Mulaomerović objavio prvi spisak od preuzimanja BiH

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.06.2016.
12:40
Izvor: Sportske.net

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović saopštio je spisak igrača na koje računa tokom kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine.

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je početkom maja novog selektora, a nekadašnji reprezentativac Hrvatske Damir Mulaomerović danas je objavio prvi spisak od stupanja na dužnost.

Radi se o grupi igrača na koje Damir Mulaomerović računa tokom predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a na spisku se nalazi 24 imena.

Bosna i Hercegovina - Edin Atić, Nedim Buza, Haris Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Nemanja Mitrović, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Perišić, Imran Polutak, Aleks Renfro, Njegoš Sikiraš, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović, Adin Vrabac i Zek Rajt.

Prve zvezde tima Mirza Teletović i Jusuf Nurkić nalaze se na spisku, a u reprezentaciju bi trebalo da se vrati i Nihad Đedović.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smeštena je u kvalifikacionu Grupu C zajedno sa selekcijama Rusije i Švedske, a prvu utakmicu će odigrati 31. avgusta protiv Rusa na gostujućem terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke