Mnogo ih je, al' smo mnogo jači!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.08.2015.
22:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je treću vezanu pobedu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo pošto je u polufinalu "Ačibadem Trofeja Beograda" deklasirala selekciju Kine.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Aktuelni vicešampion sveta i jedan od favorita za zlatnu medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu održao je u subotu košarkaški čas pred oko 10.000 navijača koji su se okupili u "KombankAreni".

Reprezentacija Srbije ubedeljivo je savladala Kinu 95:55 (19:15, 28:4, 28:11, 20:25) u polufinalu "Ačibadem Trofeja Beograda" upisavši tako treću vezanu pobedu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Duel reprezentacije Srbije i košarkaške selekcije najmnogoljudnije zemlje na planeti bio je lišen neizvesnosti, pošto se pitanje pobednika nije postavljalo posle prvog poluvremena.

Samo tokom prvih deset minuta Kina je uspela da održi priključak za domaćom selekcijom, da bi potom "postila" čitavih šest minuta u drugoj četvrtini kada se Srbija odlepila i napravila razliku od 28 poena.

Selektor Aleksandar Đorđević velečeras je odmorio Bogdana Bogdanovića i Stefana Pota, dok je Miloš Teodosić na terenu proveo nešto više od 20 minuta. Miroslav Raduljica zadobio je neugodan udarac u nos tokom treće deonice posle kojeg više nije ulazio u igru.

Najveću prednost Srbija je imala sredinom treće i u završnici poslednje četvrtine (+46) ali taj podatak neće biti među bitnijima pošto večerašnji rival nije reper za igru vicešampiona sveta.

Najefikasniji pojedinac u reprezentaciji Srbije bio je Miroslav Raduljica sa 14 poena i 3 skoka, a dvocifren učinak ostvario je i Nemanja Nedović (10 pts, 2 sk, 4 as).

U listu strelaca upisali su se i svi ostali reprezentativci Srbije pa se može reći da je večerašnji duel sa Kinom obavio svoju svrhu.

SRBIJA: Teodosić 7, Simonović 7, Bjelica 3, Marković 4, Kalinić 7, Kešelj 7, Raduljica 14, Erceg 3, Štimac 9, Mitrović 4, Nedović 10, Dangubić 8, Kuzmić 6, Milutinov 6

KINA: Ju 2, Ran, Long 2, Čain, Ju Hang 5, Ji, Ze Lin 10, Gen 8, Ki 9, Mu Hao 4, Čeng 4, Zou 1, Ji Vej 10

Srbija će u finalu "Ačibadem Trofeja Beograda" u nedelju odmeriti snage sa selekcijom Rusije koju je pre nedelju dana ubedljivo savladala na turniru u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ale fcv
Sunday, 16.08.2015
14:25

Napred Srbija!

avatar
Sunday, 16.08.2015
12:54

pa ove Kineze bi ekipa koja se skupi sa ulica pobedila exexex :D mislim jeste da smo dobra reprezentacija,ali zanimljivije bi bilo da smo imali tezeg protivnika,a nadam se da ce Sale odstraniti Mitrovica,Simonovica,Stimca :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
14:19

Zasto Simonovica? Ko da ide umesto njega sada kada nemamo Lucica?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
22:52

Ne znam, mislim da ce i Simonovic sigurno ici, bolje on nego Keselj, a ko god da ide od njih, menjace Kalinica dok ce i Bjelica i Erceg biti na cetvorci. Mozda ne bi bilo tako lose da putuje i Stimac, decko se bas bori kao lav i treba nam za skok i odbranu. Teodosic, Markovic, Nedovic- Bogdanovic, Milosavljevic- Kalinic, Simonovic- Bjelica, Erceg- Stimac, Raduljica, Kuzmic, kontam da ce to biti nas sastav:-D

avatar
Sunday, 16.08.2015
22:36

pa nepotreban je uopste,to je Milosavljevic da igra :) a i Bjelica moze i troju a i cetvorku,kao i Kalinic i resen problem :D

avatar
Srbija voli Zvezdu
Saturday, 15.08.2015
22:49
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 15.08.2015
22:32

* Mitrovic ili Milutinov umesto Krstica, a Kuzmic ili Milutinov umesto Marjanovica

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 15.08.2015
22:29

Razbili smo ih 40 razlike.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 15.08.2015
22:29

Nisam bas pomno gledao citav mec, ali nesto nisam primetio ni da je Milosavljevic igrao, mislim da nije. Sta se sa njim desava, da li se zna? Inace, dobro da je i ovoliko ljudi doslo, subota je uvece, a ovi i uz svu dobru volju i ljubav prema zemlji i kosarci, stvarno su slabi; mislio sam da ce na EP putovati ovi: Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Kalinic, Bjelica, Macvan/Erceg, Marjanovic, Raduljica i Krstic, a na kraju ce, eto, putovati Simonovic umesto Lucica, Erceg umesto Macvana (samo se dilema razjasnila, a obojica su otkazivala, toliko o necijem vecem odnosu prema dresu), Mitrovic ili Milutinov umesto Marjanovica i Kuzmic (ili Milutinov) umesto Krstica koji je ionako jos i ranije najavio da vise nece hteti da igra. Nadam se samo da ce Dragan u potpunosti da bude spreman, ne znam od cega se tacno oporavlja...