Mitrović o nezaboravnom osećaju, Bobi oduševljen Tejićem!

Autor: Beta Beta
petak 06.03.2015.
00:10
Izvor: Beta

Zvezdini košarkaši srećni posle sjajne igre i velike pobede nad Makabijem, a MVP ovog meča Boban Marjanović posebno je pohvalio mladog Marka Tejića, koji je pokrenuo Zvezdin furiozni nalet u poslednjoj deonici.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da se oseća fenomenalno posle večerašnje pobede nad Makabijem u Evroligi, kao i da će trijumf nad evropskim prvakom mnogo značiti njemu i ostalim crveno-belim košarkašima u nastavku sezone.

"Sve je lakše posle ovakve utakmice. Fenomenalan osećaj je kad pobedite evropskog prvaka sa 15 razlike, stvarno fenomenalan. Odigrali smo zaista dobro uz neki pad u trećoj četvvrtini, a onda smo po ko zna koji put pokazali pobednički duh i od zaostatka od osam poena došli do vodjstva od 15", rekao je Mitrović.

Zvezda je večeras pobedila Makabi sa 89:76 u devetom kolu Top 16 faze Evrolige i tako ostvarila svoj drugi trijumf u ovoj fazi.

"Pobeda protiv Makabija će uvek mnogo značiti za samopouzdanje. Uprkos slabijem skoru u Evroligi, rekli smo da ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici baš zbog takvih stvari. Ove utakmice nam mnogo znače i kad izgubimo, a kamoli kad pobedimo", rekao je Mitrović.

Zvezda je utakmicu preokrenula serijom od 20:0, koju je trojkom pokrenuo 19-godišnji Marko Tejić. On je kazao da ova pobeda nije bila neočekivana, a nije hteo ni da ističe svoju ulogu.

"Nije ovo neočekivana pobeda, mi smo se spremali dobro i spremali smo se da pobedimo. Poslednja četvrtina je presudila, timska odbrana i realizovani napadi. Imali smo sjajan timski duh tokom cele utakmice, a navijači su nas sjajno podržavali", rekao je Tejić.

Na pitanja o svojoj igri je odgovarao kratko i uopšteno, kao i na pitanje o svojim pogocima: "Naš posao je da igramo i dajemo koševe".

Na novinarsku opasku da je ta serija počela njegovom trojkom, kratko je rekao: "Mora neko da počne seriju".

Tokom razgovora s novinarima, Boban Marjanović mu je prišao sa leđa i ogrnuo ka peškirom, a novinarima je rekao: "on je čovek utakmice, on je odlučio".

To je posle i objasnio novinarima.

"Marko Tejić je bio jedan od razloga za pobedu. On je uneo živost u tim i svojim šutevima nas pokrenuo. Mali je pokazao da raste i to je super za njega. Mi smo odigrali super i nadam se da ćemo ovako igrati i sledeće mečeve. Bilo je i loših stvari, ali ne bih sad o tome jer je ovo zaista velika pobeda za nas", rekao je Marjanović.

Navijači Zvezde i deo medija pisao je da je tim u padu forme i da lošije igra, ali se Marjanović nije složio sa konstatacijom novinara da je ekipa povratila samopouzdanje.

"Samopouzdanje nam nije ni padalo. Mi smo tim, svako se bori, igramo jedan za drugo. Naravno, pobeda nam znači i za nastavak sezone i super je što smo dobili. Treba još samo da radimo da iskorenimo loše stvari", rekao je Marjanović.

Na primedbu novinara da ne samo da je prvak Evrope ubedljivo pobeđen, već i da je ovo najveće ime evropske košarke koje je Zvezda dobila u elitnom evropskom klupskom takmičenju rekao je:

"Mi uvek igramo dobro na domaćem terenu... Nisam ni stigao da razmišljam pravo da vam kažem... Generalno, mnogo lepo zvuči kada se to kaže tako, ima neku draž".

Nikola Kalinić je ocenio da ekipa nije ni padala u formi.

"Pa mi smo posle svakog poraza u padu forme i u najgoroj formi u istoriji, a posle pobeda, koje su uglavnom 'slučajne', smo u najboljoj formi. Mi smo ostali kompaktni, sa verom u sebe i ovo što radimo", rekao je Kalinić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke