Može li da Zvezda na napravi čudo u Madridu? (22:00)

Autor: Boban Filipović
četvrtak 22.10.2015.
10:57
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i Aba lige ide desetkovan na megdan šampionu Evrope u drugom kolu Evrolige i na papiru je apsolutni autsajder...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom večeras od 22h igra sa Realom u Madridu, ekipi koja je prošle godine osvolija sve što se osvojiti moglo, tako da bi svaki drugi ishod osim sigurne pobede 'Kraljevskog kluba' bio ravan senzaciji.

Da se maneno fraza i floskula, Real je jači od Zvezde na svim pozicijama, još kada na to dodamo kadrovske probleme sa kojima se suočava Dejan Radonjić jasno je da je tim Pabla Lasa apsolutni favorit u predstojećoj utakmici drugog kola grupe A Evrolige.

Najviše problema će biti na 'četvorci' jer su Luka Mitrović i Marko Tejić van stroja zbog povreda, nije realno očekivati da Radonjić baci u vatru talentovanog Borišu Simanića jer to nije činio tokom sezone ni protiv 'boranije' u ABA ligi, tako da će verovatno Marko Simonović biti prinuđen da krpi te rupe dok se NBA pojačanje Kvinzi Miler ne priključi timu u potpunosti.

S druge strane, baš tu poziciju u Realu pokriva najbolji igrač 'Los Blankosa' iz prošle sezone iskusni Felipe Rejes koji je podbacio u prvom kolu u porazu od Himkija, te su po teoriji verovatnoće male šanse da ponovo podbaci naročito zbog već navedenih okolnosti.

Podsetimo da je Zvezda i bez Nemanje Dangubića koji je sjajan atleta i mogao bi značajno da doprinese igri Beograđana naročito u odbrani.

Najbolji igrač srveno-belih u tekućoj sezoni Maik Cirbes biće na najtežem izazovu do sada jer će naspram sebe imati Meksikanca Gustava Ajona koji je jedan od najboljih defanzivnih centara u Evroligi, kao i ovosezonsko pojačanje Treja Tompkinsa i 'dečka koji obećva' Vilija Egnengomeza.

Sofoklis Skorcijanitis je predviđen za prvu 'peticu', ali gabaritni Grk igra znatno ispod očekivanja na početku sezone bi mogao konačno da bljesne i  veličina i renome Reala bi mogli da budu dovoljno jak motiv 'Bejbi Šeku' da se prene iz letargije.

Realova bekovska linija je bar za klasu jača od Zvezdine, Serhio Rodrigez, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez su igrači koji prave razliku, još kada pomenutom triju pridodate ubojitog šuter Džejsija Kerola shvatite koliko će zameniku kapitena Branku Laziću i ostalim spoljnih igračima jeidnog srpskog predstvanika u eliti biti teško.

Laso će minute sigurno dati i supertaletnovanom pleju Luki Dončiću, Slovencu srpskog porekla, dok na krilnim pozicijama može da računa na preklajene igrače Andresa Noćionija i Jonasa Mačijulisa.

Uostalom, podatak da u je u Realovom rosteru pet igrača koji su se sa nadavno završenog Evrobasketa vratili sa zlatnom medaljom, plus jedan sa srebrnom i na to dodamo da je 'Kraljevski klub' aktuelni šampion starog kontineta i da je u prvom kolu ranjen u Rusiji protiv Himkija, neralno je da se ne konstatuje da bi sve osim sigurne pobede nad Crvenom zvezdom bilo veliko, veliko iznenađenje. Crveno-beli bi i kompletni bili autsajderi, ovako su im šanse za eventulani trijumf na nivou teorije.

Eventualna pobeda Zvezde u Madridu bi bila ravna čudu, a njenim igračima, treneru, stručnom štabu, navijačima i simpatitzerima niko ne može da uskrati veru da bi do njega večeras moglo da dođe.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
grujicicstefan@gmail
Thursday, 22.10.2015
19:27

Srce na teren pa sta Bog da ....

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
18:49

Наравно, то мора да буде симпатично, нећу се смејати глупости некој...

avatar
MAN_UTD«»CZV
Thursday, 22.10.2015
13:52

Sreca pa ne igramo sa Bajernom sada kada imamo povredjene igrace, a protiv reala bi i 99% izgubili i da smo kompletni

avatar
Toni Kroos
Thursday, 22.10.2015
12:13

Moze,u reziji Marka Gudurica! :D

avatar
Amar Zo
Thursday, 22.10.2015
11:38

Dobar text , mada da smo kompletni ili da je bar taj Amer dosao mogli bi donekle da se drzimo. Ovako nada poslednja umire , Red Star 4ever!!!

avatar
Toti 10
Thursday, 22.10.2015
11:19

Ma kakav uspeh u Madridu... Sve ispod 15 razlike ce biti u ovom trenutku uspeh, mada nama je bitno da kuci dobijamo, tako da se necu mnogo potresti ako izgubimo.

avatar
Sergio Kun Aguero
Thursday, 22.10.2015
11:09

Zvezdas sam ali sanse su nam minimalne,mislim da ce nas Real lako dobiti,jer su izgubili prvi mec od Himkija.

avatar
Thursday, 22.10.2015
11:03

Srce na teren pa šta bude! Vi ste ponos Srbije!!!!

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
11:02

Bar za tri klase, ne bar za klasu! Pricamo o najjacoj spoljnoj liniji u Evropi, malo realnosti nije naodmet! Taman cemo da se prozivamo izmedju 9 i 10 Hahaha

avatar
Ivan Micic
Thursday, 22.10.2015
13:25

Hahahahahaha!!!

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
17:04
avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 22.10.2015
14:07

Brt , pa ovi su i napisali da ju za klasu bolji od Zvezde na spoljnim pozicijama na 4 necu ni da pricam , ali na 5 bi mogli da im pariramo zbog jake rotacije. Jos ako nas konacno krene sut njih nece a mi umrtvimo igru mozemo mozda i do nizvezsnosti... SRCE NA TEREN P A STA BUDE!!!