Muke bez Bjelice, Bobi "lupio bananu", Lebron piše istoriju!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.11.2015.
08:50
Izvor: Sportske.net

Minesota poslala Filadelfiju na 0-15, Bjelica povređen. Bobi dobio šansu u prvoj četvrtini, San Antonio pobedio uz fantastičnu odbranu. Povratak Durenta, dok je Lebron postao drugi igrač koji je među 25 igrača u asistencijama i poenima u istoriji NBA.

BETA/AP Photo/Eric Gay
BETA/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Šarlot - Sakramento 127:122

Šarlot je gubio sa 8 poena prednosti na samo nekoliko minuta pre samog kraja protiv gostiju iz Sakramenta, ali je na kraju domaća ekipa ipak slavila. Najviše za to treba da se zahvale fantastičnom Vokeru koji je imao šut iz igre 16/23 za čak 39 poena. Batum je takođe bio odličan, umalo nije zabeležio tripl-dabl (18 poena, 10 skokova, 8 asistencija).

Na drugoj strani Kazins po običaju najbolji sa 30 poena, Gej je imao 28, Rondo ponovo veoma blizu tripl-dabla, 14 poena, neverovatnih 20 asistencija i 8 skokova.

Klivlend - Orlando 117:103

Lebron Džejms je u još jednoj kategoriji ušao u istoriju, on je danas sustigao legendarnog Oskara Robertsona, "tripl-dabl mašinu".

Njih dvojica su jedini igrači u NBA istoriji koji su među 25 igrača po broju poena i po broju asistencija.

Kavalirsi su danas pobedili Orlando sa 117:103 na svom parketu, Kevin Lov je zabeležio rekord ove sezone sa 34 poena, Smit je bio odličan sa 26, Lebron je imao 15 poena i 13 asistencija.

Zanimljivo, promašio je čak 4 slobodna bacanja od 5 koliko je šutirao.

Na drugoj strani niko iz startne postave nije zabeležio više od 13 poena, rezervista Nikolson je bio najbolji sa 18, Vučević je imao 12, Hezonja 3.

Magic Cavaliers Basketball

Majami - Njujork 95:78

Majami nije imao problema na svom terenu protiv Niksa i tako i dalje prati na vrhu istočne konferencije ekipu Klivlenda.

Slovenija je bila budna ove večeri, desilo se umalo nešto što nikada nije, čak tri igrača iz te države je moglo da igra na ovom meču (Dragič, Beno Udrih za Majami, Saša Vujačić za Nikse. Ipak, samo Dragič je imao zapaženu minutažu (31 minut), Udrih nije igrao, Vujačić samo 3 minuta.

Vajtsajd je čovek koji je u centru pažnje, beleži neverovatne blokade, u prvih 13 svojih mečeva u NBA ligi zabeležio ih je čak 63, pretekao je i legendarnog Alonza Morninga koji je u 13 mečeva imao "samo" 50.

Kao i u skoro svakom meču do sada Nikse su predvodili Entoni i Porzingis, Entoni je imao 21 poen, Porzingis 20 uz 14 skokova, ali je klupa u potpunosti podbacila. Igrači koji nisu bili stateri su postigli svega 10 poena, jako slabo ako mislite da pobedite Hit.

Na drugoj strani, Vejd i Boš po 16, Dragič 13.

Milvoki - Detroit 109:88

Detroit je imao kriminalan šut iz igre (31 od 91) pa nije imao šta da traži protiv Milvoki Baksa u gostima. Obe ekipe će se izgleda ove sezone boriti za mesto u plej-ofu istoka, Milvoki je na 6-8, Detroit sada na 7-7.

Monro najbolji kod pobednika sa 20 poena i 13 skokova, Kaldvel-Poup je na drugoj strani vukao konce sa 17 poena uz odličan šut iz igre 6/8. Ipak, ostatak ekipe je u potpunosti podbacio, recimo, Iljasova je za 24 minuta kao starter imao 0-7 šut iz igre.

Minesota - Filadelfija 100:95

Izgleda da je Filadelfija u rangu prosečne ekipe u Evrokupu, sada su na 0-15.

Minesota je bez Nemanje Bjelice uspela da slavi veoma teško na svom terenu. Siksersi su imali prednost tokom celog meča, navijači su uvideli koliko je Bjelica falio u ovom meču.

Filadelfija je vodila sa 5 poena prednosti na samo 2 minuta pre kraja meča, izgledalo je da će predvođeni Okaforom konačno pobediti, ali je onda mladi Vigins krenuo da igra svoju igru, pokazao je da će biti jedan od vodećih igrača lige u budućnosti, i svojim asistencijama i poenima je uspeo da preokrene rezultat pred sam kraj. Postigao je u poslednjih pet minuta čak 11 poena.

Nemanja Bjelica nije igrao zbog povrede kolena drugu utakmicu zaredom, ali bi trebalo da se vrati u narednom meču protiv Atlante u sredu.


Vigins je imao 32 poena, na drugoj strani Okafor 25.

76ers Timberwolves Basketball

San Antonio - Finiks 98:84

Fantastična odbrana San Antonio Sparsa ponovo im je donela pobedu.

Finiks je danas pao u Teksasu, najviše zahvaljujući Lenardu koji je imao čak 24 poena i 13 skokova. Parker je upisao 20 poena, a srpski internacionalac Boban Marjanović imao je za 4 minuta 2 poena i fantastičnu blokadu kada je zaustavio Aleksa Lena.

Zanimljivo, ta blokada nije usledila u poslednjoj četvrtini, Marjanović je dobio priliku u prvoj jer je Greg Popovič konačno pružio Srbinu priliku kada rezultat nije rešen.

Kod Finiksa najbolji Moris sa 28 poena.

Juta - Oklahoma 89:111

Oklahoma se bliži vrhu nakon nešto lošijeg starta, nakon ove pobede nad Jutom u gostima sada imaju 9 pobeda i 6 poraza.

Očekivano, najbolji je bio Durent sa 27 poena, Vestbruk je zabeležio 20 uz nekoliko fantastičnih ulaza tokom ovog meča, verovatno ćete neke videti u top 10. Imao je i 7 skokova i 9 asistencija.

Bilo je pitanje da li će Durent igrati večeras zbog povrede, ali se trener ipak odlučio da ga stavi u tim. Nije pogrešio, Durantula se vratio veoma jak.

Hejvord je bio najbolji u Juti, 19 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Pogba
Tuesday, 24.11.2015
15:31
avatar
Tuesday, 24.11.2015
10:29

Lupali ste mi minuse kad sam govorio da je Majami opasna ekipa.. Vejd, Boš, među najboljim igračima lige, Dragić jedan od boljih plejeva, Vajtsajd odličan igrač..nFiladelfija bi se borila za četvrto mjesto u ABA ligi.. Imaju talenta, ali Bret Braun nije trener za NBA.. Greška je i trejdovanje Karter-Vilijamsa..