Mitrović: "Trebalo je da imamo više pobeda u Evroligi"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.12.2016.
20:48
Izvor: Sportske.net

Kapiten Crvene zvezde mt:s Luka Mitrović govorio je u opširnom intervjuu za jedan od stranih portala o tekućoj evroligaškoj sezoni, Zvezdinom receptu za uspeh, saigračima i drugim interesantnim temama.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Krilni centar i kapiten košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s Luka Mitrović dao je opširan intervju za specijalizovani portal "Eurohoops" u kojem se dotakao različitih tema.

Upitan da prokomentariše dosadašnji učinak crveno-belih u Evroligi Luka Mitrović je otvoreno govorio da je odnos pobeda i poraza mogao da bude pozitivniji po srpskog predstavnika.

"Ne želim da budem skroman, mogli smo da imamo više pobeda u Evroligi. Jednu ili dve više, to je sigurno. Izgubili smo neke mečeve neočekivano, posebno na domaćem terenu. To ne znači da generalno nismo zadovoljni ostvarenim, posebno tu mislim na način kako igramo" kazao je Mitrović.

Šampion Srbije i regionalne ABA lige posle 14 odigranih utakmica u Evroligi zauzima deveto mesto na tabeli sa skorom 6-8, a poslednje dve pobede Zvezda je ostvarila protiv višestrukih šampiona Evrope Makabija i Real Madrida.

"Ovo bi mogla da bude jedna od najtežih sezona za nas još od... Oduvek! Ipak, dobro smo se pripremili za ovakvu vrstu izazova. Svako od nas je fizički spreman. To je odlika našeg tima i mislim da možemo da odigramo na visikom nivou dva ili tri puta u toku jedne nedelje, ukoliko je potrebno, sa istom vrstom energije. Jako smo izdržljivi" dodao je Zvezdin kapiten.

Osnova za Zvezdine vrhunske rezultate u poslednje tri sezone jesu igrači koji se već neko vreme nalaze na okupu i već su naučili da dišu kao jedan.

"Većina momaka je deo ovog tima već nekoliko godina. Trener Dejan Radonjić je takođe dugo u klubu. To je razlog što se jedni druge jako dobro poznajemo. Više od toga, jako smo dobri drugovi van terena, pa kada kročimo na parket tačno znamo šta svako od nas radi, šta su mu prednosti i mane, pozitivne i negativne karakteristike. Zbog toga delujemo kao jak kolektiv" rekao je Mitrović i dodao,

"Držali smo se zajedno i igrali zajedno. To je bio recept za prošlosezonske trofeje i uspehe u Evroligi" istakao je kapiten crveno-belih.

Jedna od tema o kojima je bilo reči u intervjuu jeste i odgovornost koju sa sobom Luka Mitrović nosi kao kapiten Crvene zvezde mt:s.

"Priznajem da nije lako. Velika je odgovornost biti kapiten verovatno najvećeg kluba od svih koji bitišu na prostoru bivše Jugoslavije, kluba koji ima stotine hiljada navijača. Velika je odgovornost, ali je u isto vreme nešto što me motiviše. Znam da mi trener veruje i da mi moji saigrači veruju. Iako je moja odgovornost velika, pomoć koju dobijam od svih u timu srazmerna je toj odgovornosti, a saznanje koliko svi veruju u mene čini da i sam više verujem u sebe" kaže Mitrović.

Zvezdin kapiten je na svojoj koži iskusio mnogo lepih trenutaka sa crveno-belima ali je bilo i onih teških, posebno onih koji se tiču povreda.

"Bila je to druga veća povreda koju sam doživeo u prethodne tri godine. Teško je za svakog igrača da se dva puta vraća iz iste povrede koja vas odvoji od parketa na duži vremenski period, povrede koja vam oduzme tako mnogo od igre" istakao je Mitrović.

Narednu utakmicu u dresu Crvene zvezde mt:s Luka Mitrović će odigrati u četvrtak od 19 časova kada u "KombankArenu" stiže aktuelni šampion Evrope - moskovski CSKA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludjak
Thursday, 29.12.2016
12:48

Partizan, Cibona, Jugoplastika, Bosna.... eto 4 tima veca od Zvezde....

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 29.12.2016
14:24

Mislio je na najveci brend, najpopularniji klub i to... A sto se tice gore nabrojanih, u takmicenju bivse Yuge do njenog raspada, je upravo Zvezda bila najtrofejnija od svih nabrojanih. Pogotovo kkp je imao svega par trofeja do pocetka 90-tih i ratova, raspada zemlje i bede, kada je kkp strasno profitirao u tom haosu. Zvezda, Jugoplastika (danasnji Split) i Cibona su bili najbitniji klubovi do 80-tih, partizan je tu bio apsolutno nebitan, bio manji od Karposa i slicnih danas....

avatar
ludjak
Friday, 30.12.2016
01:26

Zvezda je ta koja je bila nebitna kada se ovaj sport sa Rolan Garosa preneo u halu.....

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
15:55

Niste ni najveci brend ni najpopularniji klub. Ni vas stari klub to nije bio, a ni ovaj vas to sigurno nije. Nemoj da mi pises, upozoren si vec.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
15:13

Bosna nije veca od njih, budimo realni. Znam da si to napisao zato sto i oni imaju evropsku titulu, ali nije bas tako. Olimpija, Zadar pa cak i OKK Beograd nisu nista manji klubovi od Bosne, a svakako su mnogi klubovi znacajniji od zvezde otkad se preslo na parket. Pogledaj samo koliko su puta osvojili titula u dvorani, to je mizerno, ovo sada i nije njihov klub:-) Dovoljno je samo konstatovati da je Partizan ucestvovao u cak 27 od 30 poslednjih finala plej-ofa (od toga smo jedne godine propustili jer smo otisli na F4 ('98), a sledece godine plej-of nije ni bio odigran) te da je na vecnoj tabeli klubova u staroj Jugi drugi sa samo sest bodova manje od stare i prave zvezde, svi ostali su po broju bodova daleko ispod nas:-D

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 29.12.2016
08:59

Ovaj Mitrović, svako malo, eto ga po vestima. Treniraj, druže, dosta sa izjavama.

avatar
Thursday, 29.12.2016
01:45

Da imamo kapitena imali bismo i više pobeda.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
00:38

Sta pricas ti, decko, kakvog najveceg kluba?

avatar
MrBelgrade
Wednesday, 28.12.2016
23:27

Ja da se pitam ja bi se Mitrovicu zahvalio na svemu,decko je izgubio osecaj za kosarku,lupaju mu banane,masi ceo kos,spor je a igra mnogo vise od pojedinih boljih igraca i jos izjavi ovako nesto

avatar
reddevils
Wednesday, 28.12.2016
22:42

Pa ako nekad das neki poen onako kapitenski mozda cemo i imati...

avatar
сочинитељ
Wednesday, 28.12.2016
22:39

па требало је и да ти конкретно допринесеш већем броју победа али...трт

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 28.12.2016
22:18

Tako je imali smo vise titula od partizana ali su nas oni stigli I prestigle kad su samarali sudije ali doci ce opet sve na svoje.

avatar
ludjak
Thursday, 29.12.2016
12:47

Zvezda i Nadal rekorderi po broju titula na Rolan Garosu....

avatar
marecareee
Wednesday, 28.12.2016
22:15

Ti još ovu sezonu i pa pa. Realno kako igraš za Megu si 😉

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 28.12.2016
22:11

Imali bi 2 pobede vise, da nismo do sada cekali da dovedemo drugog centra....cudo je sta smo uspeli sa tako slabom unutrasnjom linijom, kako kvalitetom, tako i kvantitetom. Izgubili smo 80k od tih eventualnih pobeda koje smo ispustili, ali opet, ustedeli smo 5 plata po 30-35k, koliko i na trzistu sad vredi ovaj novi centar, koga cemo platiti samo 6 meseci...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 29.12.2016
00:45

A mozda bi imali i dva poraza vise. Otkud znas, najsmesnije price su sta bi bilo kad bi bilo.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 29.12.2016
14:28

mozda bi dobili Zalgiris, a izgubili protiv Galatasareja i Armanija, SImonovic bi imao manje minuta, znas sad je lako pricati, ali da vam neko ponudio 6-8 na pocetku sezone ja mislim da bi prihvatili.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 29.12.2016
14:17

Da odgovorim na tvoje prethodno...Dakle, jeste da je Bjelica bio Mvp EL za sezonu 2014/15, ali je on bio daleko iza Marjanovica po indeksnim poenima, za cak 100 i vise. Dobio je tu laskavu titulu jer je bio na F4, a mi ispali nismo otisli dalje od Top16, sto pokazuje koliko je Marjan bio strasno dominantan te sezone, u mnogim segmentima. Isto se vrednuje i kad neki igrac postigne 30p na mecu, a drugi koji je izgubio ostvari 40p, titula mvp-a se daje ovom iz pobednicke ekipe, a ne zasluzenom... I Bogdan je bio najbolji mladi igrac u sezoni 2013/14, dok Saric je to bio sezone 2014/15, iza Sarica, drugi najbolji mladi igrac je bio upravo Mitrovic.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 29.12.2016
01:07

Jeste, ali neke stvari su prilicno logicne, i laik moze da vidi da su neke utakmice izgubljene upravo zbog slabe rotacije u unutrasnjoj liniji. Nakon iskljucenja Simona protiv Zalgirisa, Dangubic nam je bio krilni centar, uz polupovredjenog Mitrovica koji se jedva kretao....

avatar
james sawyer
Wednesday, 28.12.2016
22:06

mozda bismo imali vise pobeda da ti nisi tako ocajan u napadu,a i u odbran...