje je nedavno održano u Turskoj, zabeleživši svega 6 poena na 8 utakmica, u kojima je prosečno igrao 7 minuta.

Na dve utakmice nije ni nastupio, a najbolju partiju imao je protiv naše reprezentacije, kada je postigao 4 poena u tesnoj pobedi Srbije 70-69.

Deluje da ako je ovaj mladić zaista zanimljiv Partizanu, da on teško može pomoći crno-belima u narednoj sezoni. Ipak, ako imamo u vidu njegove godine i interesantne fizikalije, znajući da trener Partizana Vujošević voli da radi sa takvim igračima, mladi Grk bi možda i mogao da se nađe na prozivci Partizana pred novu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke