Mornar doveo dva velika pojačanja!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.01.2017.
18:27
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Bara koja nastupa u Jadranskoj ligi, angažovala je kvalitetno pojačanje pred ključni deo sezone, na pragu su da potpišu i bivšeg košarkaša beogradskih večitih.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Doskorašnji plejmejker francuskog Šalon-Remza Džermejn Anderson novo je pojačanje ekipe Mornara iz Bara.

Anderson ima 33 godine, nastupa za reprezentaciju Kanade od 2004. godine i do sada je upisap preko 75 nastupa za njihov nacionalni tim.

Tokom karijere branio je boje velikog broja klubova u Evropi, profesionalnu karijeru je počeo u redovima Bamberga, a sezonu 2009/10 je proveo u redovima zagrebačke Cedevite.

Kasnije je igrao u ruskom Trijumfu, a jedan deo sezone 2011/12 je proveo i u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio duplu krunu u Crnoj Gori (liga i kup).

Odmah nakon te sezone se vratio u hrvatsku, branio je boje zagrebačke Cibone, igrao je potom u Nemačkoj za Braunšvajg, a sezonu 2015/16 je proveo u redovima Sevilje u ACB ligi.

Ovu sezoni je počeo u elitnom francuskom šampionatu, branio je boje Šalon-Remza koji je trenutno 12. u LNB Pro A ligi.

Dakle, Anderson je već igrao na ovim prostorima, imao je uspeha pogotovu u Crnoj Gori i nesumnjivo će biti veliko pojaćanje za ekipu iz Bara.


Sa njim bi u Bar trebalo da stigne i bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana, Čedomir Vitkovac, koji se vratio u svoj rodni Kruševac nakon epizode u ekipi Apolon Patrasa, ali se po svemu sudeći neće dugo zadržati u ekipi Napretka.

Vitkovac je tokom svoje karijere igrao i za Budućnost iz Podgorice, Igokeua, kao i ekipu Vojvodine. Upravo je sa Andersonom nastupao u redovima Podgoričana u sezoni 2011/12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lakarijee
Friday, 20.01.2017
17:15

Svaka cast, neugodna su ekipa voleo bih da ostanu u ligi da bude zanimljivije.

avatar
daka bar
Thursday, 19.01.2017
20:56

Drago mi je zbog ova dva pojacanja, dobri su igraci, nadam se da cemo sad bez problema izboriti opstanak