Momak o kome se priča - Timote Luvavu-Kabaro!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.10.2015.
18:43
Izvor: Beta

Košarkaš Mega Leksa Francuz Timote Luvavu Kabaro izjavio je danas da nije pogrešio kada je došao u taj klub, pošto će u njemu moći mnogo da napreduje.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Sjajnom partijom protiv Partizana, novi košarkaš Mega Leksa je odmah skrenuo pažnju na sebe i potvrdio da će biti veliko pojačanje za mladu ekipu Dejana Milojevića.

"Megu su mi preporučili kao sjajnu sredinu za napredak mladih igrača i već sada mogu da vam kažem da su bili potpuno u pravu. Razgovarao sam i sa svojim prijateljem (bivšim igračem Partizana) Borisom Daloom koji mi je rekao da bi prelazak u Megu bio prava stvar, jer ću imati šansu da razvijem svoj talenat. Svakako nisam pogrešio i verujem da je ovo prava sredina za mene", rekao je Luvavu za klupski sajt.

Luvavu je dobio veću odgovornost u Megi pošto je kapiten Rade Zagorac u utakmici sa Crvenom zvezdom slomio ruku.

Francuski košarkaš rekao je da mu se sviđa atmosfera u klubu, gde se oseća kao deo porodice, pošto svi žele da mu pomognu, i dodao da trener Dejan Milojević odlično radi sa igračima.

"Ima strpljenja za nas. Imamo zadatke koje moramo da ispunimo na terenu, ali i pored toga nam daje dovoljno slobode u igri i taj balans je odličan za napredovanje mladih igrača. Dokaz za to je i podatak da je veliki broj mladih igrača iz Mege otišao u velike evropske klubove, čak stigao i do NBA lige", rekao je 20-godišnji Luvavu.

Mega je sinoć u Sremskoj Mitrovici prvi put u istoriji pobedila Partizan (76:59), a Luvavu je bio jedan od najzaslužnijih za taj uspeh postigavši 27 poena.

"Ponosam sam na tu utakmicu. Odigrali smo dobro, pre svega u odbrani i pored problema sa povredama, i svi su dali svoj doprinos pobedi. Treba da nastavimo u tom ritmu.  Sledi nam mnogo teških utakmica, ali kao najmlađi tim ABA lige imamo mnogo motiva za dokazivanje. Potrudićemo se da igramo dobru košarku, da napredujemo iz meča u meč i da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu", rekao je Luvavu.

On je dodao da mu način života u Beogradu prija, da su mu se mnogo dopali ćevapi, ali i da je zadovoljan što Megu u Sremskoj Mitrovici gleda mnogo mladih ljudi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Monday, 05.10.2015
19:05

Unististice i ovaj klub nazalost. Kao sto su unistili FMP i Hemofarm

avatar
Bucs
Monday, 05.10.2015
19:17

Razlika izmedju dva pomenuta kluba i Mega Leksa je ta sto Megu drzi covek iz kosarke,kome je u interesu da taj klub opstane,pre svega zbog razvoja i prodaje igraca koji dolaze iz njegove agencije.

avatar
MiXPartizan
Monday, 05.10.2015
19:30

Ovo je privatni klub, vlasnistvo Raznatovica, zato i jesu najmladji. Sluzi samo da bi on prodavao igrace i postojace sve dok se to njemu isplati. Jednostavno.