Murić hvali ''Grobare'' i poručuje: ''Partizan će opet biti na vrhu!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.11.2015.
18:57
Izvor: Sportske.net, dnevnik.si

Navijači Partizana nestrpljivo očekuju povratak na teren slovenačkog reprezentativca Eda Murića, koji se još od finiša prošle sezone oporavlja od povrede ramena.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Naravno, njegova želja za povratkom je najveća, a očekuje se da ga ponovo vidimo na terenu od 15. kola, kada će crno-beli dočekati odličnu ekipu Mega Leksa.

Na temu svog višemesečnog oporavka i povratka na teren Edo Murić je govorio za slovenački ''Dnevnik'', gde je potvrdio da se rehabilitacija bliži kraju.

''Moj povratak je planiran za oko tri nedelje, a ja stvarno jedva čekam da se vratim na parket. Vreme koje sam proveo bez treninga i utakmica je svakako najteži u mojoj dosadašnjoj karijeri.

U pitanju je bilo ponavljanje iščašenja zbog čega profesionalni sportista obavezno mora na operaciju''
, objašnjava Murić.

Naravno, povratak na parket će za njega biti i veliko psihološko olakšanje.

''Najteži deo mi je bio nakon operacije, ali imao sam sreću da sam bio kod kuće i da imam pored sebe ljude na koje se mogu osloniti. Takođe, uz njih mi je sve lakše.

Svako ko je prošao nešto slično, zna da rehabilitacija nije odmor, već je potrebno mnogo više discipline i treninga nego kad se igra košarka. Verujte mi, to je puno lakše raditi, baciti se i igrati odbranu, nego vratiti operisanu ruku na još veći nivo nego što je bio''
, nastavlja Murić.

A dok se Murić oporavljao, u Partizanu je došlo do velikih kadrovskih promena na svim nivoima. Trenersu palicu je od Duška Vujoševića preuzeo Petar Božić koji nije baš uspešno startovao (četiri pobede u dvanaest odigranih kola), ali Murić veruje u njegove trenerske kvalitete.

''Pera ima jak karakter, puno energije i čovek je koji teži dobrom radu i nikada ne odustaje. Ima puno iskustva i siguran sam da ćemo biti uspešni pod njegovim vođstvom'', naglašava Murić.

Iako je Partizan sada daleko od vrha tabele ABA lige, podrška navijača ne jenjava.

''Ljubav koja se može osetiti od ljudi koji nas bodre je neopisiva. To je nešto što se gradi vremenom, a takav odnos je rezultat dobrih igara i uspeha iz prethodnih godina. Pokazalo se da uvek možemo da se oslonimo na njih.

Ove godine, iako je najteža sezona, navijanje nije palo, nego je čak i jače. Grobari su posebni navijači. Oni žele da vide energiju i da igrač ostavlja srce i 'm.da' na parketu. Pobeda je bonus za njih. Zbog toga, oni su sigurno najbolji navijači na svetu'',
konstatuje Murić i na kraju poručuje:

''Za budućnost Partizana se ne treba bojati. Usuđujem se reći da će klub, u tren oka, opet biti na vrhu'', zaključio je Murić, a prenosi ''Dnevnik''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Monday, 30.11.2015
20:08

Murić je fantastičan igrač, jedva čekam da se vrati. Oporavljen, on je kvalitetom najbolji igrač Partizana.

avatar
Death to Krcuns!
Monday, 30.11.2015
20:02

zao mi je murica. pored dzounsa i vitkovca i donekle aranitovica i cvetkovica nema sa kim da igra!