Monta "šerif" u Teksasu, novi gazda Pacifika!

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.03.2015.
09:13
Izvor: Sportske.net

Monta Elis noćna mora za šampiona, Voriorsi overili divizijsku krunu u Portlandu. Milvokijev preokret začinjen pobedom uz zvuk sirene, gostujući navijači razočarani u Detroitu. Centri Oklahome rasturili Lejkerse...

Beta/AP Photo/Greg Wahl-Stephens
Beta/AP Photo/Greg Wahl-Stephens

Povezane vesti

Monta je uzvratio. Samo 48 sati nakon očajne partije protiv Feniksa, bek Dalasa je ubacio 38 poena i srušio Sparse.

Elis je bio enigma za šampiona, pogodio je 16 od 27 šuteva i predvodio Mavse koji su u drugom poluvremenu okrenuli meč i stigli do važne pobede protiv rivala za šestu poziciju na Zapadu. Novicki (koji je imao razlog da časti zbog rođenja drugog deteta) je dodao 15 poena, imao 13 skokova, na drugoj strani Leonar 19 i Grin 17 poena,

Nekako, od kada je stigao u Dalas, Elis najbolje sačuva za državnog rivala, u tri meča ove sezone protiv Sparsa on ima prosek od neverovatna 34 poena!

Spurs Mavericks Basketball

Istorija za Voriorse, pobedom u Portlandu osvojili su prvu divizijsku titulu u poslednjih 39 godina. Lider je obezbedio krunu na Pacifiku, ali jasno da se time neće zadovoljiti, imaju sko 58:13, vode u šampionatu i ciljaju mnogo veću premiju. Stef Kari je noćas u Oregonu ubacio 33 poena, imao 10 asistencija, Dre Igodala je dodao 21 koš sa klupe, ovo je bila sedma pobeda u nizu za najbolji tim lige.

Warriors Trail Blazers Basketball

Oni su noćas šutirali 60% i nisu dali šansu domaćima koje je predvodio Lilard sa 29 poena. Portland nije u formi u poslednje vreme, imaju mnogo problema sa povredama, ali čini se i da nije takva situacija protiv Voriorsa ne bi imali šta da traže.

Sledeće za Golden Stejt je derbi u petak u Tenesiju protiv drugoplasiranog Memfisa. Nisu pod pritiskom, imaju ogromnu prednost, ali svejedno, želeće da pošalju poruku.

Lakers Thunder Basketball

Oklahoma je stigla do četvrte pobede u nizu, očekivano su u pravom revolveraškom obračunu slavili protiv Lejkersa. Vestbruk koji je ostao nakon naknadnih analiza bez tripl dabla u prošlom meču je sinoć ubacio 27 poena, imao 11 asistencija, dominirali su pod koševima Kanter i Adams. Turčnin je ubacio 25 poena, imao 16 skokova, Novozelanđanin 16 poena, 10 skokova. Tander je najbolji skakački tim lige, nije ni čudo što su i bez Ibake imali veliku prednost u uhvaćenim loptama. Kod Lejkera Klarkson najbolji sa 30 poena, ali njegov tim u finišu nije uspeo da se spusti ispod 10 razlike.

Lejkersi su bili bez trenera Smita koji odsustvuje zbog smrti majke. Neće biti na klupi ni u narednom meču u Minesoti večeras.

Heat Bucks Basketball

U veoma važnom meču za borbu za plej of, Milvoki je srušio Majami trojkom Krisa Midltona sa zvukom sirene pa su Baksi prekinuli seriju od šest poraza. Domaćin je pobedom ostao šesti, praktično su se vratili iz izgubljene pozicije, serijom 18:3. Majami je u poslednjoj četvrtini ubacio samo devet poena.

Dragić je postigao 16 poena za goste, Vejd 21, na drugoj strani Iljašoa 19, Pačulija odličan sa 14 poena, 11 skokova 7 asistencija 5 ukradenih lopti. Za Gruzijca je ovo bila partija sezone.

Raptor Pistons Basketball

Derbi severa pripao je Detroitu, Toronto je ostao bez Kajla Lovrija, Pistonsi su to iskoristili i slavili na krilima trojice startera. Dramon je ubacio 21 poen i imao 18 skokova, Redži Džekson i Koldvel-Poup su dodali 54 poena, 13 asistencija i 11 skokova. Ovo je bila slatka osveta za domaće koji su se još jednom ove sezone suočili sa za NBA neverovatnom situacijom, u dvorani je bilo više gostujućih navijača koji su zdušno na početku otpevali kanadsku himnu.

76ers Kings Basketball

Sakramento je u meču bez značaja savladao tesno Sikserse, Kazins je ubacio 33 poena, imao 17 skokova. Poslednja lopta je pripala gostima, ali je Kazins uspeo da zaustavi Holisa Tompsona i na taj način sačuva pobedu. Kazins je imao 4 blokade i 4 ukradene lopte, u tom poslednjem napadu se lopta odbila do Roja MekKaluma, pa je njemu pripisana ukradena lopta, mada lavovski deo zasluga ide Kazinsu. On se nije proslavio šutem, ali je odlično pogađao bacanja, njegov tim je dobio meč u kome je imao 36% šuta, što se retko dešava.

Rezultati:

Dalas - San Antonio 101:94
Oklahoma - Lejkersi 127:117
Milvoki - Majami 89:88
Detroit - Toronto 108:104
Sakramento - Filadelfija 107:106
Portland - Golden Stejt 108:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke