Mršić se požalio hrvatskim medijima - Cedevita želela dvojicu igrača Zvezde, nije mogla da ih plati

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.04.2017.
13:22
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Zanimljivu informaciju otkrio je trener Cedevite posle okončanja finalne serije plej-ofa ABA lige.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS

Povezane vesti

Iako su se Zagrepčani potajno nadali da će, ako ništa drugo, pružiti snažan otpor Crvenoj zvezdi mts u borbi za titulu u ABA ligi, odnosno za plasman u Evroligu, od toga praktično nije bilo ništa.

Izuzev prvog poluvremena prve utakmice, Zvezda je potpuno dominirala nad zagrebačkim rivalom i sa 3:0 u pobedama rutinski stigla do novog šampionskog prstena.

Posle okončanja finalne serije, trener Cedevite Veljko Mršić je u izjavi koju je preneo ''Večernji list'' otkrio da su Zagrepčani pred početak sezone pokušali da angažuju dvojicu igrača koji su nedugo zatim pojačali Crvenu zvezdu.

''On kaže da je hteo i Kuzmića i Voltersa, u ovom finalu Zvezdine uzdanice, ali da im Cedevita nije mogla platiti što i Zvezda'', prenosi ''Večernji'' Mršićeve reči.

Što se tiče finalne serije plej-ofa, Mršić je naglasio da je Zvezda znatno moćnija na fizičkom planu.

''Njihovi su igrači atletičniji od naših, a i brže se oporavljaju u ovakvoj seriji kada se utakmice igraju dan za danom'', naglasio je Mršić.

U istom tekstu, pomenuti izvor analizira razloge Zvezdine dominacije u regionu, uz prognozu da bi se ona mogla nastaviti i u narednim godinama.

''Pribojavamo se da će tako biti i idućih sezona i da će sve, kada za dve sezone istekne ugovor Evrolige i ABA lige, kulminirati ekskluzivnim ugovorom Zvezde s Evroligom. A tada, ne proširi li se Evroliga sa 16 na više klubova, nekadašnji evroligaši Cedevita, Partizan, Cibona, Olimpija i Budućnost, Evroligu neće moći ni sanjati'', navodi se, između ostalog, u tekstu ''Večernjeg lista''.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

49 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 18.04.2017
08:51

Prvi deo teksta tog lista je mnogo zanimljiviji:-D

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
16:39

Zanimljivo da su ih ovi isponizavali propisno, i pocistili kao i uvek, i pored toga, sada ih ovi ovde jos brane i velicaju njihove lazi, likuju ovim neistinama i troluju ovde...neka, neka, sad se vidi, i treba ovi da ih ponizavaju, i sada ce svi tako poceti, jer su videli da ovi srama nemaju i to apsolutno svojim ponasanjem zasluzuju. Kako ovi sto nekulturom, Indijanastinom, divljastinom i busanjem u grudi nakon svakog kosa, trazenjem konflikta, tako i ovi ovde sto se sluze spinovanjem, trolovanjem i ociglednim lazima bez ikakve argumentacije i normalne diskusije...

avatar
babaroga
Monday, 17.04.2017
19:33

A ja pak uzivam citajuci sve ovo. Sto vise galame, lazu i izmisljaju o nama ja sam mirniji. Zasto o mojim Klonferima ne pricaju nista? Pa nisu im pretnja. Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe, uvek je bilo. A mi ne da smo im pretnja, nego braca shvataju da je sve doslo na naplatu. Obrati paznju na zadnji citat iz teksta iznad. Dve godine.. :D

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
22:13

Ima jedna dobra: "psi laju, karavani prolaze..." Znam za odredjene price vezane za te dve godine i sta ce biti nakon toga. Poprilicno sam siguran da ce zaista biti tako nesto -prosirenje EL na 18 timova, gde cemo imati jako ozbiljnu sansu da se ogrebemo za neku trogodisnju licencu. Videcemo i nadam se da ce tako i desiti... svojim napornim i teskim radom, sa malim budzetom, i u teskim uslovima, mi uspehe ostvarujemo, trofeje ubedljivo osvajamo, u EL fazonom "underdoga" sve rusimo, i ako jos nismo zasluzili trogodisnju licencu, uskoro zasluzicemo. Strah da nece doci do prosirenja EL je totalno sulud, region nece izgubiti mesto u eliti i najverovatnije dobice poziciju da vicesampion (ako mi osvajamo) ide tamo. Nasa licenca nista ne menja, vec i odgovara drugima. Prednost licence je stabilnost sponzora i finansija, rasterecenost igraca, i opusteno igranje gde se ruka nece stegnuti, kada se igra zavrsnica Aba lige, u istom periodu kada se zavrsava i ligaski deo EL...Postojala je pretnja da nas povrede, umor i uzasan raspored uniste u zadnjih par nedelja, ali se ipak skoro sve dobro zavrsilo. Pa cak i za situaciju u EL ne zalim, jer nismo svi na broju, fali nam jedan od 5 najboljih plejmejkera EL, i svakako bi to bila rutina za naseg protivnika u cetvrtfinalu... Inace ovi iz vecernjeg lista nisu bas najcistiji, ako se ne varam pre desetak dana objavise da nasi igraci su primili samo 3-4 plate ove sezone, a sada odjednom smo finansijska sila veca od bogate Cedevite...alibi prica se vrti tamo ovih dana, doziveli su strasnu blamazu protiv nas, na terenu su bili malo jaci od kisele vode :)

avatar
babaroga
Monday, 17.04.2017
19:46

I umalo da zaboravim: ne shvataju da ce sve to ipak na kraju biti dobro za njih. Kad dobijemo A necemo vise da igramo punom snagom ABA pa ce mozda po nekad i neko od njih da se ogrebe za titulu.

avatar
3x3
Monday, 17.04.2017
16:13

Volters je skup, a Boutrajt jeftin, hahahahahahahaah

avatar
pjer
Monday, 17.04.2017
14:53

partizan je imao ali nije hteo da opterecuje ......i budzet

avatar
Bafana
Monday, 17.04.2017
14:21

Ma kako je to moguce , kada Zvezda ima najmanji budzet na ovim prostorima i sire....

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
14:19

Sad preko leta odmah da su uzeli skupog Woltersa, a mi cemo lepo jeftinog Boutrajta....

avatar
The Real Man
Monday, 17.04.2017
20:00

Pa to ako je neko bolji igrac, ne mora da znaci da je i skuplji. Ne razumem zasto je tesko da priznate da ste imali najveci budzet u ABA ligi.

avatar
The Real Man
Monday, 17.04.2017
22:26

Ma da, ti sve znas. Ti si onaj znalac sto je prognozirao da Zvezda moze jos bolje posle onih silnih pobeda kad su bili u formi, tempiranje forme u kosarci je glupost itd!

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
21:39

Dok vi pretpostavljate na osnovu vase ostrascenosti, neko drugi jednostavno zna. A vi zivite u neznanju ako vam je tako draze.

avatar
ugaseni zivoti
Monday, 17.04.2017
14:12

Nisu mogli njih a mogli su hopsona,stoktona,jamesa,jaksona I boltrajta koji su skuplji.

avatar
Mare93
Monday, 17.04.2017
15:19

Možda Boutrajt ima veću platu, ostali ni blizu. Volters igra za 200 hiljada godišnje, možda 225k. Ali ipak je licemerno od Cedevite da priča o tome kako nemaju para.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 17.04.2017
16:30

Mare, nisu oni rekli da nemaju pare. Oni cak sta vise jedini na pocetku svake sezone kazu da im je budzet po pravili oko 7 miliona. Ovde je druga stvar u pitanju, oni sa svojih 7 miliona evra nisu mogli da se takmice za FMP-om kada su ova dvojica u pitanju. Nije to nista neobicno, jer za istu sumu bi svako pre izabrao FMP jer igra EL, pogotovo Kuzmic koji je Srbin. Cedevita mora da nudi vise para, a budzeti su im jako slicni.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
16:07

Stranci kod Vitamina imaju strasnu platu. ostatak tima takodje dobro placen, imaju najveci budzet u regionu i to i ne treba da se postavlja pitanje, samo se pogleda njihov sastav i sve igrace koje su dovodili i menjali ove sezone....Ne samo da Wolters ima nesto slicno toj sumi, nego smo ga cekali citava 3 meseca.... jos je trebalo i vremena na prilagodjavanje u timu, jer je plejmejker najzahtevnija uloga, i akcije, kretanja, odbrana, sve se gubio, bio u haosu, umalo ode polusezona dok je on dosao i dok se on uklopio kod nas...koliko samo smo imali problema zbog nedovodjenja pleja i centra, koliko samo poraza i teskih utakmica, problema zbog skracenog rostera i krpljenja pozicija gde krilo igra cetvorku, a krilni centar tesku peticu....i ovi zele da se porede sa nama, a mi imali teske muke od samog starta, i cudom smo preziveli bez vece rezultatske katastrofe tih par meseci u sezoni na pocetku....

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 17.04.2017
14:05

Ali ste imali para za Boutrajtam Dzejmsa, Stoktona, Hopsona, Surnu, Begica, Jacksona, Dukana... Imate 2 tima i plasirate kako niste iamli para za Kuzmica a doveli Piera Jacksona koji davao po 30 poena na utakmicama. 4 strana pleja promenili za jednu sezonu.

avatar
Dača
Monday, 17.04.2017
14:53

Koliko ste vi stranaca promenili prošle sezone?

avatar
napred Panktizan!
Monday, 17.04.2017
16:41

@Sad il' nikad! Vi i Cedevita imate jako slicne budzete. Ne bih se usudio da kazem da neko ima vise, ali i da ima tu ste negde. Istina je da oni dovode dosta kvalitetne strance, ali nista skuplje od vas. Vi ste prosle sezone kroz tim proveli Mekela, Tompsona, Skorcijanitisa, Milera, Kinzija, Vilijamsa, uz Cirbesa kog ste zadrzali od pretprosle iako kazes da niste, kao i za Bobija za koga vazi isto. Videcemo da li ce ove sezone uspeti da ga zadrze, mada ni to nije ekvivalent vama jer su Cirbes i Marijanovic imali odlicne EL sezone iza sebe.

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 17.04.2017
15:09

Tomson, Mekel, Sofo, Miler, Kinzi. 5 komada ali smo zato ove sezone krenuli sa jednim centrom i 2 cetvorke (jedini u EL!!!) a na pojacanja smo cekali 3 meseca da bi stiglli otpadak iz Galate koja je na tabeli iza nas (Tomson) i Volters iz kluba koji igra ligu sampiona bez sampiona. Mi smo se presli jednu sezonu i zato ove sezone stednja a oni menjaju strance svake sezone kao na traci, i to kakve strnace: Pulen, Voker, Vait, Stokton, James, Jackson, Boutrajt... Sve su to igraci nedostupni za Zvezdu, a Bilan je uz to i najplaceniji igrac lige. Oni su, vidis, uspeli da zadrze najboljeg pojednica sto je kod nas nemoguce. Mi nismo moglid da zadrzimo ni Bobija, ni Cirbesa, ni Milera, cak ni Stimca i Micica koji su trazili vece plate. Nas ne mozes da poredis sa Cedevitom ni po budzetu ni po rezultatima.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
15:03

Bolje pitanje je -koje zamene smo doveli? Oni zamene strasnog Dzeksona i dovedu jos strasnijeg Boutrajta. Mi zamenimo, odnosno sporazumno raskinemo sa Mekelom, i dovedemo Micica itd....ogromna je to razlika.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
13:57

Zeleli Woltersa, a doveli umesto njega daleko skuplje i kvalitetnije...prvo Dzeksona, pa zatim Boutrajta, igrace koji sipaju po 25-30 poena lagano i to u odlicnim procentima.... siroti oni, doveli su samo 3 puta bolje igrace...Imaju najveci budzet u regionu, ali nemaju EL i to im je mana, u slucaju kad bi se eventualno borili sa nekim evroligasem za pojacanje, ali opet, imaju mnogo novca pa i to nije bas neki faktor...Individualno Vitamini mozda cak imaju kvalitetniji roster od nas... Boutrajs, Dzejms, Surna, Bilan, Tomas, Begic...svi su oni skupi na trzistu, imaju jaku cenu, veliki kvalitet...nema sanse da Tedeskijeva Cedevita ne moze da plati Nejta, a moze nekog bolesno dobrog igraca, to nema veze sa vezom, obicna je ovo alibi prica....

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.04.2017
14:43

Al nigde ne pise kad su zeleli Nejta i Kuzmica. Ako su Voltersa zeleli kao rezerna opcija Dzeksonu, tesko da su imali velika sredstva za njegovu platu, a ako su ga zeleli pre poptisivanja ugovora sa Pjerom, ili posle rastanka kluba i igraca price su smesne, isto vazi i za Kuzmica.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
15:51

Mozda su zeleli 3 kvalitetne petorke da sastave, po ovome nista ne moze da se zakljuci...onako roster da im bude, Boutrajt prva opcija, zamena mu je Dzejms, a zamena zameni je Wolters... ili mozda Dzekson, Dzejms i Wolters na poziciji jedan.....Uozbiljite se malo, nema logike da je Dzejms jeftiniji na trzistu od Nejta, nema te sile. Individualnim kvalitetom je prilicna razlika, ja bih voleo bas da vidim Dzejmsa kod nas kao bekap pleja, tome smo se zapravo svi nadali, ali uvek izvisimo za igraca takvog kvaliteta jer su skupi naprosto....

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
15:08

Dzekson je odlican igrac, ali zaista skup...odlicno bi se uklopio kod nas umesto Woltersa, ima ubedljivo najveci skok u ligi od svih igraca spoljnih pozicija. To je snazan igrac koji ume igrati defanzivu 1 vs1, ne treba pomoci tu i da se krije u odbrani...problem kod prenosenja lopte on nema...ovo su sve alibi price Cedevite koja vec dugo ima najvece budzete na Jadranu, i to je cinjenica...

avatar
Vanja Grubač
Monday, 17.04.2017
15:01

Dragane zabrinuo sam se posle samo par redova...ovo je već bolje.

avatar
Okar
Monday, 17.04.2017
13:57

Dovedes u toku sezone 6 stranaca, Stokton, Pjer Dzekson, pa posle njega lagano Boutrajt, zatim Surna i Rasad Dzejms, Bilan ti najplaceniji igrac lige i kukas da nemas para da dovedes jednog Nejta Voltersa? Koga ti zezas?

avatar
Petar Petar
Monday, 17.04.2017
13:49

Nemoguce da je to istina! Poznata je stvar da vecina ekipa u ligi ima vise para od Zvezde. Oni su jaki samo zahvaljujuci akumuliranom znanju u ovom sportu na osnovu visedecenijskih uspeha. Eto, pitajte bilo koga od njih i videcete da je to jedina istina. Sasvim je poznata stvar da igraci druge reprezentacije na svetu u stvari ne kostaju mnogo i da zahvaljujuci tome svi igraju bas u timu koji nema para da ih plati. Ko vam je kriv pa zivite u zemlji gde sport ne zavisi bas toliko od politike.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.04.2017
13:47

Meni su i dalje komicni oni naslovi na pocetku sezone o Stoktonu, pogotovo posle prve utakmice sa Buducnoscu, gde su naslovi bili tipa: Cedevita je izgubila, ali necete verovati kakvo je pojacanje dovela, pa bilo je nesto i tipa: Ovakvog pleja ABA liga jos nije videla,...

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
14:06

Stokton je los, ali njegov otac je bio strasan igrac pa zbog toga, na ime...ali zato Hopsnona kojeg su doveli na pocetku su masno platili. Skoti je postizao po 16 poena u proseku u EL, pre oko 2 sezone igrajuci za Efes...Mi nikada do sada nismo, i nema sanse da dovedemo igrace kao sto su Dzekson i Boutrajt sa 25 poena u rukama, pa i Dzejms za nas nije uospte jeftin...

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 17.04.2017
15:30

Ma kakav Vujosevic i prica o Braunu tsa vi potezete ovde, koje su to teme..Hopsnon je igracina bio, u padu jeste i zato ne igra u boljem tumu, u EL recimo, ali je na visokoj ceni kotiran na trzistu..postizao po 16 poena u proseku u EL pre oko dve sezone nastupajuci za Efes. Da li vi znate sta znaci 16 poena u proseku??? Veliki i strasni Kvinsi Miler nije imao 16 poena u proseku kod nas, sa svim svojim strasnim partijama, on je imao 14ppg....sada ove sezone, mi nemamo igraca koji sipa po vise od 12 poena u proseku....Cedevita je dovela imena sa renomeom, skupi, izgradjeni i iskusni igraci su dosli kod njih....

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.04.2017
14:31

Ne pricam ja za naslove na pocetku kad je doveden, vec za naslove koji su bili posle prve utakmice, koju su pukli od Buducnosti. Ovo za Hopsona, to ti je ista ona prica koju je Vujosevic rekao oko Branuna, kad mu je Partizan prvi ponudio ugovor, pa Zvezda odgovorila jacim i kad je Vujosevic seo sa saradnicima da vide dal vredi da se kontrira Zvezdi sa ugovorom, gde su dosli do zakljucka ako je stvarno on tolko dominirao u Turskoj prosle sezone (brojke su govorile da jeste) sto ga ne uzme neki jaci klub od Zvezde i Partizana Istorija oko Eltona se zna na kraju kako se zavrsilo. Ukratko ako je Hopson stvarno tolko dobar, opet kazem brojke govore da jeste, uvek bi ga uzeo neki jaci klub, a ne Cedevita, a svi znamo kako se njihova saradnja zavrsila. Rasad Dzejms mi se ko igrac ne svidja, a ova dvojica se ne bi uklopila u Zvezdim sistem.

avatar
Ljubitelj sporta
Monday, 17.04.2017
13:44

E sada vidite koliki je navodno budzet Zvezde kada jedna Cedevita koja je fininsijski najorganizovaniji klub u regionu nije imala para za te igrace.Demagogija je čudo.

avatar
gosfkcz
Monday, 17.04.2017
13:57

Kad jedna cedevita.. !?!!? Kao da pricas o Realu. Veruj u sta hoces.

avatar
Okar
Monday, 17.04.2017
13:41

Koga bre vi niste mogli da platite kad ste tim sa najvise para u regionu, pa posle vas Zvezda? Najplaceniji igrac lige je Miro Bilan, o cemu mi pricamo kralju?

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 17.04.2017
13:41

Tesko da Cedevita nema para 200k za igraca koji je bio prosek u osrednjem Turskom timu. Bice da su ti igraci dosli zbog igranja u Evroligi. Sve ostalo su price za malu decu.

avatar
The Real Man
Monday, 17.04.2017
13:35

Para vrti gde burgija nece, uvek bilo i uvek ce biti.