Može li i oslabljena Zvezda da očita novu lekciju šampionu Evrope? (19h)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.02.2017.
11:39
Izvor: Sportske.net

Iako naš šampion i dalje vodi veliku borbu za plasman u Top 8 Evrolige, utisak je da večeras nema šta da izgubi. Samo hrabro i samouvereno na prvaka Evrope, pa šta bude!

Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u prošlom kolu protiv Efesa (72:86) prekinuli su svoju impresivnu seriju od sedam uzastopnih evroligaških pobeda. U međuvremenu je usledio i poraz u derbiju ABA lige od Partizana (86:81), ali više od toga, trenera Dejana Radonjića u ovom trenutku brinu povrede Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, bez čije pomoći će crveno-beli morati večeras na megdan moskovskim ''Armejcima'' na njihovom terenu.

Utakmica u Moskvi počinje u 19 časova, to je meč 22. kola Evrolige, a Zvezda je trenutno na deobi petog mesta sa Panatinaikosom i Baskonijom, sa po 12 pobeda i devet poraza.

Crveno-beli su i dalje na dve pobede više od Efesa i Darušafake, koji dele osmo i deveto mesto, pa ni eventualni poraz neće ozbiljnije ugroziti Zvezdinu poziciju na tabeli.

Naravno, aktuelni prvak Evrope je apsolutni favorit u ovoj utakmici, iako je Zvezda, doduše u kompletnom sastavu i uz veliku podršku svojih navijača, krajem decembra očitala lekciju Teu i drugovima, savladavši ih sa ubedljivih 78:67.

Nisu ni Moskovljani bez problema uoči večerašnjeg meča. U prethodna tri kola, doživeli su dva poraza, doduše na gostovanjima - od Žalgirisa (79:74) i pre sedam dana od Fenerbahčea (77:71), a naš Miloš Teodosić i dalje nije potpuno spreman, zbog čega je otkazao i nastup na ''Ol Star'' utakmici VTB lige, narednog vikenda u Sočiju, gde će ga zameniti Danilo Anđušić.

Zvezda je u dosadašnjem toku sezone već pokazala da sa svakom ekipom može ravnopravno da se nosi, pa nema nikakvog razloga za bilo kakav strah uoči večerašnjeg gostovanja, bez obzira na kvalitet rivala.

Ako i ne uspe, neće biti nikakva tragedija, ali ako još jednom savlada moskovskog giganta, možete i da zamislite kako bi Radonjićeva mašnerija bila dočekana po povratku u Beograd. Bio bi to još jedan istorijski podvig!

Verujete li da Zvezda to može?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
denikv
Thursday, 09.02.2017
21:50

-22 u moskvi. opet im ne gine spavanje po klupama aerodroma. radonja obuci kaput da se ne prehladis.

avatar
BRAT IGI
Thursday, 09.02.2017
19:59

moze li? e pa ne moze!

avatar
Saša Ilić
Thursday, 09.02.2017
16:30

Pratio sam Galatu u poslednje vreme zbog kladionice i bas su podigli formu i kad gube to je tesno.Zvezdi nece viti lako uopste da ih dobije,Onog Tibora ne moze niko da ga cuva sajajan centar,Guler igra odlicno bice neizvesna utakmica iako su zadnji.Zvezda veceras nema sanse tamo pitanje je samo kolika ce razlika biti.

avatar
Zora Lukic Milosevic
Thursday, 09.02.2017
19:12

igra protiv cska ,a ne protiv galate

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 09.02.2017
15:43

Dodao bih i to da ce nas Efes najverovatnije prestici jer imaju bas lak raspored i bolji medjusobni duel,dok Darusafaka ima tezak raspored,mislim da bi sa 2 naredne pobede i sa pobedom u predzadnjem kolu kuci protiv Uniksa overili top8,ali ove 2 su jako bitne,tako da danas se ispromasujte za sve pare,sutirajte sa pola,dajte sebi oduska pa se spremite maksimalno za naredne 2

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 09.02.2017
15:39

Nije sportski reci da nemamo sanse,ali eto navijacki imamo 1% sanse da pobedimo. Mada licno,treba deci i rezervama dati da odigraju ovu utakmicu,cisto zbog iskustva,pa nek se i sa 80 razlike izgubi. Daleko su nam bitnije naredne 2 utakmice jer sa te 2 pobede bi mogli slaviti top8.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 09.02.2017
14:38

Tezak mec , ja se uzdam u nasu rasterecenost i smatram da zbog nje imamo sanse . Mi veceras zaista nemamo sta izgubiti i ukoliko neki igrac tipa Gudura , Djenka , Nejt ili neko 4.explodira onda imamo sanse . Moskovljani u ovom mecu bukvalno idu na sve ili nista jer su nanizali lose rezultate a tu je i zelja za osvetom i krenuce jako od pocetka ali ako Zvezda izadje sa gvozdenom odbranom i uzme im hrabrost ( samouverenost) e onda bi nastala ludnica na terenu . Ja verujem , ali ponavljam i da izgubimo nista strasno.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 09.02.2017
14:30

Idemo bree samo jakoo

avatar
ariton
Thursday, 09.02.2017
13:51

Grofe ok da je jedna utkmica nebitna.Zvezda je ionako apsolutni favorit za aba ligu.Možda zapreti Cedevita ali kažem možda.Ali ovo nije jedna obična utakmica ovo je derbi i to bi trebalo da znaju ako su barem jednom u životu šutnuli loptu ili igrali nešto drugo.ali to ne važi za klince koji je jedini sport kojim se bave udaranje po tastaturi.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 09.02.2017
13:19

Треба бити реалан и признати да ми ни са најјачим тимом не би имали неке шансе против њих а са ослабљеним тимом питање је само са колико разлике ћемо изгубити. Уосталом ову утакмицу нисмо ни рачунали да решимо у нашу корист. Нас чекају много важније утакмице од ове које ће бити од пресудног значаја а због тога вероватно Радоњић не рачуна на играче који нису довољно опорављени. Срећно Звездо, срећно Институцијо.

avatar
X
Thursday, 09.02.2017
14:45

Da vam derbi nije bio bitan Jovic i Kuzmic ne bi ni izasli na teren. Ne biste rizikovali vec biste ih ostavili da ozdrave. Reci da je ta utakmica nebitna je toliko glupo da se pitam uopste imate li pojma o sportu. To vam je drugi poraz u nizu a ovo ce biti treci. Sa tri vezana poraza vi igrate protiv najgore ekipe u EL a morate da ih pobedite i opet je pitanje da li cete biti u punom sastavu.

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 09.02.2017
17:51

Izvini, institucijo :)

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 09.02.2017
15:50

Овај пут ћу да будем кратак и јасан јер са вама се не може другачије. Да је нама тај дерби био битан ми би га добили без обзира на услове у којим се играло.

avatar
Nikola_pg
Thursday, 09.02.2017
12:51

Nebitna utakmica, isto kao derbi. Bitnija je Galata i Bamberg. Samo da ne izgubimo vise od 20, ili kao neki 41 razlike.

avatar
ariton
Thursday, 09.02.2017
13:06

Mališa još jedan dokaz koliko si nepismen što se tiče sporta.Reći da je derbi nevažan za sportistu je najveća glupost.I ne možeš a da ne spomeneš partizan.Da je nebitna Jović ne ni ni igrao ali za svakog pravog sportistu derbi je sve.Dokaz da si neki glupi klinac je to što lupaš za koš razliku od 41 je to što smo vas mi tukli i sa 41 .Ali se toga ne sećaš jer si bio možda beba.Zato bi ti bilo pametnije da ne lupaš nego da se baviš sportom da ideš na fizičko i razvijaš pobednički duh.

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 09.02.2017
17:55

Potcenjivali Partizan, a umislili da su ne znam sta, pa izgubili i smorili se. Ako je igracima i bio nebitan, a nije, navijacima sigurno nije bio nebitan sto se moglo videti i po reakcijama, narocito novinara :)

avatar
Nikola_pg
Thursday, 09.02.2017
15:49

Argument o godinama je relevantan (pogledaj rjecnik) isto onoliko koliko je i vasa pobjeda u derbiju bitna za borbu za prvo mjesto na tabeli. Reci cu ti da imam sina i da je krenuo u skolu. Ajmo dalje, derbi je nebitan, potpuno, da je bitan, Jovic i Kuzmic bi igrali zadnjih 10 minuta. Da je bitan, mi ne bi pristali da se utakmica pomjeri sa ponedeljka na nedelju i talo skratili sebi vrijeme za odmor, da bi se vi pripremili za takodje potpuno nebitno takmicenje, kup Slavice Cukteras. Dakle, decko, vidimo se u Maju. Tada cemo da vidimo sta je i koliko bitno i ko ce podici pehare. Sportski pozdrav cika Aritone.

avatar
X
Thursday, 09.02.2017
14:47

Opet pokazujete koliki ste kosarkaski eksperti. Derbi vam je bio bitan kao utakmica za podizanje forme i popravljanje atmosfere posle poraza od Efesa i lose utakmice protiv Mornara. Ako izgubite od CSKA vezacete tri poraza a to nikako nije dobro za igrace, plus ste u losoj suterskoj formi sto se i na derbiju videlo. A kad vec spominjes nas i 41 razlike, upravo ste vi od nas izgubili toliko. Sportski pozdrav.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 09.02.2017
13:23

Ниси у праву јер последњи дерби за Звезду није био битан због пресудних утакмица које нас чекају у Европи. Дерби ће бити од значаја у Плеј офу и ако онда победите ја ћу први да вам честитам па чак и ако то буде на исти начин како сте нас победили тај последњи пут.