Moćna 'Armija' ostavila Makabi u životu

Autor: Lazar Mitrović
petak 11.12.2015.
19:41
Izvor: Sportske.net

CSKA iz Moskve na svom parketu razbio Darušafaku u poslednjem meču 9. kola krupe D.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Ruski tim je nastavio da pruža sjajne partije u Evroligi, a njeihova sledeća žrtva je ekipa Darušafake. Rezultat na kraju meča bio je 94-66.

'Armejci' su odavno obezbedili plamsan u Top 16, a novom pobedom su se učvrstili na prvom mestu grupe D.

Ova pobeda moskovskog tima najviše će goditi Makabiju iz Tel Aviva, kom je produžena nada da bi u poslednjem kolu u direktnom okršaju sa Darušafakom moogao da se domogne naredne faze takmičenja.

'Armejci' su u meč ušli maksimalno motivisani i već na početku prve četvrtine stekli zalihu od 11 poena prednosti. Ipak, do kraja ovog perioda igre, ekipa Darušafake je razliku spustila na prihvatljivih 5 poena zaostatka.

U drugoj četvrtini viđen je sličan scenario, predvođeni Milošem Teodosićem i Nandom De Koloom, Moskovljani su stvararali dvocifrenu prednost, a košarkaši Darušafake jurili. Ponovo su stigli do 10 poena prednosti, koju su serijom 9-0 košarkaši Darušafake uspešno stigli, što je bio i njihov poslednji trzaj na ovom meču. Ipak, do kraja poluvremena, domaći su 'dodali gas', i na pauzu otišli sa zalihom od 10 poena 'viška'.

'Armija' je meč prelomila u trećoj četvrtini, koju su dobli rezultatom 29-7, i tako otklonili bilo kakvu neizvesnost.

Najbolji pojedinac u redovima ekipe CSKA bio je  Nando De Kolo koji je postigao 14 poena, uz 7 skokova i 4 asistencije. Odličan je bio i srpski reprezentativac Miloš Teodosić, koji je bio na pragu dabl-dabla, i postigao je 8 poena, uz 9 asistencija.

Kod gostiju su se istakli Redži Reding sa 12 poena i Luk Harangodi sa 10 poena.

U poslednjem kolu CSKA gostuje Unikahi u Malagi, pobednik će završiti kao prvi u grupi, Brose je sigurno treći, dok će poslednji putnik u top 16 fazu biti odlučen u direktnom duelu između Darušafake i Makabija. 'Ponosu Izraela' je za top 16 fazu nepohodna pobeda sa više od 11 razlike u Istanbulu u poslednjem kolu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke