Mozambik kao poslednja priprema za Angolu

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 22.09.2014.
09:10
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija u ponedeljak od 19.30 u hali Vizura Zemun dočekuju Mozambik u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Izabranice Marine Maljković u četvrtak putuju u Tursku, na Mundobasket, koji počinje u subotu, a duel sa Mozambikom će biti odlična prilika za sve ljubitelje ženske košarke da ih vide na delu.

Mozambik je za poslednjeg protivnika u pripremnom periodu izabran da bi praktično glumio Angolu, prvog protivnika našeg tima u Turskoj.

"Susret sa Mozambikom je odlična prilika da se pripremimo za Angolu, da se još više uigramo i spremno dočekamo početak Svetskog prvenstva. Mozambik je pravi predstavnik afričke košarke, mislim da će to za nas biti odličan test, a na nama je da se u pravom svetlu pokažemo našim navijačima na poslednjoj proveri.", rekla je Maljkovićeva.

Reprezentacija Srbije će igrati u grupi D na Svetskom prvenstvu sa Angolom, Sjedinjenim Državama i Kinom. Mozambik će se naći u grupi B sa Turskom, Francuskom i Kanadom.

Planetarni šampionat u Turskoj traje od 27. septembra do 5. oktobra.

Iz grupne faze dalje idu po tri ekipe, ali prvoplasirana direktno obezbeđuje četvrtfinale, dok će timovi koji zauzmu drugo i treće mesto igrati osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke