Mogu li Nagetsi da budu "supertim"? Sve je moguće zbog Jokića!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.04.2017.
19:23
Izvor: Sportske.net

Centar srpske košarkaške reprezentacije, oduševio je čitav košarkaški svet ove sezone, mnogi veruju da će tek pokazati šta sve ume.

Epa/Paul Buck
Epa/Paul Buck

Povezane vesti

Denver Nagetsi su napravili briljantan posao, kada su odlučili da pruže šansu mladom momku iz Sombora, koji je kuburio sa fizikalijama, pio litre gaziranih sokova i živeo na bureku.

Iako je došao kao MVP Jadranske lige, niko nije mogao da očekuje da Jokić već u svojoj prvoj sezoni postane jedan od najboljih mladih igrača u najjačoj svetskoj ligi, ali to se dogodilo. U izboru za rukija godine završio je na trećem mestu, a onda nas je sve ove sezone ponovo oduševio.

Krenulo je loše, počinjao je sa klupe, ali je negde od decembra čitav košarkaški svet počeo da uviđa šta to Nagetsi imaju u svojim redovima.

Iako ima tek 22 godine, zaigrao je "kao mator", delio je asistencije bez gledanja,  iza leđa, preko glave, rvao se sa najjačim centrima lige, utrpavao im gomile poena i uzimao hrpu skokova, bio jedan od najboljih igrača u ligi i to su reči čak i naših kolega iz SAD. Poznati novinar Mark Štajn, čak se čudio kako to da Jokić od decembra nijednom nije dobio nagradu za najboljeg igrača Zapada.

Bivši centar Mega Leksa jedan je i od glavnih kandidata za prestižnu nagradu MIP (most improved player), koja se dodeljuje igraču koji je najviše napredovao, a koliko je napredovao govori i činjenica da specijalizovani portali iz SAD veruju da bi sa Jokićem Nagetsi mogli da postanu novi "supertim" NBA lige.


Naime, kako "Bleacher Report" piše, Nagetsi bi mogli da budu jedno od prijatnijih iznenađenja naredne sezone i to ne u smislu da se domognu plej-ofa, već da ozbiljnije pomrse račune apsolutno svim favoritima i čini se da su u pravu.

U Jokiću su Nagetsi dobili jednog od najboljih centara u ligi, upravo prema pomenutom portalu, srpski centar je treći po kvalitetu na svojoj poziciji u NBA ligi, iza Rudija Gobera i Entonija Dejvisa, a ispred "zveri" kao što su Demarkus Kazins, Mark Gasol, Andre Dramond i ostali.


Dakle, na poprilično deficitarnoj poziciji u čitavoj ligi,Nagetsi imaju jednog od najboljih košarkaša.

Druga stvar koja bi Nagetse mogla da načini supertimom naredne sezone je činjenica da imaju puno "prostora" za manevar, preciznije rečeno, novca.

Naime, franšiza iz Denvera bi ovog leta mogla da napravi i oko 35 miliona dolara prostora u svom "seleri kepu", što je dovoljno da bilo kom igraču ponudi maksimalan ugovor.

Iako nisu primamljiva destinacija, ovom količinom novca će jako malo broj timova moći da raspolaže na leto, a čini se da od svih Nagetsi imaju najbolju osnovu.

Urednici "Bleacher Reporta" napominju da bi tako Denver mogao da se dočepa Pola Milsapa ili Kajla Laurija, a veruju da bi u Kolorado mogao da stigne i Kris Pol!


On će biti u mogućnosti da promeni sredinu ovog leta, a Nagetsi će biti jedan od malog broja timova koji će moći da mu ponudi maksimalan ugovor (oko 30 miliona godišnje), a da pritom ima i respektabilan roster.

I pored svega toga, ekipa Majka Malouna ima još jednu mogućnost da napravi supertim, a to su trejdovi. Denver ima sasvim solidan kapacitet za trejdove, čak i više od toga.

U razmene bi mogli da uključe igrače poput Malika Bizlija, Huana Ernangomeza, Emanula Mudieja, čak i Džamala Mareja, kao i buduće pikove. Za trejd su dostupni i igrači poput Vila Bartona i Gerija Herisa, koji su pred isticanjem ugovora, a ako bi pucali baš visoko, Nagetsi bi mogli da ponude i Vilsona Čendlera i Keneta Farida.

Dakle, sasvim je jasno da bi mogli da krenu u napad na zvezde poput Džimija Batlera, Pola Džoržda, Blejka Grifina i ostale "ale" NBA košarke.

Ako bi sve dobro isplanirali, uz malo sreće Nagetsi bi naredne sezone mogli da upare Jokića sa Ibakom, Milsapom, Polom, Grifinom, Laurijem, Džordžom, Batlerom...

Ko god da se nađe u kombinaciji sa srpskim centrom jedno je sigurno, teško ekipi koja bude na drugom kraju terena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 25.04.2017
01:24

Verovatnije je da će ga prodati nekom od jakih timova, pa uz pomoć tog novca i pomenutog potencijala napraviti sastav kojim će pucati na siguran prolaz u play off. Mislim da im je to realan domet.

avatar
ludjak
Wednesday, 26.04.2017
11:53
avatar
Tuesday, 25.04.2017
00:45

Za prsten je jos rano, da odrze ove mlade igrace, pojacaju se jos i ona da se i nadaju za tri cetri sezone. E sad je onda pitanje da li ces praviti ekipu koja ce za 4 sezone igrati za prsten ili ekipu koja ce biti sledece sezoen 8 ili 7 pa onda opet jedno kolo plej ofa i to je kraj. Treba paziti na draftove, i u narednim godinama. Ibaka je ok igrac, CP3 mislim da ne napusta Kliperse, a centri su im nepotrebni, tj, ne vidim zasto bi se tu gomilali. Tu mogu i sa drafta nekog da pokupe, ako bas fali igrac. Sto se super stara tice, pa sad ne znamkoje su sanse za recimo Levinom, ili nekim takvim. Mislim znam da ono svaki bi hteo da bude nosilac i smanjice Jokicu statistiku, ali prioriteti se postavljaju.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 25.04.2017
00:26

Pa oni su trenutno ok ekipa,kada bi privoleli PG,tada bi vec to bilo odlicno,ali me jako zanima na sta bi licila ta ekipa da dovedu njega i Teodosica,imam neki osecaj da bi bili bruka ekipa

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Tuesday, 25.04.2017
00:02

Samo Kris Pol niko vise za Jokica bi bilo idealno imaju ekipu dobru mlade igrace Pol je od panja Jordana napravi jednog od najboljih centara spaja ga sa kosem dobitna Pol-Jokic

avatar
U-Rush23
Monday, 24.04.2017
22:06

Ibaka im nije potreban, CP3 je usmeno potvrdio da ce ostati u Klipersima, uz njega verovatno i Grifin, koji je, po mom misljenju, ne bas najbolja investicija, s obzirom da je sklon povredama, a vec imaju Jokaru u reketu, treba im neko spolja, a cak i da CP3 ode iz Klipersa, verovatnije destinacije su Pelikansi ili timovi koji su vec u igri za prsten. Pol Dzordz je prevelika investicija, imajuci u vidu da mu ugovor istice 2018. pa bi to bio preveliki trosak za igraca koji verovatno ne bi ni resignovao sa njima, a pogotovu sto PG13 ima 29 godina i ulazi u prajm tajm, pojurice titulu, mozda sa Seltiksima. Kod Batlera je slicna situacija, ne vidim ni njega u dresu Denvera. A ne bi bilo pametno da dovode i daju max contract centrima kad imaju biser lige u vidu Jokera pod kosem. Mozda se desi neki povratak Mela, jer Niksi pokusavaju da se rese njegovog ugovora, i rebuilduju oko Porzingisa, mada je i to tesko, s obzirom da Melo ima no trade klauzulu u ugovoru i zeli u tim koji bi odmah bio jedan od favorita za prsten, a u isto vreme hoce grad sa velikim trzistem za svoja poslovanja, a to su LA, Boston... dok Denver sigurno to nije. Bottom line, iskreno ne vidim Denver na taj nacin na koji ga opisujete, voleo bih da dodje Hejvard ali to je takodje vrlo tesko, ali Denver uz Minesotu, Milvoki i jos par timova ima najsvetliju buducnost, i buduceg superstara u Jokicu, tako da, pratimo dalje. Go Nuggets.

avatar
Red blood
Monday, 24.04.2017
21:13

Bojim se da bi superstar uzeo statistiku Jokicu.nA pogotovo neki igrac tipa Kris Pol.nJako ga gotivim,ali on je igrac kod kojeg je lopta gotovo stalno.nNaravno,tim bi napredovao i bio neuporedivo jaci,ali Jokara ne bi bio lider.nNaravno..cilj ne bira sredstva..ali onako iz mog subjektivnog ugla..voleo bi da na licnom planu napreduje i postane jedan od sinonima lige.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 25.04.2017
00:32

Kakvu? Pa u GSW imas 3 vanserijska poentera koji na smenu igraju pleja i onda dodje Grin sa tripldabl prosekom. CP3 ce svaku ekipu i svakog igraca unaprediti. Licno,odlicno bi bilo da dovedu CP3 i JJ Redika,vec bi sa njima dvojicom bili odlicni,a posto Redik nije bas mlad,onda napasti sa svime Kleja,e sa njima dvojicom se titula lako moze napasti,jer imas najboljeg PLEJA lige,moguce najboljeg trojkasa i za 2 godine,jednog od najboljih centara,ostale pozicije mozes sa Krasicem i Zigicem popuniti.

avatar
Leks Lutor
Tuesday, 25.04.2017
08:27

pa statistika nije bitna.upropasticete kosarku s njom...

avatar
Spartanac96
Monday, 24.04.2017
20:36

Ja bih pre trejdovao Farida a ostavio Herisa i Mareja, mladi su a vec su imali sasvim dobre sezone. Mislim da bi im Milsap bio vrhunsko pojacanje

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 24.04.2017
22:05

Heris i Marej obavezno da im ostanu a Farid i nije neki igrac.

avatar
Milos Spasojević1
Monday, 24.04.2017
19:58

Jokara i Pol =Prsten

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 24.04.2017
19:35

Grifin se prečesto povređuje, on bi bio rizična investicija. Ali bi zato Kris Pol i Serž Ibaka bili vrhunska pojačanja sa kojima bi se jurio prsten. :)

avatar
Bafana
Monday, 24.04.2017
20:26

Slažem se sa tobom sto se tice Grifina i Pola ali ne verujem da bi im puno nesto doneo Ibaka koji je sličan igrac kao Farid ..

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 24.04.2017
22:52

Videćemo, možda se nađe i neko još bolji od njih dvojice. Ima Denver perspektivan tim ali definitivno mora da se dodatno uloži ovog leta ukoliko žele da napadnu plej-of i prsten...

avatar
Amar Zornic
Monday, 24.04.2017
19:31

I sa sadasnjim timom su perspektivni izuzetno